Vi tar et lite tilbakeblikk på skoleåret som gikk

Retail design og interiør er intensive utdanninger som går over kun 1 år. Gjennom skoleåret er man gjennom mange prosjekter, bedriftsbesøk og annet gøy og fagrelevant! Det er nesten utrolig å tenke på hvor mye man får vært gjennom på kun ett kort skoleår.

Nedenfor vil du se tilbakeblikk fra en rekke av studentenes prosjekter og praksis. Ikke nok med det, på tampen av det hele klarte de også, på tross av covid-19 situasjonen som har herjet i verden, og avslutte med en fantastisk fin fysisk utstilling ved Karpedammen på Akershus festning.

I tillegg, sammen med motedesign hadde studentene en digital utstilling med sine fordypningsoppgaver som du kan se her, og et eget-produsert magasin du kan lese her

Vi sitter og teller dager til skolen skal ta imot nye, håpefulle og dyktige studenter.  Vi gleder oss til å møte dere, frem til da ha en fin sommer også sees vi om litt!

Noen av studentenes første stylinger: Moodboarding, styling og konseptutvikling er blant hovedessensen under studiet. Det er under denne prosessen at man lærer hva som fungerer sammen

Hvert år er studentene med på Oslo Design Fair : Basert på trendrapporter fra Pej-gruppen, som er en av Nordens  ledende selskaper innen kommende trender, skapte studentene utstillinger basert på informasjonen fra rapporten. Oslo Design Fair er en utrolig spennende og høyaktuell messe for de som brenner for design!

Studentene på SoFI og Bilder nordic arrangerte sammen ett koselig julemarked hvor alle inntektene gikk til fattighuset:

Siste del av skoleåret jobber man med ett større prosjekt hvor man utvikler ett konsept, og designer for enten en restaurant, hotell, privat kunde eller for butikkbransjen: Her kommer ett lite utvalg fra studentenes oppgaver, og generell fotostyling gjennom året! For flere av studentenes arbeider gå inn på bloggen vår her, eller se magasinet til studentene her

Etter jul har alle studenter praksisperiode: I løpet av disse ukene jobber man i den delen av interiør og retail bransjen man er interessert i, og får ett godt innblikk i hvordan jobbhverdagen ser ut. Nedenfor følger video av Retail Design student som var utplassert ved Riksteatret, og bilder fra studenter i praksis hos 124m2.

Pop-up utstilling: Retail design og Interiør fikk på tampen av skoleåret, på tross av Covid-19 til å arrangere en Pop-up utstilling i samarbeid med Akershus festning og Ikea. Studentene fikk låne hva de ville av Ikea, og alt av materialer og interiør ble etter utstillingen donert til Antirasistisk Senter ungdomsavdelingen Agenda X. Se bildene tatt av Sveinung Braathen under

Digital utstilling: I tillegg hadde Interiør og Retail design en digital utstilling sammen med motedesign. Se studentenes arbeid ved å trykke på bildet under.