For Moteindustri student Erik Andres Midtvold var ikke den klassiske skolegangen interessant, han slet med å finne sin plass og noe han brant for – helt til han fant SoFI.

 

Erik er født i Colombia, men oppvokst utfor Lillehammer, hvor turen etter hvert gikk til Oslo. I Oslo begynte interessen for mote, og ønske om å søke studier vokste frem. Motivasjonen for å gå ved SoFI var så stor at Erik tok opp fag og endte opp som student.

 

Hvorfor ønsket du å studere mote?

For å være helt ærlig har jeg aldri vært så glad i skole og det gikk spesielt utover arbeidsinnsatsen både på ungdomskolen og videregående.  Jeg måtte ta opp fag for å komme inn på moteindustri. Som var veldig stress, men absolutt verdt det.Det var først etter jeg flyttet til Oslo at jeg virkelig begynte å interessere meg for mote.  Jeg alltid vært en kreativ og løsningsorientert person, men ikke helt funnet min plass eller min ting…før nå. Det å kunne utrykke seg kreativt, vise følelser og fortelle en historie gjennom mote er det som gjorde at jeg ville søke på Moteindustri

 

Hvordan er det å studere ved SoFI?

Det er veldig interessant, jeg har lært veldig mye og jeg har fått muligheten til å møte mange kule folk. Selvfølgelig er det noe dritt at denne covid situasjonen er sånn den er, men it is what it is.  Håper den roer seg kjapt sånn at jeg kan møte folka i klassen igjen!

 

Hva føler du er det viktigste/nyttigste du har lært på studiet så langt?

Trendforcasting og motehistorie. Disse fagene får deg til å se og reflektere over større referanser fra fortiden og hvordan de brukes i nåtid, noe som er veldig er interessant. Ting er ikke så tilfeldige som jeg trodde!

 

Du jobber med visual merchandising for NIKE, kan du fortelle litt om hvordan det er å jobbe med det? Er det noe du ønsker å jobbe videre med etter studiene?

Det å jobbe som Visual marchandiser for et så stort brand som Nike har sine kreative grenser, men allikevel har du muligheten til å gjøre det som du tror lønner seg for salget i butikken.

Jeg vil si at jobben i korte trekk er å inspirere kunder til å prøve nye fargekombinasjoner, nye modeller, og nye produkter, men allikevel vise frem det nyeste og få frem alle produktene i butikken i samsvar med Nike sine ønsker.  Det er en erfaring som jeg er utrolig glad for, og som har lært meg veldig mye. Jeg tror ikke det er noe jeg kommer til å gjøre fast, men det er noe jeg absolutt er med på å gjøre innimellom.

 

Tekst forsetter under bildene

Foto: Sofi0056 : Gruppeoppgave-motestyling  (F Julio Mauricio Salas), _cc_-27 : Fritid (F Christian Carpagnano @chricarp ), EA-Studio : Semesteroppgave – motestyling (fotograf Håkon Jørgensen)

Hva inspirerer deg?

Alt! Om det er ett svar? Mennesker, Musikk, film/serie, samtaler, naturen, bylivet, kunst osv osv rett og slett – ALT! 

 

Hvor ser du deg selv om 5 år?
Om 5 år jobber jeg med design og innholdsprodusjon for et streetwear brand, hadde vært ekstra kult om det var mitt eget brand!

 

Hva er din gå-til inspirasjonskilde?

Hmm, litt usikker. Det kommer litt an på humøret og hva jeg trenger inspirasjon til, men uansett hva jeg skal, har jeg musikk, så jeg vil si musikk. 

 

Har du noen tips til kommende studenter om studietiden ved SoFI?

Skolen er ett sted du skal lære. Vær nysgjerrig og organisert. Save og ta bilder, artikler, låter og filmer som fanger oppmerksomheten din.   

 

Fortell oss gjerne om andre prosjekter du holder på med?

Jeg har ett – in the making prosjekt som jeg holder på med. Kan si at det inneholder produksjon av musikk, grafisk design og mote design, men så langt er har jeg ikke lyst til å si så mye mere. (fortsettelse følger….)