Motepraktikant

SoFI Motepraktikant – Elena Rebecca Pedersen fra Motekonsulent.

Elena Rebecca Pedersen er 26 år og kommer opprinnelig fra Ålesund. I dag bor hun i Oslo og har fullført utdanningen Motekonsulent på heltid. Elena har i løpet av sin studietid assistert flere norske stylister, vært praktikant i magasinet Tableau Paper, og er nå intern i Costume Norge.  

 

 

Hva gjorde at du valgte å starte på SoFI? Hva ønsker du å bruke studiet til?
Jeg har alltid vært interessert i mote, og dette er en interesse som har blitt forsterket de siste årene. Tidligere jobbet jeg 3 år i Bik Bok, hvor mye tid ble brukt til visual merchandising. Jeg valgte SoFI fordi jeg følte dette var en skole som var seriøs, og som kunne lære meg mer om både motebransjen og produkt. Det jeg ønsker å bruke studiet til er å få en sterkere posisjon i bransjen, da SoFI er en troverdig skole industrien har tillit til. Jeg visste faktisk ikke hvor sterkt SoFI stod på markedet før jeg begynte her selv.
Du har jobbet mye med styling utenom skolen. Fortell gjerne litt om dette!
Fra dag én bestemte jeg meg for å utnytte alle muligheter skolen kunne gi meg! Jeg var aktiv og rask på tilbakemeldinger, og meldte alltid interesse for internships og assistent-jobber.
Det hele startet med Oslo Runway, hvor jeg var påkleder den første dagen. Resten av uken var jeg og en annen medstudent assistenter for en av designerne, og hjalp til med alt hun trengte. Etter dette begynte ballen å rulle, og jeg har fått assistere forskjellige stylister på alt fra store reklamekampanjer til mindre prosjekter. Blant noen av dem jeg har fått arbeide med er SoFI-lærer; stylist og designer Christina Ledang, stylist Connie Berg, og jeg har vært i praksis hos Tableau Paper.
Jeg vil si at jeg sitter igjen med noe unikt fra hver enkelt av jobbene jeg har vært med på, Men det var nok shooten for Norwegian hvor jeg fikk assistere eller Match-kampanjen med Connie Berg, som virkelig gav meg blod på tann.
Har du noen huskeregler som er viktige å tenke på når man jobber som stylist?
-Vær forberedt! Få på plass et assistent-kit som du alltid har med, selv om du ikke blir bedt om det. Teip, sikkerhetsnåler, klemmer, klesrulle og håndsteamer, er bare noen få ting jeg kan nevne.
-Vær profesjonell! Dersom du assisterer en stylist er du på jobb for å lære, ikke for å style selv.
-Vær imøtekommende og en JA-person! Dårlig stemning og arbeidsmoral tar deg ikke langt, og dersom du har laget en avtale er det viktig å holde den!
Hvilke fag på SoFI har vært mest relevante for deg i jobben din?
Egentlig alle for å være ærlig, men det er først og fremst alle mulighetene og erfaringene jeg har fått som har forsterket det jeg har lært på skolen. Det er viktig å kunne litt om alle aspekter av bransjen. Produkt-kunnskap, motehistorie, semiotikk, personlig styling og motestyling har vært essensielle fag som direkte har påvirket og hjulpet meg når jeg har assistert.
Har du noen råd til andre som ønsker å gjøre det samme som deg?
Go for it! På Motekonsulent har du 6 måneder på å bygge nettverk og å tilnærme deg kunnskap. Bruk foreleserne for alt de er verdt. Vær profesjonell, ydmyk og sulten på selvutvikling! Gi alt i alle fag og oppgaver. Vær aktiv og ta i mot så mange muligheter du kan.