Studentgalleri – Trendrapport

Hva er en trendrapport? En trendrapport er en oversikt over trender som er aktuelle for fremtidige sesonger. Men,  kan også gi oversikt over hva som finnes i motebildet akkurat nå. Disse blir ofte utviklet av trend forecasting-byråer,  til hjelp for designere og andre kreative aktører. Rapportene gjør det lettere for  brands å  forstå motens retning og hva kunden ønsker å kjøpe. Alt fra neste sesong til fem  år frem i tid.

Selve rapporten er et sluttprodukt bestående av en enorm mengde innhentet informasjon.Trendbyråene filtrerer og finkjemmer disse, for så å sitte igjen med de mest relevante og største trendene. Informasjonen blir hentet fra alle forskjellige bransjer.  Det favner over alt fra finans og politikk til mote og interiør.

Ingunn Matthes Ofstad går 2.klasse Motedesign og har jobbet med tittelen Fantastic Formal i sin siste  trendrapport. Fantastic Formal tar utgangspunkt i La Société des Ambianceurs et des Personnes élégantes. Dette  er en herreklubb i Kongo hvor medlemmene kler seg opp som gentlemen. Egentlig har de ikke økonomien til å kunne handle de dyre dressene.  Viktige elementer for denne trenden er formelle plagg i ukonvensjonelle fargekominasjoner og en miks av materialer som silke, fløyel og ull.