null
MOTEDESIGN | 2 år | 120 studiepoeng | Høyere fagskolegrad
Motedesign passer for deg som ønsker å arbeide med konstruksjon, søm og design av klær. En utdanning som gjør deg klar til å arbeide som klesdesigner, produktutvikler eller innkjøper!
SØK STUDIE!

PRAKTISK INFORMASJON

Studiestart
25. August 2020

Søknadsfrist

Varighet
Fire semester heltid.

Studieavgift
54.500 kr per semester
Opptaksgebyr 1800 kr

Fakturering følger lånekassens utbetalinger.

Statens Lånekasse
Godkjent for lån og stipend

 
Fagskole Nivå 2
NOKUT-godkjent.
120 studiepoeng.

Motedesign

 

Har du en designerspire i magen? Dette er en kreativ utdanning, som samtidig fokuserer på teori og markedsorienterte fag – dette gir deg innsikt og forståelse av hvordan det er å drive med klesproduksjon, enten det er som klesdesigner, produktutvikler eller innkjøper.

 

I løpet av to år vil du lære det klassiske håndverket med søm, design og konstruksjon, men også bli med på den spennende digitaliseringen innen klesproduksjon og design. Du vil veiledes gjennom programvarene CLO3D og Adobe, som de senere årene har vært med på å forkorte produksjonstiden i bransjen betraktelig. Digitaliseringen gjør det også lettere for deg å virkelig utfordre og utvikle dine designferdigheter.

 

En av de viktigste ressursene du har som student, er nettverket av forelesere som er involvert i utdanningen. Du vil få hjelp og veiledning fra yrkesaktive designere og andre bransjeaktører, slik at du får bransjerelevant kompetanse til å arbeide som designer eller klesprodusent i dagens marked. Vårt mål er at du skal ha kunnskapen og erfaringen til å kunne arbeide i den norske moteindustrien etter endt utdanning.

 

Har du lyst til å lage en egen kolleksjon? I fjerde og siste semester får du muligheten til å vise omverdenen hva du har lært i løpet av to år; sammen med dine medstudenter skal du planlegge, produsere og vise frem din helt egne mini-kolleksjon.

 

 

Design og konstruksjon

Design og konstruksjon er hovedfagene i denne utdanningen. Her er det fokus på å utvikle dine ferdigheter og din kjennskap til tekstiler. Her vil du lære om mønsterkonstruksjon og forskjellige sømteknikker, bli kjent med de ulike materialene og tekstilene som brukes i klesproduksjon, samt fargelære. I tillegg introduseres du til de digitale verktøyene som skal hjelpe deg under produksjon, slik at du kan bruke disse aktivt gjennom studietiden.

 

Portefølje og mini-kolleksjon

Gjennom hele studiet vil du jobbe aktivt med å utarbeide en egen portefølje ved hjelp av digitale verktøy. Dette blir en av dine viktigste verktøy når du skal ut å søke jobb etter endt utdanning. I tillegg skal du lage din egen mini-kolleksjon i løpet av det fjerde semesteret, som vil bli vist frem gjennom SOFI sin helt egen avgangsvisning! Her vil det være designere, fremtidige arbeidsgivere, og andre kjente aktører innenfor industrien som vil komme for å se på kreasjonene deres. Det er en helt unik sjanse for deg til å vise hva du har lært, og hvem du er som designer.

 

Støttefag

I tillegg til fag som er sentrert rundt design, søm og teknikk, er det også undervisning i teoretiske fag som vil være med på å utdype din forståelse av moteindustrien som en helhet. Dette vil være fag som juridiske emner, entreprenørskap,motehistorie, og produktutvalg og innkjøp. Dette er for å gi deg kunnskap i alt fra lovverk og forretningsplanutvikling, til motehistorie og trendutvikling. Ved hjelp av dette vil du også kunne finne ut av hvem du vil være som designer, hvordan markedet og industrien fungerer, og hvordan du selv kan være med på å gjøre en forskjell. Det finnes mer informasjon om fagene lengre ned på siden.

Gjennom Motedesign tilbyr SOFI en yrkesrettet utdanning som gjør deg kvalifisert til flere ulike jobber i moteindustrien. Motedesign tilbys som toårig fulltidsutdanning. 

