På School of Fashion Industry har vi samarbeid med Universitetet i South Wales, som lar studenter fra moteindustri og motedesign utvikle sitt toårige studie til en bachelorgrad. De tidligere moteindustristudentene Susanne Pedersen og Thomas Skrede har valgt å benytte seg av dette samarbeidet, og 11. september drar de begge til Wales for å studere Fashion Marketing and Retail Design.

Universitetet i South Wales har blant annet campus i Cardiff, som vil være reisemålet for våre tidligere studenter. Universitetet fokuserer på å utruste sine elever med god arbeids- og verdens-erfaring for å gjøre dem til de mest attraktive jobbsøkerne etter endt utdanning. Statistisk sett er 95% av deres studenter i arbeid eller videre studier innen 6 måneder etter uteksaminering. 

 

Vi ser at mange av våre studenter ønsker å studere videre etter to år, og at muligheten til å ta en grad er viktig for mange. Vi er derfor glade for dette samarbeidet, som gir studentene en måte å bygge videre på sin utdanning, og kombinere det beste fra en praktisk fagskoleutdanning og en teoretisk høyere universitetsutdanning. 

– Per Åge Bergquist Sivertsen, rektor ved SoFI

 

Susanne (23) og Thomas (22) ble ferdig uteksaminert fra School of Fashion Industry våren 2019, og var tidlig interessert i å fortsette studiene i South Wales. Vi har vært i kontakt med studentene for å høre hvorfor de valgte å studere videre, hva de gleder seg til, og for å høre hva deres planer er etter endt utdanning.

 

University of South Wales

Etablert i 2013

Tilbyr fagene:

Fashion Promotion og Fashion Marketing and Retail Design

Hvem kan søke?

Studenter fra toårig Motedesign og Moteindustri

Hjemmeside

https://www.southwales.ac.uk/

 

 

Bilde fra @susannepedersen
Bilde fra @susannepedersen

Hvorfor valgte dere å søke på videre studier i South Wales?

Susanne: Det har alltid vært en drøm å bo ett år i Storbritannia. Da jeg fant ut at det var mulig å få det til, samtidig som jeg kunne ta en bachelor innenfor moteindustri, kunne jeg ikke la det gå fra meg. Dette er min sjanse til å få den drømmen til å bli virkelig.

Thomas: Jeg synes det er en fin måte å runde av min studietid på ved å ta en bachelor i utlandet. Videre skal jeg jobbe i- og etterhvert overta en kleskjede, og linjen vi starter på passet midt i blinken. Bortsett fra dette har jeg veldig lyst å oppleve litt av verden, og ett år i South Wales hørtes veldig interessant ut.

 

Hvilket studie valgte dere å spesialisere dere i?

Begge: Fashion marketing and retail design.

 

Hvorfor valgte dere denne retningen?

Susanne: På Sofi syntes jeg det var mest interessant med markedsføring, og linjen som vi skal studere i South Wales baserer seg mye på det samme faget. I tillegg  synes jeg linjen inneholder mye som er relevant for meg og min fremtid, som forhåpentligvis blir innenfor innkjøp.

Thomas: Grunnen til at jeg valgte denne retningen er fordi jeg har en ganske sikker framtid innenfor motebransjen, ettersom min mor startet kleskjeden Zero AS for 35 år siden. Når moren min går av ledelsen er det meg og min eldre søster som skal overta kjeden, og jeg følte da at denne utdannelsen ville forberede meg godt.

 

Hva ser dere frem til?

Susanne: Jeg gleder meg mest til å lage uforglemmelige minner sammen med min beste venn. Selvfølgelig gleder jeg meg også til å møte masse nye mennesker fra rundt om i verden og få nye bekjentskaper. Jeg gleder meg også til markedsføring, et fag som vil være sentralt i South Wales.

Thomas: Det jeg gleder meg mest til er å se om de har noe nytt og spennende som de kan lære meg. Samtidig gleder jeg meg enda mer til å møte nye interessante mennesker. Det blir også interessant å lære mer om markedsføring, og hvordan jeg kan bruke dette til å hjelpe butikken til moren min.

Er det noe dere gruer dere til?

Susanne: Det er jo litt skummelt å skulle flytte så langt hjemmefra, men bortsett fra det så gleder jeg meg for mye til å grue meg. 

Thomas: Jeg gruer meg ikke til noe med dette, jeg er bare spent!

 

Har dere noen planer for når dere er ferdig i Wales?

Susanne: Jeg har jo noen planer lagt for når jeg kommer hjem. Først blir det å finne en jobb jeg trives i som er relevant for studiene. Jeg har veldig lyst til å jobbe med innkjøp for en designer eller bedrift.

Thomas: Når jeg kommer hjem skal jeg jobbe i, og etterhvert overta, kleskjeden til moren min. Kleskjeden trenger hjelp til markedsføring, og jeg vil hjelpe til med å øke synligheten i en større andel av Norge. Forhåpentligvis vil utdanningen min være til god hjelp for å nå disse målene. 

 

Er det en trygghet at dere drar som tidligere med-studenter?

Susanne: Det er en enorm trygghet å kunne reise med Thomas. Vi har vært utrolig nærme siden vi startet på SOFI, og han har vært en enorm trygghet fra vi først ble kjent. Han er en av mine aller beste venner og jeg er så utrolig takknemlig for at jeg kan oppleve dette med akkurat Thomas. 

Thomas: Da jeg gikk på SOFI møtte jeg Susanne, som fort ble en av mine beste venner. Vi har mye til felles og er veldig trygg på hverandre, så det er veldig betryggende at vi drar på denne reisen sammen. Det er spennende å møte nye mennesker, men det er alltid godt å ha en man kjenner og er trygg på.

 

Nå er det bare en uke til dere drar. Hvilke to ting er det viktigste dere har med dere i kofferten?

Susanne: Hmm det må vel bli hudpleien min og uggs, haha. 

Thomas: Sett bort fra de kuleste klærne i klesskapet, er det viktig for meg å pakke Mac´en, og toalettmappen for hudpleie.

Bilde fra @thomas_skrede
Bilde fra @thomas_skrede

Vi på SOFI ønsker en god tur til Susanne og Thomas!

Vi kommer tilbake med en oppdatering fra studentene etter de har fått kjent på student-livet i Cardiff!

Tekst: Benedicte Storm Bamvik

Bilder: Susanne Pedersen og Thomas Skrede