null
OPPTAK
Har du spørsmål om opptaksprosessen?
Her kan du finne svar på ofte stilte spørsmål om opptaksprosessen,
skolen og utdanningene vi tilbyr!
SØK STUDIE

Valg av utdanning er spennende, og valg av skole er alltid vanskelig når du skal bestemme deg for utdanning. Nedenfor vil du finne informasjon om opptakskravene vi har til de ulike utdanningene, i tillegg til svar på ofte stilte spørsmål om opptaksprosessen, skolen og utdanningene vi tilbyr!

 

Finner du ikke svar på det du lurer på? Da er du velkommen til  å ta kontakt med oss på +47 24 14 97 50 eller post@sofi.no!

 

STUDIEVEILEDNING

Ønsker du en samtale om dine studievalg og muligheter? Book deg inn på en privat studiesamtale for å snakke med en av våre veiledere, se skolen, og høre mer om hva du lærer på SoFI. Du får snakke med fagpersoner fra våre ulike utdanningsretninger og få svar på alt du måtte lure på! Her kan vi også hjelpe med å avklare kvalifikasjoner og kompetanse. Du kan booke studiesamtale her.

OPPTAK

For å søke på utdanning hos oss registrerer du deg i søknadsskjemaet her. Etter at du har søkt vil du motta en automatisk epost med informasjon om opptaksprøve og innlevering av denne. OBS: Dersom du ikke mottar denne informasjonen i løpet av kort tid må du ta kontakt på post@sofi.no, så hjelper vi deg videre.

 

SAMLET OPPTAK

For våre ett- og toårige utdanninger har vi samlet opptak, med søknadsfrist 29. april. Husk å levere komplett opptaksprøve innen fristen 29. April! Dagen etter vil vår opptakskomité gå gjennom alle innsendte søknader, og dersom du kvalifiserer blir du invitert til en spennende opptakshelg 8. – 9. Mai. Du kan lese mer om opptakshelgen lenger ned på denne siden. Alle søkere mottar svar på sin søknad per epost 11. Mai. Bor du langt unna og trenger tidligere svar for å kunne bestille reise? Kontakt oss på post@sofi.no, så gjør vi en forhåndsvurdering av din søknad!

 

RULLERENDE OPPTAK

For halvårige utdanninger og nettstudier benytter skolen rullerende opptak. Rullerende opptak betyr at kvalifiserte søkere tas opp i den rekkefølgen komplett opptaksprøve er levert. Søkere som får tilbud om studieplass må akseptere ved å returnere undertegnet kontrakt og betale registreringsavgiften på kr 1.800,- innen oppgitt frist. Hvis ikke skolen har mottatt denne innen fristen, kan studenten miste tilbudet om studieplass.

 

FORMELLE OPPTAKSKRAV

For å bli tatt opp som student ved våre studier må du ha fullført og bestått videregående opplæring, eller kunne dokumentere relevant realkompetanse. I tillegg må alle søkere levere opptaksprøve.

 

REALKOMPETANSEVURDERING

Du kan søke om opptak på grunnlag av realkompetanse dersom du mangler vitnemål fra videregående utdanning. Merk at du må fylle 23 år i søknadsåret for å kunne vurderes inn under realkompetanse.

Realkompetanse kan dokumenteres på mange måter. Eksempler på dette kan være: vitnemål fra annen utdanning, attester/ kursbevis fra bedriftsinterne kurs, organisasjonsarbeid, frivillig arbeid, interesser etc. Skolen vil veilede deg gjennom en realkompetansevurdering – last opp CV, så hjelper vi deg videre.

 

OPPTAKSPRØVER

Alle våre utdanninger har, i tillegg til formalkompetanse, et krav om opptaksprøve. Opptaksprøven  har som hensikt å få et bilde av din kompetanse i dag, og hvem du er som søker. PS: 16. April inviterer vi til opptaksprøve-kveld, for deg som trenger hjelp eller innspill til din opptaksprøve! Her er studieleder for utdanningen tilgjengelig og kan veilede deg – samtidig som du kan få svar på eventuelle spørsmål du måtte ha angående studiet. Lurer du på hvordan du laster opp opptaksprøven? Se steg-for-steg-beskrivelse her.

 

OPPTAKSSAMTALE & WEBINAR | Digital gjennomføring
– For ettårige og toårige studier

I lys av korona-situasjonen vil intervju bli gjennomført over nett.

29.april er søknadsfristen for våre ettårige og toårige studier, så husk å levere komplett opptaksprøve innen da!  Dagen etter vil vår opptakskomité gå gjennom alle innsendte søknader, og dersom du kvalifiserer blir du invitert til et spennende webinar 7. mai. Under webinaret blir du bedre kjent med skolen og utdanningen du har valgt.

10-11.mai gjennomfører vi en opptakssamtale. Dette er siste ledd i opptaksprosessen, og skal sikre at vi er rett skole for deg – og at du er rett student for oss.

 

KONTRAKT & REGISTRERINGSAVGIFT

Dersom du blir vurdert som godkjent for opptak vil du motta elektronisk studiekontrakt samt en efaktura på registreringsavgift. Betalt registreringsavgift og retur av studiekontrakt fullfører opptaket som student ved SoFI.