Etter fullført løp har du omfattende og allsidig kompetanse. Du vil tilegne deg god tverrfaglig kunnskap i alle modulenes fordypningsområder: Design, Produksjon, Motedesign & kontekst samt Støttefag. 

Portefølje og minikolleksjon

Som designer, enten du jobber i kommersielle firmaer eller alene i eget studio er det flere punkter du må forholde deg til; linjeføring, materialbruk og farger, prissetting av varer, sesongens trender og ikke minst konkurrenter og kundens behov. De fire modulenes samlede fokus er å gi deg kunnskap, ferdigheter og generell kompetanse til å bli en reflektert designer med god bransjeinnsikt. Dette inkluderer en grunnleggende praktisk teoretisk tilnærming og solid trygghet rundt tekniske og håndverksmessige ferdigheter. Sentralt i utdanningen står oppbyggingen av din egen portefølje og utvikling av en egen minikolleksjon i det fjerde semesteret.

Fire moduler

DESIGN

I modulen Design vil du få en grundig innføring i motedesign. Det fokuseres på ulike måter å innhente og bearbeide inspirasjon på. Arbeidsoppgavene som gis vil oppmuntre utforskingen av din egen designidentitet, men også utfordre deg til å tenke utenfor rammene.

Faget Design bygger fundamentet for å bli motedesigner. Her får du praktisk innføring i proporsjon- og linjebruk, tekstil og fargevalg,  samt bruk av print.

Introduksjon til design, Illustrasjon og Metoder for research danner grunnlaget for å skape enkeltplagg og kolleksjoner. Gjennom utdanningsløpet fokuserer du på å utvikle din egen kreative stemme samtidig som denne plasseres inn i en kommersiell sammenheng bestående av segment, kundegruppe og konkurrenter. Et stort og fremtidsrettet steg i designfaget er opplæring i, og bruk av, digitale programmer som Illustrator, Photoshop og Indesign. I utdanningens andre år får du praktisk utløp for det du har lært ved å designe din egen mini-/capsule kolleksjon.

PRODUKSJON

Emnene i modulen Produksjon er Konstruksjon I og II i det første året, og Tekstillære samt Produksjon & verdikjede i det siste året.

I emnene Konstruksjon I og II lærer du avansert design og mønsterkonstruksjon. Du vil utvikle kritisk tenking og problemløsningsferdigheter for å håndtere designutfordringer og skape plagg av høy kvalitet. Disse oppgavene henger i stor grad sammen med oppgaver i Designmodulen.

I Tekstillære får du innsikt i den industrielle produksjonen av tekstiler fra fiberstadiet frem til ferdige stoffer. Dette inkluderer hvordan ulike prosesser tilfører tekstiler særskilte egenskaper; estetisk, miljø- og kvalitetsmessig. Slik blir du rustet til å foreta informerte beslutninger om tekstilproduktene.

Produksjon & verdikjede tar for seg den industrielle delen av produktet fra idéplan til prototype og frem til ferdig produkt. Du får kjennskap til hvordan leverandørkjeder innenfor tekstil og mote er bygget opp, hva som kjennetegner dem og hvordan man kommuniserer krav til en produsent på en kompetent, effektiv og profesjonell måte.

MOTEDESIGN OG KONTEKST

I modulen Motedesign & kontekst får du innsikt i hvordan samfunnet påvirker moten – og omvendt. I emnet Mote & formidling ser vi på hva mote er og hvilken funksjon den har for enkeltmennesket og samfunnet som helhet. Motehistorie & modernitet tar for seg kles- og motehistorie fra antikken frem til i dag. Et særlig fokus ligger på det 20.århundre, og de kulturelle og teknologiske forholdene som påvirket klesdrakten. Som motedesigner er det viktig å være oppdatert på trender og tendenser.  Innenfor Trend & trend forcasting ser vi på anerkjente leverandører av trendrapporter og går gjennom ulike verktøy som brukes for å forutse kommende trender. Produktutvalg & innkjøp tar for seg flere sider av innkjøperrollen. Mange med bakgrunn fra motedesign går inn i denne rollen etter endt utdanning. Å kunne sette sammen et produktutvalg er også relevant for motedesigneren da en balansert kolleksjon øker salgbarhet.

STØTTEFAG

Innenfor støttefag ligger emnene KarriereveiledningEntreprenørskap, Møte med næringen og Juridiske emner. I denne modulen får du innføring i forretningsplan og ulike selskapsformer, juridiske problemstillinger i henhold til produksjon og konkret individuell veiledning.

