Vi har satt oss ned og tatt praten med Sofia Wennestein (26) som er tidligere student på Retail Design ved SoFI. Etter nesten 5 år som selger på Ikea Slependen var hun klar for å fordype seg i sin interesse for innredning og tanken bak et bra salg! Hun forteller om et veldig spennende, men intensivt år.

 

Hva har vært det beste?

Det er helt klart det praktiske som har vært det beste hittil. Jeg er veldig praktisk anlagt og er ikke så glad i teori, selv om det så klart også er en viktig del av en læringsprosess.

 

Hva har vært det verste?

Det verste for min del har nok vært å lære seg de ulike dataprogammene som trengs for å jobbe i bransjen. Det er viktig siden vi bruker det så ofte, men det er helt klart det som har vært mest utfordrende for meg. Jeg har sett en stor utvikling fra første oppgave, og frem til sluttoppgaven. Heldigvis har vi fått veldig mange leksjoner i programmene ArchiCad og Adobe, for det tar lang tid å lære seg det ordentlig.

Det er både vanskelig å frustrerende til tider, men heldigvis finnes det mye læringsvideoer på youtube, slik at man kan sitte og jobbe med det hjemme om man vil.

 

Hva har vært det morsomste?

Jeg syntes praksisperioden har vært det morsomste. Praksisperioden varte i to uker, og jeg var utplassert på Nordic Form AS på Myken. Jeg lærte utrolig mye og var blant annet med på å sette opp en messestand ved Gardemoen, hvor jeg fikk prøvd meg på fotostyling. En annen dag hjalp jeg til med baderomsinnredning på Bohus.

Hvordan var det å jobbe med avgansutstillingen?

Det var veldig kult å jobbe med utstillingen. Lyset vi brukte på avgangsvisningen var med på å fremme utstillingen , og det var veldig fint å ha det i en kirke. Det ble mye bedre enn forventet, om man kan si det.

 

Hva vil du si til andre som er nysgjerrig på Retail Design?

Kjør på! Jeg tror at mange som søker seg på Retail Design ikke er typiske skoleflinke og kanskje syntes det er litt vanskelig, og derfor søker seg mer inn på en praktisk utdannelse. Man er jo ofte enten matematisk anlagt eller praktisk anlagt. Jeg syntes det er kult å jobbe med hendene og kunne ikke tenkt meg en klassisk kontorjobb.

Mitt beste tips til kommende studenter er å være tålmodig. Det er mye å lære og blant annet kan dataprogrammene kan virke ekstra frustrerende. Men husk at du vil se progresjon etter hvert. Vær engasjert, ikke vær redd for å stille spørsmål, og bli med på alle studiebesøkene.

Hva lærte du på prakisisplassen?

Vareplassering var noe av det jeg lærte mest av. Jeg har en del erfaring med det fra før, fordi jeg jobbet på tekstilavdelingen på Ikea i 5 år, men dette var en helt ny måte å jobbe på. Jeg ble veldig fornøyd med resultatet.

 

Hvis du har jobbet 5 år på tekstilavdelingen på Ikea, hvorfor valgte du å studere nå?

Jeg har ikke hatt den største troen på meg selv når det kommer til skole. Jeg har aldri vært veldig skoleglad, og har ikke helt turt å ta det steget før nå. Etter fem hyggelige og læringsfylte år på Ikea, kjente jeg at jeg var klar for å utvikle meg enda mer. Det jeg brenner for mest er det visuelle, utstillingen, og hvordan det bidrar til å øke salget.

Etterhvert begynte jeg å forhøre meg med de som jobbet med Visual Merchandising på jobb, jeg fulgte nøye med, og tok gode råd og tips fra dem. Til slutt valgte jeg School of Fashion Industry fordi jeg hørte at de arbeidet mye praktisk der, og det er lettere for meg å lære da. I dag er jeg veldig stolt av at jeg har fullført studiet mitt.