null

Foto: Vidar Sandnes

Lise Wolden fikk jobb som Interiørarkitekt MIAF i Sentrum Bygg etter studiene!

Lise ble headhuntet fra Interiør linjen ved SoFI, og etter flere intervjurunder var endelig jobben i boks! Hun driver også bloggen Lisewolden, hvor hun viser oss hvordan søppel kan gjenbrukes som interiør. 

 

Jeg elsket å studere på SoFI, kombinasjonen av teori, praktisk arbeid gjennom digitale tegneprogram og fysiske fremstillinger av prosjekter passet perfekt for en kreativ sjel som meg. Jeg anbefaler alle å starte tidlig med å tenke på utplassering, da er sjansen større for å finne sin drømmepraksis.

 

Hvilken del av studiene har du hatt mest nytte av i arbeidslivet?

Jeg har hatt stor nytte av det jeg lærte under studiene, som den visuelle fremstillingen til oppdragsgiver i form av porteføljer, moodboard og tegneprogrammer. Jeg forsto fort hvor mye jeg hadde lært på studiet, da jeg begynte å jobbe. Det er viktig å huske at man er innom mye på kort tid, så man må selv tilegne seg dypere og mer inngående kunnskap i de ulike fagene, om man ønsker å fordype seg mer. Jeg hadde også stor nytte av de praktiske arbeidene vi gjorde under studiet.

 

Hvordan ser en normal arbeidshverdag ut for deg?

Mine arbeidsdager er svært forskjellige, men består hovedsakelig i å designe og utforme ulike interiører i alle typer miljøer. For min del er det  i private hjem, men jeg har også kontorer og møterom. I tillegg har jeg også mange oppgaver innen butikkdesign. Her inngår alle oppgavene jeg lærte i studietiden, som arealkomposisjoner, fargelære osv.

På hvilken måte er dine studier relevant for jobben din?

For det første ville jeg aldri fått en slik jobb uten mine studier på SoFI. Jeg fikk blant annet vist meg frem, knyttet bransjekontakter og fått et godt innblikk i et veldig variert yrke. Men i denne typen studie, tror jeg det er viktig å vite hva man ønsker seg, samt å ha evne til å tilegne seg den spesifikke kunnskapen selv der man ønsker å gå i dybden.

 

Hvordan fikk du jobben etter studiene?

Jeg ble på en måte headhuntet fra studiene og etter flere intervjurunder var endelig jobben min. Det var en ganske møysommelig ansettelsesprosess, der jeg først hadde et vanlig intervju hvor jeg fikk innblikk i bedriften og de ble kjent med meg. Deretter fikk jeg tilsendt en oppgave jeg skulle løse, som i dette tilfellet var å lage en ny arealdisposisjon for en første etasje i en bolig. Her fikk jeg brynet meg på både form, farge, dekor, møbler og kjøkkeninnredning. Jeg skulle da presentere dette for ett panel noen dager senere. Jeg var relativt nervøs kan man si, men til slutt var jobben endelig min.

 

Dine beste jobb- og karrieretips til de som studerer i dag

Det kan være vanskelig å få den jobben man selv ønsker seg i denne bransjen som spenner såpass bredt, men ønsker man å drive med bolig ville jeg absolutt jobbet med kjøkken i en eller annen form. Selv har jeg vært heldig og jobber sammen med et stort team av dyktige kjøkkendesignere og jeg lærer noe nytt hver eneste dag Det er viktig da mulighetene og materialvalgene er uendelige og fallgruvene mange. Skaff deg en solid portefølje og erfaring, og knytt nettverk med de som jobber med det du ønsker å jobbe med.

Jeg planlegger og tilpasser dagene mine selv, og har stor frihet i hverdagen. Mitt ansvarsområde er alt fra å designe interiørløsninger til markedsføring og sosiale medier.

 

Hvordan ser en normal arbeidshverdag ut for deg?

En typisk dag for meg kan starte med befaring, hvor jeg blir kjent med kunden og dens behov. Videre designer jeg et interiør jeg tror vil passe til kunden, og deretter går vi sammen igjennom moodboard, materialprøver og bilder for å finne den perfekte løsningen.

 

Hva er det beste ved jobben din?

Det beste med jobben jeg har i dag er at det er veldig varierte oppgaver og stor frihet til å bestemme over sin egen hverdag. Jeg får utviklet meg på alle områdene man har som Interiørdesigner.

 

Hvor får du inspirasjon fra?

En av mine hobbyer er jakt og fiske, og jeg henter mye inspirasjon fra naturen til fargepaletter og teksturer som jeg liker å dra inn i hjem og offentlige miljøer.

Jeg kommer nesten aldri hjem fra en tur uten å ha plukket med meg noe som jeg tenker er interiørrelatert. Foruten naturen, så er både Magasiner, Pinterest og Instagram store inspirasjonskilder, men jeg synes det har lett for å bli mye av det samme som går igjen der. Jeg liker at ting er annerledes og personlig. Man skal se hvem som bor i boligen og interiøret bør også gjenspeile bedriftens profil og visjon. Jeg er også hyppig på messer, kurs og firmabesøk så jeg holder meg oppdatert og finner nye impulser.