I emnet Portefølje, der arbeider fra alle modulene samles, får du veiledning i å spisse innholdet til det området av motenæringen du er mest interessert i å søke jobb.

 

Eksamener og obligatoriske innleveringer
 • Motedesign
 • Konstruksjon
 • Tekstillære
 • Mote og formidling
 • Produksjon og verdikjede
 • Motehistorie og modernitet
 • Portefølje – obligatorisk innlevering i andre og fjerde semester
Estimert arbeidsbelastning

Utdanningen tilbys på dagtid (fulltid) og går over fire semestre. Utdanningen har minimum 320 timer undervisning per semester. Læringsprosessene består av klasseromsundervisning, caseoppgaver, praktisk arbeid, gruppearbeid, diskusjoner og veiledningstimer. Du må i tillegg være innstilt på stor egeninnsats og egenarbeid.

 

Motedesign består av en rekke ulike fag som gir deg innføring i de forskjellige sektorene innenfor moteindustrien. Her kan du lese mer om innholdet i hvert enkelt fag. Om du gjennomfører denne 2årige utdanningen kvalifiserer du til å gå opp til 3 år Bachelor ved University of South Wales .

Intervju med rektor Per Åge Bergquist Sivertsen

Read More

Per Åge Bergquist Sivertsen

Per Åge Bergquist Sivertsen (1976) er en norsk designer med lang fartstid i bransjen, nå i rollen som fungerende rektor ved SoFI, og underviser samtidig i flere fag. Han har jobbet som designer i de siste 17 årene blant annet for norske merkevarer som ByTimo og Riccovero. Han var også med å grunde det bærekraftige motemerket FIN Oslo, som var pionerer innen miljøvennlig mote, samt designet en 100% økologisk mini kolleksjon for ASOS.com.… Read More

Jon Amund Søfferud

Jon Amund Søfferud har studert ved ESMOD Oslo med spesialisering womenswear, og har også en MA i motedesign ved the Royal Academy of Fine Arts, Antwerpen, Belgia hvor han spesialiserte seg i menswear. Han har tidligere forelest ved OsloMet, vært designlærer ved ESMOD Oslo og er i dag leder for SoFI kompetanse og hovedlærer her på SoFI.
Jon Amund har tatt UHPED-(universitet og høgskole pedagogikk) fra OsloMet.… Read More

Charlotte Fische

Charlotte Fische har en BA (hons) i Fashion Studies fra The Arts Institute at Bournemouth. Tidligere har hun jobbet både som trendansvarlig og designer for Only og som moteredaktør og stylist hos Bonnier. I 2013 startet hun Moiré Agency med Linn Sannes Brevik-Ribeiro og  jobber i dag som kreativ leder for både byrået… Read More

Christina Ledang

I 2006 ble Christina Ledang uteksaminert fra Universitetet i Middlesex med en bachelor innenfor klesdesign for kvinner. Hun har i ettertid fått et stort navn innenfor den norske motebransjen både som stylist for Pudder Agency og som designer.… Read More

Elizabeth Romanin

Elizabeth Romanin ble en del av School of Fashion Industry sommeren 2017. Elizabeth har vært aktiv innenfor motebransjen i over 15 år, og har inntatt roller som visual merchandiser, tilbehørs-designer for Bik Bok, og hoveddesigner for FWSS… Read More

Alexander Krystad Marthinsen

Alexander Krystad Marthinsen har lang fartstid fra mote og retail bransjen, hvor han har jobbet for blant annet Filippa K og Acne Studios. Han er nå medgrunnlegger av F5 Concept Store, og jobber til daglig med alt fra design og produktutvikling, til kommunikasjon og visual merchandising, og butikkdrift. … Read More

Luca Sørheim

Luca Sørheim er fotokunstner og jobber som art director, redaktør og DJ, og tar for tiden en mastergrad ved KHIO. Han er tidligere student ved SoFI, og det var under studietiden her at hans hovedprosjekt mon Dieu så dagens lys. mon Dieu er en multiplattform og kreativt studio der Luca har vært fungerende redaktør og jobbet med kunstnere og fotografer med å forme deres praksis.… Read More

