Foto Cassandra Niki Sadikin (@cassniki)

Tekst Benedicte Andrea Hansen

Jeg var den ungen som brukte kjole, lange regnbuesokker og ballerinasko på skolen

Emma Gangdal studerte Moteindustri ved SoFi, gjennom skolegangen ble hun kjent med designer Christina Ledang som driver merket C.L.E.A.N, jobber som stylist hos Pudder Agency, og foreleser ved SoFi. De to fant tonen kjapt, og siden har Emma stilt som modell for merket, vært assistent og under praksisperiode fått muligheten til å style en moteserie alene for motemagasinet Det Nye. Hun er nå i fast jobb hos C.L.E.A.N som studio manager og assistent.

 

Emma fikk hjelp av en snill rådgiver på videregående skole til å finne frem til School of Fashion Industry. Hun beskriver seg selv som en person som siden hun var liten har likt å eksperimentere med klær.

— Det viktigste er at du får selvtillit og styrke fra plaggene du tar på deg. Jeg var den ungen som brukte kjole, lange regnbuesokker og ballerinasko på skolen. Så det bra ut? Absolutt ikke, men jeg følte meg superfin som er det viktigste.

Hun forteller at studiet ved SoFi er variert og inspirerende.

— Alle forelesere var ekstremt flinke, kunnskapsrike og inspirerende innenfor sitt fagfelt. Jeg var veldig begeistret for mange av fagene, og variasjonen mellom de gjorde at jeg fikk muligheten til å oppleve fag jeg ikke visste jeg ville like. Styling, motehistorie og digitale verktøy var blant favorittene, men det var de kreative menneskene som underviste oss som var det absolutt mest inspirerende ved studiet. Foreleserne var flinke til å bruke egne erfaringer fra bransjen og lære oss hvordan det virkelig er. De fokuserte også på at vi som studenter skulle finne våre styrker og det vi brenner for.

Hun forteller videre at gjennom studiet knytter man verdifulle kontakter og får muligheten til å bygge nettverk. Alle forelesere jobber aktivt innenfor motebransjen, noe som skaper muligheten til å samarbeide. Emma oppsøkte Christina direkte og spurte om å få være i praksis.

Foto Guro Sommer Værland (@gurosommer)

Bilde hentet fra Instagram @emmagangdal

— Å være assistent for Christina gjorde at jeg hadde mange varierte arbeidsoppgaver. Hun hadde tillit til meg og lot meg ta egne beslutninger, noe som gjorde at læringsutbytte av praksisperioden var stor. Jeg fikk muligheten til å plukke ut plagg til forskjellige oppdrag, assistere under shots og være med i produksjons prosessen for hennes eget klesmerke.

Christina Ledang underviser i faget styling ved SoFi. Emma forteller at dette er et praktisk fag hvor man arbeider med case oppgaver.

—Det som er viktig å tenke på når man skal arbeide med styling er budskap og tema. På forhånd av en shoot burde man kartlegge det man kan som målgruppe, kunde, merkevare og planlegge mest mulig. Da har man muligheten til å være mer kreativ på sett om man har kontroll på hva man visuelt skal fortelle. Tommelfingerregelen er også å alltid ha med mer klær og rekvisitter enn du har tenkt å bruke, da er du forberedt på utfordringer som kan oppstå.

Under praksisperioden sin fikk Emma muligheten til å style en moteserie for et av norges største motemagasiner Det Nye. 

— Det var veldig spennende, men også nervepirrende. Man må stole på seg selv og kunne ta raske beslutninger. Man får et adrenalinrush av å kunne skape noe sammen med andre mennesker. Det er spesielt givende når man får se resultatet av et godt teamarbeid.

Nå ser Emma frem til å lære ennå mer om motebransjen hos C.L.E.A.N by Christina Ledang. I fremtiden kunne Emma tenke seg å starte noe eget, men hvor og hvordan vil kun tiden vise.

SE MOTESERIE UNDER

Editorial shoot for Det Nye

Fotograf/hår og make-up: Nora Angeltveit @noraangeltveit

Modell: Lisa Alexandra @lisaalexandreaa

Stylist: Emma Gangdal @emmagangdal