STUDENTINTERVJU MED ANJA ELDERS

 

Vi har intervjuet Anja Elders som har studert Interiør ved SoFI. I dag jobber hun som selvstendig næringsdrivende rettet mot det offentlige miljøet innenfor restaurant, hotell og kontor fasiliteter. I tillegg arbeider hun også som Visual Merchandiser hos Eske Interiør. 

 

Hvordan er det å jobbe som selvstendig næringsdrivende?

Å jobbe for seg selv er veldig givende og gøy. Det krever mye av deg da du må kunne oppsøke jobber og selge deg selv, men når du først får til noe, får du en fantastisk mestringsfølelse. Det er viktig å vite hva du står for, å prøve å lage seg et nettverk så raskt som mulig.

 

Hvordan var det å studere interiør på SoFI?

Å studere interiør ved SoFI var ett kort og krevende studie. Jeg mener dette er et fint springbrett, der du får muligheten til å utvikle deg selv. Jeg som elsker å jobbe med konsept og utvikle mine idéer til et reelt prosjekt har hatt det veldig gøy med å utfordre og lære meg nye arbeidsteknikker.

 

Hvor får du inspirasjon fra?

Jeg har etter hvert opparbeidet meg en evne til å visualisere et design som gjør at jeg blir motivert til å starte på en oppgave. Til vanlig bruker jeg Pintrest som inspirasjonskilde, men jeg blir også inspirert av mennesker og musikk.

Hvordan reflekterer det du lærte på skolen i forhold til det du gjør på jobben din i dag?

Skolen fikk bekreftet de retningene jeg ville inn i, jeg fikk terpet på ting jeg allerede kunne, møtt masse inspirerende mennesker i arbeidslivet og knyttet nye kontakter.  Noe som har vært en fordel for meg siden jeg jobber for meg selv. Det jeg sitter igjen med som har vært det viktigste for meg er bruk av digitale verktøy, formidling til kunden (i form av språk og illustrasjoner) kreative teknikker og arbeidsmetoder.

 

Hva er det beste med å jobbe med interiør?

Det beste med å jobbe innen Interiør er at jeg får være med å gjøre en forskjell i folks hverdag. Det å utforme smarte løsninger og rom som får deg til å føle noe, er det viktigste for  meg.

 

Hvilke råd har du til fremtidige studenter?

Finn ut hvilken retning du ønsker, om det er offentlig eller privat. Lag deg en klar plan, sånn at det er lettere å komme seg videre etter utdanningen.

Husk at man ikke må sammenligne seg selv med andre eller tenke at du ikke er god nok! Selv om man velger en lik retning vil ikke det si at du vil ha det samme ut av utdanningen. Fokuser heller på dine verdier og hva du kan bli bedre på, så blir de andre du jobber med en inspirasjon til det arbeidet du gjør. For du er god nok!