Motepraktikant

Bettina Løberg fikk fast stilling hos Villoid etter studiene.

Bettina Stang Løberg(22) bor i Oslo og går siste året Moteindustri på SoFI. Hun hadde sin praksisplass hos mote-appen Villoid, hvor hun nå har fått tilbudet fast stilling ved siden av skolen etter endt intern-periode.

Villoid

Villoid er en mobil-app hvor brukerne kan sette sammen antrekk og produkter i digitale moodboards. Som på  Instagram er det også mulig å følge andres profiler. Like og kommentere bilder. Her kan man la seg inspirere. Samtidig lar appen deg kjøpe alle produktene som er tilgjengelig i det globale moteuniverset.

Motedrømmen

– Jeg har alltid hatt lyst til å jobbe med mote, og valgte derfor å starte på SoFI. Tidligere har jeg blant annet studert hotelledelse. Men,  merket fort at interessen for mote og makeup var den jeg brant mest for. Jeg fikk vite om skolen via tidligere kollegaer, og  Moteindustri hørtes ut som et veldig bra studie. På lang sikt kunne jeg tenke meg å jobbe meg oppover i en butikkjede. Eller, få jobb som innkjøper. Den ultimate drømmen er å jobbe med en nettbutikk, enten det er for min egen eller en ekstern bedrift.

App: netthandel og kreativ utfoldelse

Da jeg skulle ut i praksis falt valget på Villoid. Appen har en form for netthandel jeg synes er spennende og nytenkende. Den gir mulighet for kreativ utfoldelse, samtidig som den tilbyr shoppingmuligheter. Mine oppgaver var blant annet å jobbe med markedsføring. Mye av arbeidet gikk ut på å gjøre god research, og å finne ambassadører som er riktige for merkevaren. Hovedfokuset til Villoid er London, og det var dette markedet jeg arbeidet mest mot.

Team med felles mål

Jeg likte utrolig godt å få være del av et team hvor alle jobbet mot et felles mål. Jeg lærte hvordan man skal forholde seg til ulike samarbeidspartnere, og hvordan man finner investorer til et relativt ungt firma. Det var hele tiden nye mennesker å forholde seg til, og jeg fikk delta på en del møter.  Det var også spennende å få være med å se hvordan bedriften taklet krevende situasjoner som oppsto underveis. Jeg lærte mye som jeg kommer til å ta med meg videre når jeg selv skal ut i jobb.   Særlig det å ta vare på gode kontakter som kan være viktige for fremtiden.

Favorittfagene

Jeg føler at Markedsføring og Digitale Verktøy har vært  fagene jeg har fått mest bruk for under praksisperioden min. Mye av tiden gikk til å finne britiske ambassadører for bedriften og å utvikle ulike markedsføringsstrategier. Jeg synes det var bra å se at fagene på skolen var relevante for hva jeg ønsker å arbeide med i fremtiden. Praksisperioden gjorde meg mer sikker på at jeg ønsker å jobbe med mote. Spesielt rettet mot det digitale markedet. Jeg kunne tenke meg å jobbe hands on med plagg, og få være med å bestemme hva som skal i butikk. Villoid gav meg et innblikk i hvordan det er å drive en nettbutikk og fikk meg til å virkelig ville satse straks jeg er ferdig med skolen.

Mitt beste råd

Mitt råd til fremtidige studenter er å søke seg inn på en praksisplass hvor man får jobbe med klær, men også får et innblikk i den digitale siden. Hvis man ønsker å jobbe i en nettbutikk er det viktig å vite om de forskjellige verktøyene som trengs. Jobber man innenfor en ganske ny bedrift, slik jeg gjorde, får man bidra til vekst og å være med på utviklingen. Dette kan være et lurt valg om man ønsker et større ansvar og er klar for å ta i mot utfordringer! I ettertid har jeg fått tilbud om å fortsette å arbeide med teamet. Jeg skal i hovedsak jobbe med enkel regnskapsføring, markedsføring, og med ambassadørene for appen. Vi har funnet en timeplan som passer veldig bra med tanke på at jeg går på skole og jobber i butikk på lørdager. Jeg gleder meg til å starte og å fortsette å lære mer av teamet til Villoid!

FØLG OSS GJERNE