Jeg har alltid visst at det var innen mote jeg ville jobbe.

Vi har intervjuet Rikke Nordby som har studert Motekonsulent! I løpt av sin tid på SoFi ble Rikke introdusert til faget mote styling, og forteller at det var utrolig lærerikt og spennende! I dag har hun valgt å gå videre med studiet Moteindustri her på SoFi.

 

Jeg bestemte meg for å gå videre til Moteindustri fordi jeg følte Motekonsulent var en fin introduksjon og vi lærte litt om alt, men følte et halvt år var for lite for meg. Og jeg følte at jeg var motivert til å lære mer om bransjen og tilegne med enda mer kunnskap.

 

Fortell litt om din interesse for mote og hvordan det startet?

Interessen for mote har alltid vært til stede helt fra jeg var liten, da jeg var mindre var jeg veldig opptatt av hva jeg hadde på meg og dette har bare eskalert. Etterhvert begynte jeg å lese motemagasiner og fikk virkelig øynene opp for mote og styling. Jeg har alltid visst at det var innen mote jeg ville jobbe.

 

Hvor fant du frem til School of Fashion Industry og hva fikk deg til å søke?

Da jeg bestemte meg for at det var mote jeg ville studere undersøkte jeg diverse skoler i Norge og i utlandet. Første gang jeg hørte om SoFi var gjennom bekjente og de sa kun positive ting om skolen. Så jeg visste litt om skolen før jeg søkte, som var med på å gjøre valget enklere når jeg skulle velge skole. Jeg tenkte også at denne skolen var en fin mulighet og en fin vei inn i motebransjen, med tanke på kunnskap en tar med seg fra de forskjellige fagene.

 

Hvilke fag ved SoFi likte du best? Hva inspirerte deg mest

De fagene jeg likte alle best var de fagene som inneholdte styling, og det var personlig styling og motestyling. Men jeg tror jeg likte best motestyling med tanke på hvor gøy og lærerikt jeg synes det var at vi fikk organisere vår egen fotoshoot.

 

Har du noen råd til de som ønsker å studere motekonsulent ved SoFi i forhold til å håndtere studietiden?

Det beste rådet jeg vil gi er å være med i alle forelesninger, og si ja til alle muligheter som dukker opp.

 

Hva ser du frem til etter studiene?

Det jeg ser frem til etter studiene er å få brukt den kunnskapene jeg tar med meg ut fra Sofi.

 

Hva er den store drømmen for fremtiden?
Den store drømmen er vel kanskje å starte noe eget, men den drømmen ligger langt frem i tid.

Styling: Rikke Nordby / Foto: Veronica Voll / TMF models