Tidligere student Elena Rebecca Pedersen med trendsak i Costume . Vi gratulerer med to fine saker på trykk(!) i Costume Norge sin januar-utgave! Løp & kjøp!

Tidligere student Elena Rebecca Pedersen med trendsak i Costume 

Tidligere student Elena Rebecca Pedersen med trendsak i Costume.

Elena (26) har tidligere studert Motekonsulent på SoFI – School of Fashion Industry, og har det siste halve året vært intern for motemagasinet Costume. I januar kunne du se to fine trendsaker hun har laget i magasinets print-utgave!

Costume

Hvordan har det vært å jobbe i Norges største motemagasin?

Surrealistisk – jeg er virkelig takknemlig for muligheten jeg har fått tildelt!

Når man starter i en helt ny jobb vet man ikke hva man kan forvente, og jeg var veldig nervøs da jeg skulle ha min første dag på kontoret. Vanligvis vil jeg beskrive meg selv som ganske tilpasningsdyktig, men jeg tenkte: hva om jeg ender opp med å jobbe som assistentene i The Devil Wears Prada!

Slik var det heldigvis ikke, og jeg ble møtt av fantastiske mennesker som ville hjelpe, løfte og støtte meg. Ingen spørsmål var dumme, og jeg følte meg overveldet av tålmodighet, oppmerksomhet og en genuin interesse i å bli kjent med meg. Det jeg tar med meg videre er erfaring fra det å arbeide profesjonelt med mote– hva er lov og hva må man passe på når man jobber i en redaksjon.

Varierte uker

Hvordan ser en typisk uke ut for deg?

Det finnes ikke noe som heter en typisk uke, ikke for meg i hvert fall. I løpet av en uke gjør jeg alt fra å oversette tekster til magasinet, til å assistere på eventer, for så å gå videre til foto-opptak. Det er som oftest en del mail å svare på, trendsider som trenger produktbilder, presse-eventer og visninger, som Oslo Runway. I tillegg til dette henter jeg klær til styling og returnerer til PR-byråer, og assisterer stylisten på opptakene. Man må være komfortabel med å kunne sjonglere mange baller!

Jeg vil si at jeg lærer noe nytt hver dag og jeg har fått god oppfølging. Nettverksbygging er også en viktig del av hverdagen, slik at jeg er klar til å gå min egen vei når praksisperioden er over.

Vær deg selv

Har du et tips til andre som ønsker å være praktikant i et magasin?

Jeg kan tipse om den kanskje største klisjéen som faktisk funker: vær deg selv. Det er også viktig å holde avtaler og å kunne tilpasse seg uventede situasjoner. Når det kommer til fleksibilitet viste Costume full forståelse for at jeg gikk på jobb og skole, som også gjorde at jeg ønsket å prioritere dem når jeg hadde tid. Husk at du er der for å arbeide og å lære. Interesse for motefaget er en selvfølge: du skal ha det gøy på jobb! Lykke til!

Ønsker du å studere Motekonsulent?

 

Motekonsulent gir en innføring i mote- og designhistorie, styling og trender, kommunikasjonsstrategi, bedriftsøkonomi og kjøplovgivning. Utdanningen vektlegger motekonsulentenes rolle mellom det personlig kreative og det kommersielle markedsorienterte. Det legges også stor vekt på utvikling av en særegen portefølje gjennom studiet, som du kan ta med deg i jobbsøkerprosessen og videre i møte med bransjen.

Fundamentet
Utdanningen kan tas over ett semester på dagtid. Studiet inneholder rundt 300 undervisningstimer med kreative og merkantile fag. Etter bestått fullført utdanning vil du ha gode praktiske ferdigheter og bred teoretisk kunnskap som gir stødig grunnlag for å løse virkelige arbeidsoppgaver og utfordringer.
Karrieremuligheter
Utdanningen egner seg for deg som ønsker bred og grunnleggende kunnskap om moteindustrien. Arbeidsmuligheter kan for eksempel  være som medarbeider eller sjef i motebutikker, som stylist innenfor mote- og livsstilsegmentet, eller assistent i PR og agenturvirksomhet.
Videre studiemuligheter
Endt studium gir grunnlag for opptak til den toårige Moteindustriutdanningen. Her kan du søke om direkteinnpass til andre semester da noen få plasser er holdt av til søkere som har fullført og bestått Motekonsulent.