Elisabeth Stray Pedersen

Elizabeth ble uteksaminert fra kunsthøgskolen i Oslo i 2014 med en master innenfor mote design. Etter uteksaminering skapte hun klesmerket ESP – et klesmerke som har fått synlighet verden over og gjort henne til en av Norges mest aktuelle motedesignere. I dag jobber hun hovedsakelig som sjefsdesigner for ESP og… Read More

Eirik Mogseth

Eirik Mogseth har vært en del av School of Fashion Industry siden 2010. Eirik ble uteksaminert fra kunsthøgskolen med en bachelor innen kles- og kostymedesign i 2008 som markerte starten på hans rolle innenfor motebransjen.… Read More

For Motedesign studiet opererer vi med løpende opptak. Dette betyr at du kan sikre deg din studieplass når som helst i løpet av året – så lenge det er ledige plasser. Så fort du har registrert din elektroniske søknad vil du motta en e-post med utfyllende informasjon om opptaksprøve og søknad. 

Når du har besluttet at du vil søke trykker du på «Søk Studie» og fyller ut skjemaet der. Når du har sendt inn skjemaet vil du motta en automatisk e-post med instruksjoner rundt opptaksprøven. Du har deretter to uker på å levere komplett opptaksprøve. Dersom du trenger lenger tid er det bare å sende oss en mail på post@sofi.no. 

Opptaksprøve

Oppgave 1 – Lag et moodboard
Moodboard er et visuelt hjelpemiddel som viser inspirasjon gjennom et utvalg av bilder, materialer, farger, mønster og annet. I denne oppgaven ønsker vi å se hva som inspirerer deg gjennom et moodboard..Her er alt lov, det er du som bestemmer hva som inspirerer deg. Du kan lage moodboardet både digitalt eller med saks og lim.

Oppgave 2 – Søknadsbrev
Vi ønsker å bli bedre kjent med deg! Fortell oss hvem du er, hvordan din moteinteresse startet og hvorfor du ønsker å studere Moteindustri/design. Skriv ca. en halv – 1 A4 side.

 

Komplett søknad

Når komplett søknad er levert vil du motta svar på din søknad i løpet av få dager. Svar på din søknad varsles pr. epost, og du mottar deretter digital studiekontrakt og faktura for opptaksgebyr på 1800,-. Din studieplass er sikret når du har signert studiekontrakten og betalt opptaksgebyret. Velkommen som student hos oss! 

Motedesign

 

Har du en designerspire i magen? Dette er en kreativ utdanning, som samtidig fokuserer på teori og markedsorienterte fag – dette gir deg innsikt og forståelse av hvordan det er å drive med klesproduksjon, enten det er som klesdesigner, produktutvikler eller innkjøper.

 

I løpet av to år vil du lære det klassiske håndverket med søm, design og konstruksjon, men også bli med på den spennende digitaliseringen innen klesproduksjon og design. Du vil veiledes gjennom programvarene CLO3D og Adobe, som de senere årene har vært med på å forkorte produksjonstiden i bransjen betraktelig. Digitaliseringen gjør det også lettere for deg å virkelig utfordre og utvikle dine designferdigheter.

 

En av de viktigste ressursene du har som student, er nettverket av forelesere som er involvert i utdanningen. Du vil få hjelp og veiledning fra yrkesaktive designere og andre bransjeaktører, slik at du får bransjerelevant kompetanse til å arbeide som designer eller klesprodusent i dagens marked. Vårt mål er at du skal ha kunnskapen og erfaringen til å kunne arbeide i den norske moteindustrien etter endt utdanning.

 

Har du lyst til å lage en egen kolleksjon? I fjerde og siste semester får du muligheten til å vise omverdenen hva du har lært i løpet av to år; sammen med dine medstudenter skal du planlegge, produsere og vise frem din helt egne mini-kolleksjon.

 

 

Design og konstruksjon

Design og konstruksjon er hovedfagene i denne utdanningen. Her er det fokus på å utvikle dine ferdigheter og din kjennskap til tekstiler. Her vil du lære om mønsterkonstruksjon og forskjellige sømteknikker, bli kjent med de ulike materialene og tekstilene som brukes i klesproduksjon, samt fargelære. I tillegg introduseres du til de digitale verktøyene som skal hjelpe deg under produksjon, slik at du kan bruke disse aktivt gjennom studietiden.

