null
Møte med næringen: Tekstilet og Historien med Franz Petter Schmidt
27 November 2018 KL16:30

Møte med Næringen presenterer: Kunsthåndtverker og tekstilkunster Franz Petter Schmidt. Han vil holde foredrag om tekstilindustrien og dens historie.

Om Franz Petter:

I sin praksis kombinerer Franz en stor interesse for historie og materiell kultur med håndvevning og industriell tekstilproduksjon. Franz er interessert i konseptet kvalitet samt det å utforske spørsmål rundt tradisjon og kulturarv. Hans utforskning er intuitiv og emosjonelt ladet – ofte basert på studier av arkiverte materialer fra fabrikker og museumsamlinger. Hans tilnærmingsmåter inkluderer rekonstruksjoner av historiske tekstiler og oppdagelser av steder og objekter tilknyttet tekstilhistorien.

 

Franz forskningsprosjekt Weaving Fabrics for Suits på Kunsthøgskolen i Oslo fokuserte på norsk tekstilindustris historie med spesielt fokus på produksjonen av vevde stoffer til klær. Utgangspunktet for arbeidet var hans nære relasjon til industrimuseet og veveriet Sjølingstad Uldvarefabrik utenfor Mandal. I stipendiatarbeidet forteller han historien til tre av disse gjenværende bedriftene innenfor tekstilindustrien.  Undersøkelser i arkiv, på verksted og i dialog med fagfolk gav grunnlag for å stille spørsmål om forvaltningen av kulturhistorie og håndverkskunnskap, arbeidskraft og naturresurser.

Møt Næringen er en serie med foredrag som holdes på SoFI, for å gi et innblikk i næringen, både for studenter og andre. Utover høsten annonseres flere spennende gjester! Følg oss på Facebook for informasjon om de nyeste foredragene og andre arrangementer som skjer i moteverdenen.

Møte med næringen: Franz Petter Schmidt

Tid:
Tirsdag 27. november
kl: 16.30 – 19.00

Sted:
SoFI School of Fashion Industry
Nedre Vollgate 8
0158 Oslo

Se arbeidene til Franz Petter Schmidt på hans hjemmeside.