null
Åpne kvelder
SoFI inviterer til Åpne kvelder sammen med Bilder Nordic. For neste åpne kveld se arrangementer - eller kontakt oss på mail eller telefon!
Neste åpne kveld!

Åpen kveld

Hvordan oppleves studiehverdagen ved SoFi? Hvem møter du i klasserommet når du søker deg hit? Kunne du tenke deg å studere mote, interiør eller retail design? Ta turen innom SoFi slik at du kan få et innblikk i hvordan det er å studere her, samt svar på alle spørsmål du måtte ha! Det blir også gitt veiledning i hvordan man gjennomfører opptaksprøve + omvisning på skolen.

En utdanning innen mote, interiør eller retail design passer for deg som ønsker å arbeide i en spennende industri i konstant endring! I løpet av halvannen time vil du få en grundig presentasjon av skolen, studiemiljøet, bransjen og utdanningene Motekonsulent, MotekommunikasjonMoteindustri og Motedesign, eller Interiør og Retail design.

 

Marit Andreassen

Marit Andreassen er faglig leder og lærer på SoFi School of Fashion Industry på de to linjene Interiør og Retail Design. I 2017 ga hun ut boken Retail Design (Cappelen Damm Akademisk) som brukes som lærebok, blant annet på Treider Fagskoler og flere andre studiesteder. Andreassen har arbeidet i retail design bransjen i flere år og har opparbeidet seg et betydelig nettverk i Norge. Hun er tydelig på at norsk retail må bli flinkere til å utnytte de mulighetene som ligger i god design og bruk av utstillinger i butikk.

Eirik Mogseth

Eirik Mogseth har vært en del av School of Fashion Industry siden 2010. Eirik ble uteksaminert fra kunsthøgskolen med en bachelor innen kles- og kostymedesign i 2008 som markerte starten på hans rolle innenfor motebransjen.

Gjennom de siste 10 årene har han blitt anerkjent som både skribent og stylist innenfor bransjen, og i februar 2018 inntok han også rollen som butikkeier og åpnet vintagebutikken Ekko på Grünerløkka.

Under kan du se intervju med Eirik om rollene som lærer og butikkeier:

Motedesign – Toårig utdanning i klesdesign og konstruksjon

Motedesign er en spennende yrkesrettet utdanning som vektlegger motedesignerens mange roller – fra kreativ til markedsorientert. Programmet undervises av både designere og andre aktører som alle har sitt profesjonelle virke i motebransjen. I utdanningen arbeider du hovedsakelig med design og konstruksjon av klær, men lærer i tillegg om produksjon, innkjøp og formidling for å sikre attraktivitet i arbeidsmarkedet. Andre skoleår fokuserer på selvstendig arbeid gjennom både portefølje og en minikolleksjon med offisiell visning. Les mer om utdanningen motedesign her.

Moteindustri – Toårig utdanning med bred tilnærming til bransjen

Moteindustri er et unikt utdanningstilbud i Norge. I første skoleår blir du kjent med alle aspekt av motebransjen, og i andre skoleår får fordype deg i det feltet du finner mest interessant. Blant områdene du blir kjent med er blant andre Styling, Mote og Markedsføring og Motejournalistikk og PR. Sentralt i utdanningen står oppbyggingen av egen portefølje, som vil være ditt viktigste redskap i jobbsøkerprosessen. I tillegg blir du introdusert for bransjen, får bygge nettverk og knytte viktige kontakter for fremtiden gjennom en lenger praksisperiode. Les mer om utdanningen moteindustri her.

Motekommunikasjon – Tilbys både som nett og stedsbasert med samlinger

Motekommunikasjon er et fremtidsrettet og et spennende yrkesfag! Utdanningen kan passe for deg som er selvstendig næringsdrivende og ønsker å leve av blogging og person-branding via digitale plattformer. Sosiale medier har i dag gjort det enklere enn noensinne å skape et levebrød med sin stemme! Les mer om utdanningen motekommunikasjon her.

Motekonsulent – Kompetanseheving på et halvt år heltid eller ett år deltid

Motekonsulent introduserer deg for moteindustriens mange spennende arbeidsområder. Utdanningen gir deg innføring i blant annet styling, trender, kommunikasjonsstrategi, bedriftsøkonomi og kjøpslovgiving. Ønsker du å lære mer kan du søke deg direkte inn på andre semester i den toårige utdanningen Moteindustri. Les mer om utdanningen motekonsulent her.

Interiør – Ettårig utdanning om innredning av private & offentlige rom

Interiør handler om å innrede private og offentlige rom gjennom virkemidler som materialer, fargevalg, belysning og rommets utforming. Her lærer du hvordan man skaper effektive rom med god atmosfære, tilpasset menneskene som er der!

Studiet avsluttes med en avgangsutstilling og et trykt magasin, hvor hele bransjen inviteres til å se studentenes avsluttende arbeider.

Les mer om utdanningen interiør her.

Retail design – Ettårig utdanning om eksponeringsdesign

Vil du være med på å designe og skape de beste kundeopplevelsene, vindusutstillinger og de nyeste butikkonseptene? Med en praktisk orientert utdannelse i Retail Design vil du få jobbet både fysisk og virtuelt – klar til å utfordre og forme fremtidens varehandel.

Studiet avsluttes med en avgangsutstilling og et trykt magasin, hvor hele bransjen inviteres til å se studentenes avsluttende arbeider.

Les mer om utdanningen retail design her.

 

Informasjonsmøtene krever ingen påmelding, det er bare å møte opp. Dersom du ønsker å besøke skolen eller ta en prat om en av våre utdanninger, men ikke har mulighet til å komme på infomøte, er det bare å ta kontakt med oss på post@sofi.no eller telefon 24 14 97 50, så avtaler vi en tid. Vi tar også imot skoleklasser på omvisning.

PRAKTISK INFORMASJON

Neste Åpne kveld 15.Januar – 17.00

Mer info kommer!

Ringeklokke: SoFI