 

Portefølje og mini-kolleksjon

Gjennom hele studiet vil du jobbe aktivt med å utarbeide en egen portefølje ved hjelp av digitale verktøy. Dette blir en av dine viktigste verktøy når du skal ut å søke jobb etter endt utdanning. I tillegg skal du lage din egen mini-kolleksjon i løpet av det fjerde semesteret, som vil bli vist frem gjennom SOFI sin helt egen avgangsvisning! Her vil det være designere, fremtidige arbeidsgivere, og andre kjente aktører innenfor industrien som vil komme for å se på kreasjonene deres. Det er en helt unik sjanse for deg til å vise hva du har lært, og hvem du er som designer.

 

Støttefag

I tillegg til fag som er sentrert rundt design, søm og teknikk, er det også undervisning i teoretiske fag som vil være med på å utdype din forståelse av moteindustrien som en helhet. Dette vil være fag som juridiske emner, entreprenørskap,motehistorie, og produktutvalg og innkjøp. Dette er for å gi deg kunnskap i alt fra lovverk og forretningsplanutvikling, til motehistorie og trendutvikling. Ved hjelp av dette vil du også kunne finne ut av hvem du vil være som designer, hvordan markedet og industrien fungerer, og hvordan du selv kan være med på å gjøre en forskjell. Det finnes mer informasjon om fagene lengre ned på siden.

Gjennom Motedesign tilbyr SOFI en yrkesrettet utdanning som gjør deg kvalifisert til flere ulike jobber i moteindustrien. Motedesign tilbys som toårig fulltidsutdanning. 

Etter fullført løp har du omfattende og allsidig kompetanse. Du vil tilegne deg god tverrfaglig kunnskap i alle modulenes fordypningsområder: Design, Produksjon, Motedesign & kontekst samt Støttefag. 

Portefølje og minikolleksjon

Som designer, enten du jobber i kommersielle firmaer eller alene i eget studio er det flere punkter du må forholde deg til; linjeføring, materialbruk og farger, prissetting av varer, sesongens trender og ikke minst konkurrenter og kundens behov. De fire modulenes samlede fokus er å gi deg kunnskap, ferdigheter og generell kompetanse til å bli en reflektert designer med god bransjeinnsikt. Dette inkluderer en grunnleggende praktisk teoretisk tilnærming og solid trygghet rundt tekniske og håndverksmessige ferdigheter. Sentralt i utdanningen står oppbyggingen av din egen portefølje og utvikling av en egen minikolleksjon i det fjerde semesteret.

Fire moduler

DESIGN

I modulen Design vil du få en grundig innføring i motedesign. Det fokuseres på ulike måter å innhente og bearbeide inspirasjon på. Arbeidsoppgavene som gis vil oppmuntre utforskingen av din egen designidentitet, men også utfordre deg til å tenke utenfor rammene.

Faget Design bygger fundamentet for å bli motedesigner. Her får du praktisk innføring i proporsjon- og linjebruk, tekstil og fargevalg,  samt bruk av print.

Introduksjon til design, Illustrasjon og Metoder for research danner grunnlaget for å skape enkeltplagg og kolleksjoner. Gjennom utdanningsløpet fokuserer du på å utvikle din egen kreative stemme samtidig som denne plasseres inn i en kommersiell sammenheng bestående av segment, kundegruppe og konkurrenter. Et stort og fremtidsrettet steg i designfaget er opplæring i, og bruk av, digitale programmer som Illustrator, Photoshop og Indesign. I utdanningens andre år får du praktisk utløp for det du har lært ved å designe din egen mini-/capsule kolleksjon.

PRODUKSJON

Emnene i modulen Produksjon er Konstruksjon I og II i det første året, og Tekstillære samt Produksjon & verdikjede i det siste året.

I emnene Konstruksjon I og II lærer du avansert design og mønsterkonstruksjon. Du vil utvikle kritisk tenking og problemløsningsferdigheter for å håndtere designutfordringer og skape plagg av høy kvalitet. Disse oppgavene henger i stor grad sammen med oppgaver i Designmodulen.

I Tekstillære får du innsikt i den industrielle produksjonen av tekstiler fra fiberstadiet frem til ferdige stoffer. Dette inkluderer hvordan ulike prosesser tilfører tekstiler særskilte egenskaper; estetisk, miljø- og kvalitetsmessig. Slik blir du rustet til å foreta informerte beslutninger om tekstilproduktene.

