Linnea Espolin Johnson fulgte lidenskapen for interiørdesign og startet på den ettårige utdanningen Interiør ved School of Fashion Industry. – Jeg har alltid vært nysgjerrig på mennesker og miljø, og hvordan omgivelsene våre påvirker oss. Min drivkraft og motivasjon for å bli interiørdesigner ligger i koblingen mellom kreativitet og møte med mennesker.

 

Hvorfor ønsket du å studere interiør?

 

Jeg hadde tidligere studert Interiørdesign på nett i England. Grunnen til at jeg valgte å studere ved Sofi, er fordi jeg flyttet hjem igjen og ønsket å få kontakt med den norske bransjen. Gjennom studiet samarbeider man tett på bransjen gjennom bedriftsbesøk, gjesteforelesere og praksisperiode. Dette gjør at man får en super mulighet til å knytte kontakter og få en enda bredere kunnskap.

 

Hvordan var din studietid på SoFI?

 

Det å studere på SoFI var utrolig hekstisk, men utrolig gøy! Hverdagen er veldig variert med spennende forelesninger, praktisk arbeid, teori, styling og bedriftsbesøk. Foreleserne er selv i bransjen og har stor erfaring innen sitt felt. Vi var også så heldige at vi fikk besøk av spennende mennesker fra bransjen, som ga oss ennå større læringsutbytte. Studietiden leverte definitivt opp til forventningene, og jeg hadde gjerne gått året på nytt hvis jeg hadde hatt muligheten.

 

Hva føler du er det viktigste/nyttigste du har lært på studiet?

 

Det er vanskelig å velge en ting jeg har lært gjennom studiet, fordi man utvikler seg så mye gjennom kreativt og praktisk arbeid. Det jeg derimot må trekke frem er kunnskap om prosess mellom designer og kunde og bruk av digitale verktøy.

 

Det som gjorde at jeg først og fremst fikk oppdrag var at jeg som nyutdannet bruker ArchiCad. Det er et digitalt verktøy hvor du tegner plantegninger i 2D, samtidig som det bygges perspektivtegninger i 3D. Programmet bruker jeg hver eneste dag til både plantegninger, lysplaner og for å vise kunden 3D perspektiv på hvordan prosjektene kommer til å bli. Det har definitivt hjulpet meg på veien til å lande større prosjekter.

 

Jeg har lært veldig mye om viktigheten av å samarbeide med andre. Valg av designløsninger oppstår i en god prosess mellom kunde og designer. Gjennom prosjekter med kunder har jeg erfart viktigheten av å lytte og være nysgjerrig på hva kunden ønsker. Samtidig må jeg balansere dette med å være tydelig i mine råd og anbefalinger. En god prosess og forståelse av relasjoner er viktig for å finne gode løsninger sammen.

 

Kan du fortelle litt om hvordan praksisperioden din var?

 

I februar var jeg så heldig at jeg fikk muligheten til å være på praksis hos 124m2, sammen med tre andre i interiør klassen. 124m2 er et interiørdesign studio i Oslo som er opptatt av å skape funksjonelle miljøer med personlighet og mening.

Linnea Espolin Johnson | Instagram @espolindesign

Foto fra møbelfabrikken i Tønsberg hvor Linnea i dag jobber | Instagram @farnese.no

Under praksisperioden fikk vi muligheten til å hjelpe til på et spennende prosjekt som 124m2 jobbet med i samarbeid med et ny oppstartet selskap som heter GoGood. Oppdraget var å designe et stort kontor med kun gjenbrukte møbler. Deretter skulle det tas bilder som skal brukes på nettsiden til GoGood. Vi befant oss på et tomt kontorlokale, som også ble brukt som lager for møblene. vi fikk stå veldig fritt i forhold til hvordan vi ønsket å designe kontoret, og hvilke møbler vi ønsket å bruke. Det hele ble avsluttet med en fotostyling hvor en fotograf kom inn og tok bildene som skulle brukes.

 

Det hele var en fantastisk opplevelse, hvor vi virkelig lærte hvordan bransjen fungerer, hvordan man kan gjenbruke det man allerede har, se løsninger og være kreative. Vi var så heldige som fikk jobbe så tett på med dyktige designere som virkelig har interesse og kompetanse innenfor yrket sitt. Det var også veldig spennende å jobbe tett på en fotograf å lære mer om styling.

 

Kan du fortelle oss om hvor du jobber nå, hva arbeidsoppgavene dine går ut på og hvilke spennende prosjekter du jobber på?

 

Rett etter studiet bestemte jeg meg for å starte opp for meg selv i hjembyen min, Tønsberg. Jeg fikk etter en kort periode flere store prosjekter gjennom nettverket mitt. Selv om jeg hadde en bra oppstart som selvstendig, så ønsket jeg å kunne samarbeide med andre i bransjen for å opparbeide meg mer erfaring og kunnskap. Jeg var så heldig å bli tilbudt drømmejobben på Farnese Eiendomsforvandling i Tønsberg.

 

I Farnese hjelper vi kunder til å utvikle hjemmet eller kontoret til å nå dets hele potensiale, med smarte og gjennomtenkte løsninger. Vi har nylig flyttet inn i noe vi kaller “møbelfabrikken” hvor vi har showroom, møbelbutikk, møbelsnekkere, lysdesigner fra Light House, fotograf og kontorer.

 

Min arbeidsdag er variert og består av å dra på befaringer, ha kundemøter å tegne opp forslag i ArchiCad. I Farnese fokuserer vi mye på å lage plassbygde løsninger til kunder, alt fra bokhyller til kjøkken. Derfor består også min hverdag av å tegne oppriss til møbelsnekkerne som de bygger etter.

For øyeblikket jobber vi med flere store prosjekter som jeg gleder meg til å kunne vise når det er klart. Følg oss gjerne på Instagram @farnese.no og @espolindesign for å se mer av min hverdag etter studie!

 

Har du en favoritt inspirasjonskilde?

 

Jeg blir inspirert av utrolig mye, men min største inspirasjonskilde er faktisk der jeg jobber og de jeg jobber sammen med. Sjefen min, Kjartan Farnes som startet opp Farnese i 2014 tørr virkelig å prøve nye ting som andre ikke har tenkt på før. Jeg er så heldig som jobber så tett på med dyktige møbelsnekkere og lysdesignere at hvis jeg har en ide, så har vi faktisk muligheten til å teste den ut på møbelfabrikken. Det er så gøy å kunne drøfte ideer med andre og samarbeide om å lage de beste løsningene. Ved jobbe på et sted hvor ingen ideer er dumme, er det også større frihet for å være mer kreativ!

 

Når det kommer til andre inspirasjonskilder så bruker jeg mye Pinterest, inspirasjon fra naturen og Instagram. Min favoritt interiørdesigner er Kelly Wearstler, hun er helt rå!

 

Har du noen tips til kommende studenter om studietiden ved SoFI

 

Mitt beste tips for kommende studenter er veldig enkelt, rett og slett å møte opp på skolen hver dag. Studiet er veldig intensivt, så det viktigste man kan gjøre er å være til stede for å ikke gå glipp av viktig undervisning. Jeg anbefaler også å finne en i klassen som er like engasjert som deg til å studere sammen, drøfte ideer å komme med tilbakemeldinger.

Bildene er fra forskjellige prosjekter Linnea har gjort og av møbelfabrikken Farnese hvor Linnea nå jobber