null
Møte med næringen: Graduation to Industry med Lydia Beanland
9.OKTOBER 2018 KL16:30

Hvordan kommer man seg inn i motebransjen etter endt utdanning? Hvordan er det å arbeide med tekstiler og design – og hvem kan du arbeide for? Velkommen til foredrag med suksessfulle Lydia Beanland!

Lydia Beanland er en print- og tekstildesigner fra England, og har arbeidet med kjente aktører som Victoria & Albert Museum, Calvin Klein og Paul Smith. Hun er uteksaminert fra Leeds College of Art og er nå bosatt i England og Amsterdam.

Foredraget tar for seg erfaringene og progresjonen hun har hatt siden hun uteksaminerte, som gir et godt innblikk i hvordan kun kom seg inn i næringen og klarte å bli et velkjent navn i moteindustrien.

Om Lydia

Lydia ble født i Suffolk i 1985, og vokste opp i en familie av kunstnere. Hennes kjærlighet for klær har ført henne til blant annet Ghats i Varanasi; de tørre og industrielle flatområdene i Punjab, de travle fabrikkene i Istanbul og silkehovestaden ved Comosjøen. Hennes fascinasjon for klær ble bare større etter å ha bodd i Nord-India i seks måneder. Etter denne reisen begynte hun på en bachelor (hons) i Surface Patterns and Printed Textiles.

Hun er en godt bereist designer som drives av en nysgjerrig natur, kombinert med en kjærlighet for detaljer, dektorativ kunst, gammel historie og fine art. Hennes interesse for historisk mote ga henne jobb som researcher i mote- og tekstilavdelingene på Victoria & Albert Museum i London, etterfulgt av arbeid på kostymelageret til Leeds City Museum.

Etter å ha uteksaminert Leeds College of Art, arbeidet hun som frilans printdesigner for womenswear. Gjennom dette kom muligheten til å arbeide for det ikoniske merket Paul Smith i London, hvor hun jobbet som print- og tekstildesigner for menswear. I 2012 ble hun valgt som Brother of the Art Workers Guild. I 2013 ble hun headhuntet av PVH og flyttet til Amsterdam for å jobbe for Calvin Klein, i en avdeling startet spesielt for det europeiske markedet. Der arbeidet hun som print-designer for menswear og designer for Mens Formal Accessories. I 2017 ble hun med på accessories-avdelingen til Calvin Klein, som grafisk designer og administrerende Soft Accessories for kvinner og menn.

Hun arbeider nå som frilans print- og tekstildesigner for internasjonale kunder, og er bosatt i både Storbritannia og Amsterdam

Møt Næringen er en serie med foredrag som holdes på SoFI, for å gi et innblikk i næringen, både for studenter og andre. Utover høsten annonseres flere spennende gjester! Følg oss på Facebook for informasjon om de nyeste foredragene og andre arrangementer som skjer i moteverdenen.

Møte med næringen: Lydia Beanland

Tid:
Onsdag 9. Oktober
kl: 16.30 – 19.00

Sted:
SoFI School of Fashion Industry
Nedre Vollgate 8
0158 Oslo

Se arbeidene til Lydia Beanland på hennes hjemmeside.