Motepraktikant

Elisabeth Stensrud var motepraktikant hos Cubus.

SoFI ønsker å sette fokus på studenter i industrien, og tilbyr en syv uker lang praksisperiode for elevene våre som studerer Moteindustri. Her får studentene sjansen til å jobbe i sin drømmebedrift, og får prøvd ut kunnskapen og ferdighetene de har tilnærmet seg i klasserommet.

Elisabeth valgte Cubus som praksissted

Elisabeth Stensrud(29) studerer Moteindustri på SoFI og har lang erfaring fra retail-bransjen. Hun ønsker å jobbe med innkjøp i fremtiden, og valgte derfor å være hos Cubus i sin praksisperiode.

Jeg har aldri sett for meg at jeg skulle studere, og har alltid likt tanken på at man kan jobbe seg opp og frem i bransjen. Etter ni år i klesbutikk, hvor jeg jobbet som butikksjef i syv av dem, innså jeg at veien videre kom til å bli vanskelig uten relevant utdanning. Jeg ønsket å få mer kjøtt på beina, og å få en jobb på hovedkontoret. Etter litt research og en prat med leder på skolen, bestemte jeg meg for å starte på SoFI.

Ni år hos Varner-gruppen har gjort meg sikker på at dette er en bedrift jeg ønsker å fortsette å arbeide for. En tidligere kollega av meg er nå designer for Cubus. Jeg kontaktet han for å se om det var muligheter for å være praktikant i innkjøpsavdelingen deres.

Totalopplevelsen var utrolig bra

Jeg lærte å bruke målskjema til vareprøver, lage kolleksjonsoversikter, bruke lab dips og  tegne flattegninger. Jeg tok også inspirasjonsbilder til kolleksjonene. Jeg har vært veldig glad for at dette var noe vi gikk gjennom på skolen før vi skulle på utplassering. Samfunnsansvaret vi har i tekstilbransjen er også noe jeg har blitt ekstremt engasjert i via studiene på SoFI. Da jeg var hos Varner fikk jeg en innføring i hvordan CSR-avdelingen deres fungerer. Her jobbet jeg med et prosjekt hvor jeg skulle kartlegge utfordringene rundt tekstilindustrien i Serbia.
Totalopplevelsen av opplegget Cubus hadde laget til meg var utrolig bra.  Jeg fikk god veiledning underveis i perioden.

Godt arbeidsmiljø er viktig

Det viktigste for meg er å være i et godt arbeidsmiljø. Samtidig ønsker jeg å jobbe med noe som utfordrer og engasjerer meg. Dette føler jeg at jeg fikk oppleve hos Cubus. Planene om å jobbe med innkjøp i fremtiden har ikke forandret seg. Jeg er også veldig takknemlig for fokuset skolen har på CSR. Det vil være et viktig fokusområde for meg uansett hvilken jobb jeg ender opp med.

Jeg har troen på at man kommer lengst med god arbeidsmoral. Hvis man vil jobbe med innkjøp er det lurt å ha erfaring fra butikk, og i tillegg ha en relevant utdanning.

FØLG OSS GJERNE