Ved SoFI – School of Fashion Industry tilbyr vi seks ulike utdanninger innen mote og interiør. Enten du ønsker en utdanning på kveldstid, studere på nett eller ta en komplett toårig utdanning har vi studiet som passer for deg. Det er også mulig å bygge på våre toårige utdanninger til bachelor i England. Alle våre utdanninger er støttet av lånekassen.

 

Nysgjerrig? Book en studiesamtale med en av våre dyktige studieveiledere, eller besøk oss på informasjonsmøte 7. august kl 17.00!

 

 

 

 

 

 

 

Interiør | 1 år | 60 studiepoeng

Interiør er en praktisk fagskoleutdanning som handler om interiørdesign i private og offentlige rom. Utdanningen gir en teoretisk og praktisk plattform til din tilnærming til arbeidsslivet. Lærer har nær kontakt med studentene, og veiledning med fokus på faglig og kreativ utvikling vektlegges gjennom hele utdanningen. Du skal utvikle deg som individ og at du skal utvikle dine samarbeids-egenskaper. Skolen har nær kontakt med næringslivet, og som en del av utdanningens andre semester skal du gjennomføre en praksisperiode i en relevant bedrift. Les mer om interiør her. 

 

 

 

 

 

 

 

Retail design | 1 år | 60 studiepoeng

Ønsker du å jobbe med design, styling og interiørarkitektur i Norges største bransje? Vil du være med på å designe og skape de beste kundeopplevelsene, engasjerende vindusutstillinger og de nyeste butikkonseptene? Fra vareeksponering og profilering i rom, til arkitektur, produktutvikling og utstillingsdesign – som Retail Designer er du med på å utvikle fremtidens sosiale arenaer, kulturelt og kommersielt! Les mer om retail design her.

 

 

 

 

 

 

 

Motekommunikasjon | 0,5 år | 30 studiepoeng

Motekommunikasjon er et fremtidsrettet og et spennende yrkesfag! Utdanningen kan passe for deg som er selvstendig næringsdrivende og ønsker å leve av blogging og person-branding via digitale plattformer. Sosiale medier har i dag gjort det enklere enn noensinne å skape et levebrød med sin stemme! Les mer om motekommunikasjon her.

 

 

 

 

 

 

 

Motekonsulent | 0,5 år | 30 studiepoeng

Motekonsulent gir en innføring i mote- og designhistorie, styling og trender, kommunikasjonsstrategi, bedriftsøkonomi og kjøplovgivning. Utdanningen vektlegger motekonsulentenes rolle mellom det personlig kreative og det kommersielle markedsorienterte. Det legges også stor vekt på utvikling av en særegen portefølje gjennom studiet, som du kan ta med deg i jobbsøkerprosessen og videre i møte med bransjen. Les mer om motekonsulent her.

 

 

 

 

 

 

 

Motedesign | 2 år | 120 studiepoeng

Dette er utdanningen for deg som vil produsere og designe klær!

I løpet av 2 intensive år vil du lære om motenæringen både fra det kreative og til det markedsorienterte. Du vil igjennom utdanningen få god opplæring i programvarene CLO3D og Adobe. CLO3D er en programvare som hel-digitaliserer prototyputviklingen. Kunnskap om denne programvaren som forkorter produksjonstiden betraktelig, er noe bransjen etterspør. I tillegg vil du også få lære ulike programmer fra Adobe-pakken som blir brukt til presentasjon og arbeids tegningene som blir sendt til fabrikk. Les mer om motedesign her.

 

 

 

 

 

 

 

Moteindustri | 2 år | 120 studiepoeng

Med en utdannelse i Moteindustri står du godt rustet til å delta i utformingen av en bransje i stadig utvikling. I løpet av studiets to år tilegner du deg breddekunnskap gjennom både kreative og merkantile tilnærminger. Sentralt i utdanningen står oppbyggingen av en portefølje som samler arbeidene dine. Etter endt utdanning er porteføljen et verdifullt redskap i jobbsøkerprosessen. Aktuelle områder å søke jobb er innenfor produksjon og produktutvikling, innkjøp, motejournalistikk og PR samt styling innenfor ulike arenaer. Les mer om moteindustri her.