null
Møte med næringen: Culture Clash med Nicholas Daley
26/09/18 16:30-19:00

Interessert i menswear? Hvordan kombinerer man flere kunstformer i historiefortellingen – og hvilken plass har musikk i motebildet? Velkommen til spennende foredrag med den anerkjente designeren Nicholas Daley!

Nicholas Daley uteksaminerte fra Central Saint Martins i 2013 og lanserte eget merke under eget navn. Helt siden merkets opprinnelse har Nicholas kontinuerlig utforsket sin fleretniske bakgrunn, der han stiller spørsmål og reflekterer rundt multikulturalisme innenfor den britiske identiteten.

Grensesprengende mote

Daley har utmerket seg ved å krysse grensene mellom musikk og mote, der han for hver visning samarbeider med musikere og produserer en mixtape som følger kolleksjonen. I Storbritannia har visningene hans mottatt anerkjennelse fra alle hold: fra I-D, Dazed and Confused, ShowStudio og Hypebeast til Jazz FM, Vogue, GQ, The Financial Times og The Crafts Council.

Internasjonalt har Nicholas en sterk følgerskare I Japan, hvor han ofte fanger oppmerksomheten til GRIND magazine, Popeye, Eyescream og Brutus, og har arrangert eventer i Tokyo, der han har arbeidet med multi-brandet Ware-Mo-Kou, som fører merket hans. Nicholas Daley føres også i anerkjente butikker som International Gallery Beams og Dover Street Market.

Tekstilstolthet

For Daley er håndverket viktig og derfor produseres alt innad i Storbritannia. Han arbeider med internasjonalt anerkjente produsenter som George Cox, Glenisla og Christys’ London, for å lage skreddersydde tekstiler som redefinerer hva vi knytter til britisk kulturarv. Nicholas tilfører autentisitet og kvalitet til motebildet, og han inkluderer musikere i arbeidet med visningene.

S/S 15-kolleksjonen hans kalt “Culture Clash” viste for alvor nyansene og mangelen på konformitet i arbeidet hans. Han samarbeidet med den anerkjente DJen Don Letts – paret skapte i ettertid en mixtape som fulgte kolleksjonen, noe Nicholas gjør med nye artister for hver sesong.

Ved S/S 18 og A/W 18 var Nicholas sponset av NEWGEN-programmet til The British Fashion Council som en del av London Collections Men. Formatet på visningen gjorde at Nicholas hadde mulighet til å organisere live musikkopptredener. Ved hans nyeste visning opptrådte Yussef Dayes, Mansur Brown, Alfa Mist og Shabaka Hutchings – Storbritannias beste moderne jazz-musikere.

Møt Næringen er en serie med foredrag som holdes på SoFI, for å gi et innblikk i næringen, både for studenter og andre. Utover høsten annonseres flere spennende gjester! Følg oss på Facebook for informasjon om de nyeste foredragene og andre arrangementer som skjer i moteverdenen.

Møte med Næringen: Nicholas Daley

Tid:
Onsdag 26. september
Kl 16:30 -19:00

Sted:
SoFI School of Fashion Industry
Nedre Vollgate 8
0158 Oslo