Studentgalleri – Motedesign

SoFI Studentgalleri Motedesign: Daniel Heide Gundersen.

Daniel Heide Gundersen har fullført sitt første år på utdanningen Motedesign og leverte en vakker kolleksjon i sin eksamensoppgave. Her kan du lese litt om inspirasjonen bak kolleksjonen og se et utdrag fra oppgaven!

 

Daniel har latt seg inspirere av Voss-bunaden. Den har volumer og utsmykninger i sølv og gull som en essensiell del av designet. Han vil også å trekke frem de vakre hodeplaggene som tradisjonelt tilhører folkedrakten.
– Jeg ønsker å få frem et utrykk i designet mitt som samsvarer med måten John Galliano jobber med volum i sine kolleksjoner. Men,  også med en mer sleek Calvin Klein look som kontrast. Galliano bruker også utsmykninger i sølv som kan minne om den norske bunaden. Spesielt i Fall/Winter 2009/2010 haute coture kolleksjon.
Jeg ønsker å fokusere på haute couture. Men, jeg vil også presentere noen prêt-à-porter plagg for å vise mangfoldet i mine designferdigheter. Dette er en womenswear-kolleksjon for spring/summer,  grunnet de lette materialene jeg har tatt i bruk.
I kolleksjonen har jeg også ønsket å integrere Johannes Vermeers kjente maleri ’Piken med perleøredøbb ( 1665-1667). Dette på grunn av maleriets subtile bruk av farger og følelsen det gir meg. Jeg ønsker å bruke jordfarger for coture kolleksjonen, fordi fargene fremstår som veldig appellerende og beroligende. Dette vil være en kontrast til det overdådige designet. Kolleksjonen kommer også til å bestå av plagg med broderte portretter, inspirert av Vermeers malerier.
Merket ”Éstotérique” stammer fra ordet estoteric. Det betyr at noe er ment for å bli fortsatt av en mindre gruppe mennesker med spesiell kunnskap eller interesse. Mitt brand handler om å forstå mote og er ment for kunden som har samme interesse som meg og merket mitt. Enten forstår man det eller så gjør man ikke det.