Individualitet og Mote

Tidligere student Danielle Heide har fått jobb som designassistent for Varner, og forteller om sine inspirasjonskilder og hva som er viktig å fokusere på under studietiden.

Danielle Heidi studerte Motedesign ved SoFi. Gjennom studietiden sin lærte Danielle seg viktigheten av å ha en kommersiell tilnærming til design, hvordan kombinere kreativitet og struktur for å nå rett publikum.

— Som designer i en merkevare så er det viktigst å tenke på hva kunden vil ha, og hva som passer merkevare identiteten. Hvis du er selvstendig designer så er man friere til å designe hva man vil, mens når du arbeider for en merkevare jobber man mer mot en spesifikk målgruppe.

Danielle ble kjent med School of Fashion Industry på utdannings messen i Oslo og syntes skolen virket moderne og hadde et bredt spekter av fag.

— Fag jeg likte aller best var design og styling, her hadde man mulighet til å være kreativ uten store hemninger. Markedsføring var også et verdifullt fag som jeg så var nyttig under jobbsøking, da man arbeider med hvordan nå målgrupper i dette faget.

Moodboard for Avgangskolleksjon

Bilde hentet fra Instagram @he1d3

Inspirasjon & studietiden

— Selve interessen for mote startet i en ung alder. Det var derimot ikke før etter ungdomsskolen at jeg virkelig begynte å omfavne min kreativitet og nysgjerrighet for mote. Jeg var veldig opptatt av individualitet og stil, og oppdaget at mote var en måte å kunne uttrykke seg på.

— Jeg blir inspirert av mennesker som viser tydelig karakter. Følelser og tanker jeg har hatt i løpet av livet har også vært store inspirasjonskilder. Jeg liker å danne meg et bilde av en fiktiv karakter, og se de for meg i et scenario hvor man passer inn – eller ikke passer inn.

Motedesign studiet ved School of Fashion Industry kan være hektisk da man har så mange ulike fag.

Hvilke råd har du til fremtidige studenter?

— Man må lære seg å disponere tiden ordentlig. Å vite hva som er viktig å prioritere hvis det er flere ting å gjøre samtidig. Prøv å holde hodet kaldt og planlegg dagene dine.

Nå har Danielle fått seg jobb som designassistent i Varner, for BikBok

Hva ser du frem til ved din nye jobb?

— Jeg ser frem til å jobbe med andre kreative mennesker. Jeg vil lære meg så mye som mulig om produksjon, og hvordan prosessen fra ide til ferdig produkt foregår for en stor merkevare. Jeg har ingen konkrete drømmer akkurat nå, men ønsker å være suksessfull på min egen måte. Jeg gleder meg til å lære mer om moteindustrien.

AVGANGSKOLLEKSJON 2018