Tekst Stine Ravneberget

Foto shoot for Nikita Hair

– Et av målene mine etter skolen er å kunne bruke designutdanningen min i jobben jeg har i dag

Som student på Moteindustri ved SoFI, har sisteårs-student Sofie Fevang fått verdifull kompetanse hun tar med seg når hun nå har søkt seg videre til Grafisk Design ved Høyskolen Kristiania.

 

Hvordan har studietiden din vært?

 – Studietiden min har vært fantastisk. Jeg har lært så mye – alt fra tekstillære til juss. Jeg har blitt kjent med folk av samme interesse, men også fotostudenter på Bilder Nordic som kan føre til fremtidige samarbeid, som er så gøy.

 

Hva har vært mest lærerikt?

 – For meg så har teorifagene gitt meg mye, fordi jeg stiller sterkere på det kreative. Fag som markedsføring, juss og produksjon har gitt meg læring som jeg kan ta med meg videre, og er nok ikke noe jeg ville lært utenom studietiden min på SoFI. Det er absolutt noe som er avgjørende i motebransjen, å bli kjent med det kreative samt det teoretiske, og hvordan det kan kombineres med hverandre.

 

Hva tror du at du vil ta med deg videre inn i arbeidslivet etter endte studier? 

 – Jeg vil ta med meg all læring jeg har fått og kombinere det med hverandre. Være tilgjengelig på ulike områder, da jeg er veldig opptatt av å lære nye ting og være fleksibel. Så jeg vil ha bruk for alt fra produksjon, digitale verktøy, markedsføring, innkjøp og jus til andre fag som vil være svært relevant for meg etter SoFI.

 

Hvorfor valgte du å studere på akkurat SoFI?

 – Jeg valgte denne skolen for å studere akkurat det jeg brenner og har interesse for. SoFI tilbød en utdanning som ikke gjaldt fysisk design, men prosessen bak og flere læringskurver. Jeg sto mellom å velge motedesign og moteindustri, men gikk for sistnevnte fordi da fikk jeg et større innblikk i motebransjen fra flere ståsted.

 

Hvor går veien videre? Hva tenker du å gjøre etter endte studier?

 – Nå har jeg akkurat søkt på Grafisk Design på Høyskolen Kristiania, så håper jeg det er veien videre for meg til høsten. Jeg vil bli bedre på design generelt og hvordan jeg kan kombinere grafisk design med utdanningen min fra SoFI. Utenom det, skal jeg fortsette å ta bilder og dele interessen min på sosiale medier.

Foto hentet fra Instagram @sofie.fevang

Foto 1: Instagram @sofie.fevang

Foto 2: Ole Martin Halvorsen | stylingoppgave SoFI

Foto  3: Shoot for Nikita Hair