OPPTAKSPRØVER

Opptaksprøve Motekonsulent & Motekommunikasjon

 

1. Moodboard

Moodboard er et visuelt hjelpemiddel som viser inspirasjon gjennom et utvalg av bilder, materialer, farger, mønster og annet. I denne oppgaven ønsker vi å se hva som inspirerer deg gjennom et moodboard. Her er alt lov, det er du som bestemmer hva som inspirerer deg. Du kan lage moodboardet både digitalt eller med saks og lim.

 

2. Søknadsbrev

Vi ønsker å bli bedre kjent med deg! Fortell oss hvem du er, hvordan din interesse for faget startet og hvorfor du ønsker å studere akkurat denne fagretningen! Skriv ca. en halv – 1 A4 side. Hensikten med oppgaven er å reflektere rundt fagområdet, yrkesvalg og potensielle karrieremuligheter.

Opptaksprøve Interiør

 

1. Kreativitet

Lag to forskjellige borddekkinger med forskjellige stiler. Ta bilde av borddekkingene og beskriv stilene. Estimert tidsbruk er ca 30 minutter. Hensikten med oppgaven er å vise kreativitet og formidlingsegenskaper.

 

2. Interiør

Finn et bilde på internett av en cafe du synes er fin og beskriv hvorfor du liker den. Estimert tidsbruk er ca 30 minutter. Hensikten med oppgaven er å vise formidlingsegenskaper gjennom tekst og bilde.

 

3. Søknadsbrev

Fortell hvorfor du har lyst til å jobbe med Interiør. Skriv ca. en halv – 1 A4 side.

Hensikten med oppgaven er å reflektere rundt fagområdet, yrkesvalg og potensielle karrieremuligheter.

Opptaksprøve Retail Design

 

1. Kreativitet

Ta bilde av et antrekk som du har hjemme, bruk gjerne belter, skjerf, vesker og smykker som passer til. Estimert tidsbruk er ca 30 minutter. Hensikten med oppgaven er at du viser kreativitet.

 

2. Retail design

Finn ett bilde på internett av en butikk som du synes er fin og beskriv hvorfor du liker den. Estimert tidsbruk er ca 30 minutter. Hensikten med oppgaven er å vise formidlingsegenskaper gjennom tekst og bilde.

 

3. Søknadsbrev

Fortell hvorfor du har lyst til å jobbe med Retail Design. Skriv ca. en halv – 1 A4 side.

Hensikten med oppgaven er å reflektere rundt fagområdet, yrkesvalg og potensielle karrieremuligheter.

Opptaksprøve Motedesign

 

1. Moodboard

Moodboard er et visuelt hjelpemiddel som viser inspirasjon gjennom et utvalg av bilder, materialer, farger, mønster og annet. I denne oppgaven ønsker vi å se hva som inspirerer deg gjennom et moodboard. Her er alt lov, det er du som bestemmer hva som inspirerer deg. Du kan lage moodboardet både digitalt eller med saks og lim.

 

2.Tegneoppgave

Tegn en av dine favoritt plagg fra garderoben din, og beskriv ved hjelp av 2 til 3 fotografier og tekst hvorfor du liker dette plagget.

Beskriv passformen på plagget (hva slags volum og form har plagget).

Mål både lengden og bredden.

Beskriv tekstilet, er det soft, teksturert, mønstrete? Inkluder en kort forklaring av hva tekstilet består av.

 

3. Søknadsbrev

Vi ønsker å bli bedre kjent med deg! Fortell oss hvem du er, hvordan din moteinteresse startet og hvorfor du ønsker å studere Moteindustri/design. Skriv ca. en halv – 1 A4 side. Hensikten med oppgaven er å reflektere rundt fagområdet, yrkesvalg og potensielle karrieremuligheter.

Opptaksprøve Moteindustri

 

1.Inspirasjon

Skriv 1/2 – 1 A4 side om en person (eks. designer,fotograf,stylist) i motebransjen du ser opp til. Legg ved 3 – 4 bilder som viser til hvorfor du valgte han/henne.

Hensikten med oppgaven er å reflektere rundt hvem du inspireres av i motebransjen.

 

2. Moodboard

Lag et moodboard over sesongens summer/spring-trender fra Catwalken. Deretter velger du ut en butikk som selger flere merkevarer (eks.YME, Høyer).

Med utgangspunkt i moodboardet skal du nå velge hvilke trendprodukter du ville kjøpt inn til butikken du har valgt. Skriv 2-3 setninger om hvorfor du tror denne trenden hadde passet til valgt butikk.

Hensikten med oppgaven er å reflektere rundt trender i samfunnet og hvordan disse gjenspeiles i produktutvalg i butikk. Moodboardet kan du lage både digitalt eller med saks og lim.

 

3. Søknadsbrev

Vi ønsker å bli bedre kjent med deg! Fortell oss hvem du er, hvordan din moteinteresse startet og hvorfor du ønsker å studere Moteindustri. Skriv ca. 1/2 – 1 A4 side. Hensikten med oppgaven er å reflektere rundt fagområdet, yrkesvalg og potensielle karrieremuligheter.

null
Klar for å søke studie?
SØK STUDIE