Produksjon & verdikjede tar for seg den industrielle delen av produktet fra idéplan til prototype og frem til ferdig produkt. Du får kjennskap til hvordan leverandørkjeder innenfor tekstil og mote er bygget opp, hva som kjennetegner dem og hvordan man kommuniserer krav til en produsent på en kompetent, effektiv og profesjonell måte.

MOTEDESIGN OG KONTEKST

I modulen Motedesign & kontekst får du innsikt i hvordan samfunnet påvirker moten – og omvendt. I emnet Mote & formidling ser vi på hva mote er og hvilken funksjon den har for enkeltmennesket og samfunnet som helhet. Motehistorie & modernitet tar for seg kles- og motehistorie fra antikken frem til i dag. Et særlig fokus ligger på det 20.århundre, og de kulturelle og teknologiske forholdene som påvirket klesdrakten. Som motedesigner er det viktig å være oppdatert på trender og tendenser.  Innenfor Trend & trend forcasting ser vi på anerkjente leverandører av trendrapporter og går gjennom ulike verktøy som brukes for å forutse kommende trender. Produktutvalg & innkjøp tar for seg flere sider av innkjøperrollen. Mange med bakgrunn fra motedesign går inn i denne rollen etter endt utdanning. Å kunne sette sammen et produktutvalg er også relevant for motedesigneren da en balansert kolleksjon øker salgbarhet.

STØTTEFAG

Innenfor støttefag ligger emnene KarriereveiledningEntreprenørskap, Møte med næringen og Juridiske emner. I denne modulen får du innføring i forretningsplan og ulike selskapsformer, juridiske problemstillinger i henhold til produksjon og konkret individuell veiledning.

I emnet Portefølje, der arbeider fra alle modulene samles, får du veiledning i å spisse innholdet til det området av motenæringen du er mest interessert i å søke jobb.

 

Eksamener og obligatoriske innleveringer
 • Motedesign
 • Konstruksjon
 • Tekstillære
 • Mote og formidling
 • Produksjon og verdikjede
 • Motehistorie og modernitet
 • Portefølje – obligatorisk innlevering i andre og fjerde semester
Estimert arbeidsbelastning

Utdanningen tilbys på dagtid (fulltid) og går over fire semestre. Utdanningen har minimum 320 timer undervisning per semester. Læringsprosessene består av klasseromsundervisning, caseoppgaver, praktisk arbeid, gruppearbeid, diskusjoner og veiledningstimer. Du må i tillegg være innstilt på stor egeninnsats og egenarbeid.

 

Motedesign består av en rekke ulike fag som gir deg innføring i de forskjellige sektorene innenfor moteindustrien. Her kan du lese mer om innholdet i hvert enkelt fag. Om du gjennomfører denne 2årige utdanningen kvalifiserer du til å gå opp til 3 år Bachelor ved University of South Wales .

Intervju med rektor Per Åge Bergquist Sivertsen

Read More

Per Åge Bergquist Sivertsen

Per Åge Bergquist Sivertsen (1976) er en norsk designer med lang fartstid i bransjen, nå i rollen som fungerende rektor ved SoFI, og underviser samtidig i flere fag. Han har jobbet som designer i de siste 17 årene blant annet for norske merkevarer som ByTimo og Riccovero. Han var også med å grunde det bærekraftige motemerket FIN Oslo, som var pionerer innen miljøvennlig mote, samt designet en 100% økologisk mini kolleksjon for ASOS.com.… Read More

Jon Amund Søfferud

Jon Amund Søfferud har studert ved ESMOD Oslo med spesialisering womenswear, og har også en MA i motedesign ved the Royal Academy of Fine Arts, Antwerpen, Belgia hvor han spesialiserte seg i menswear. Han har tidligere forelest ved OsloMet, vært designlærer ved ESMOD Oslo og er i dag leder for SoFI kompetanse og hovedlærer her på SoFI.
Jon Amund har tatt UHPED-(universitet og høgskole pedagogikk) fra OsloMet.… Read More

Charlotte Fische

Charlotte Fische har en BA (hons) i Fashion Studies fra The Arts Institute at Bournemouth. Tidligere har hun jobbet både som trendansvarlig og designer for Only og som moteredaktør og stylist hos Bonnier. I 2013 startet hun Moiré Agency med Linn Sannes Brevik-Ribeiro og  jobber i dag som kreativ leder for både byrået… Read More

