Mitt beste tips er å ta til seg alt du lærer, og ta det med seg i arbeidslivet.

Sebastian Sjåstad Lid er utdannet industrisnekker og har tidligere jobbet med innredning av lugarer på offshore og supplybåter. Han landet til slutt på Retail Design, ettersom det er fint å kombinere med den tidligere utdanningen han har. Han opplevde studietiden som utrolig lærerikt, samtidig som han har utviklet et helt nytt nettverk av både venner og bransjeaktører.

 

Hva har vært det beste?

Det beste har vært studieturen til Milano. Det var en veldig fin tur og vi fikk blant annet se hvordan man gjør interiør styling i en butikk i utlandet og hva som er inn av trender nå fortiden. I tillegg syntes jeg det er spennende å jobbe med data programmer som Archicad for å lage visuelle rom i 3d og få gode resultater ut ifra det.

 

Hva har vært det verste?

Det har ikke vært så mye som har vært ille, det har vært ganske positivt hele året.

 

Hvordan var det å jobbe med avgansutstillingen?

Å jobbe med avgangsutstillingen var mye arbeid og liten tid, men til slutt fikk vi til et resultat som alle var fornøyde med.

 

Hva vil du si til andre som er nysgjerrig på Retail Design?

Jeg anbefaler Retail Design studiet fordi man lærer mye på kort tid. Det er mye praktisk arbeid og lite teoretisk. Det å lære om belysning, Visual Merchandising og Merkevareledelse har gitt meg så mange tanker og gode ideer som kommer til å ta meg videre inn i arbeidslivet. På dette året har jeg lært veldig mye.

 

Hvordan var praksisperioden?

I praksisperioden var jeg utplassert på hovedkontoret til Jernia, hvor jeg fikk lære om markedet og drift av butikk.