Christina Ledang

I 2006 ble Christina Ledang uteksaminert fra Universitetet i Middlesex med en bachelor innenfor klesdesign for kvinner. Hun har i ettertid fått et stort navn innenfor den norske motebransjen både som stylist for Pudder Agency og som designer.… Read More

Elizabeth Romanin

Elizabeth Romanin ble en del av School of Fashion Industry sommeren 2017. Elizabeth har vært aktiv innenfor motebransjen i over 15 år, og har inntatt roller som visual merchandiser, tilbehørs-designer for Bik Bok, og hoveddesigner for FWSS… Read More

Alexander Krystad Marthinsen

Alexander Krystad Marthinsen har lang fartstid fra mote og retail bransjen, hvor han har jobbet for blant annet Filippa K og Acne Studios. Han er nå medgrunnlegger av F5 Concept Store, og jobber til daglig med alt fra design og produktutvikling, til kommunikasjon og visual merchandising, og butikkdrift. … Read More

Luca Sørheim

Luca Sørheim er fotokunstner og jobber som art director, redaktør og DJ, og tar for tiden en mastergrad ved KHIO. Han er tidligere student ved SoFI, og det var under studietiden her at hans hovedprosjekt mon Dieu så dagens lys. mon Dieu er en multiplattform og kreativt studio der Luca har vært fungerende redaktør og jobbet med kunstnere og fotografer med å forme deres praksis.… Read More

Elisabeth Stray Pedersen

Elizabeth ble uteksaminert fra kunsthøgskolen i Oslo i 2014 med en master innenfor mote design. Etter uteksaminering skapte hun klesmerket ESP – et klesmerke som har fått synlighet verden over og gjort henne til en av Norges mest aktuelle motedesignere. I dag jobber hun hovedsakelig som sjefsdesigner for ESP og… Read More

Eirik Mogseth

Eirik Mogseth har vært en del av School of Fashion Industry siden 2010. Eirik ble uteksaminert fra kunsthøgskolen med en bachelor innen kles- og kostymedesign i 2008 som markerte starten på hans rolle innenfor motebransjen.… Read More

For Motedesign studiet opererer vi med løpende opptak. Dette betyr at du kan sikre deg din studieplass når som helst i løpet av året – så lenge det er ledige plasser. Så fort du har registrert din elektroniske søknad vil du motta en e-post med utfyllende informasjon om opptaksprøve og søknad. 

Når du har besluttet at du vil søke trykker du på «Søk Studie» og fyller ut skjemaet der. Når du har sendt inn skjemaet vil du motta en automatisk e-post med instruksjoner rundt opptaksprøven. Du har deretter to uker på å levere komplett opptaksprøve. Dersom du trenger lenger tid er det bare å sende oss en mail på post@sofi.no. 

Opptaksprøve

Oppgave 1 – Lag et moodboard
Moodboard er et visuelt hjelpemiddel som viser inspirasjon gjennom et utvalg av bilder, materialer, farger, mønster og annet. I denne oppgaven ønsker vi å se hva som inspirerer deg gjennom et moodboard..Her er alt lov, det er du som bestemmer hva som inspirerer deg. Du kan lage moodboardet både digitalt eller med saks og lim.

Oppgave 2 – Søknadsbrev
Vi ønsker å bli bedre kjent med deg! Fortell oss hvem du er, hvordan din moteinteresse startet og hvorfor du ønsker å studere Moteindustri/design. Skriv ca. en halv – 1 A4 side.

 

Komplett søknad

Når komplett søknad er levert vil du motta svar på din søknad i løpet av få dager. Svar på din søknad varsles pr. epost, og du mottar deretter digital studiekontrakt og faktura for opptaksgebyr på 1800,-. Din studieplass er sikret når du har signert studiekontrakten og betalt opptaksgebyret. Velkommen som student hos oss! 

PRAKTISK INFORMASJON

Studiestart
25. August 2020

Søknadsfrist

Varighet
Fire semester heltid.

Studieavgift
54.500 kr per semester
Opptaksgebyr 1800 kr

Fakturering følger lånekassens utbetalinger.

Statens Lånekasse
Godkjent for lån og stipend

 
Fagskole Nivå 2
NOKUT-godkjent.
120 studiepoeng.