Illustrasjonsbilde: Ikea besøkte SoFI for å rekruttere blant Interiør og Retail Design studentene

Siste skoledag hadde studentene på Interiør og Retail Design igjen besøk av rekrutterere fra Ikea, som var på jakt etter nye kandidater til flere spennende stillinger! Vi tok en liten prat med rekruttererne Annika Karlsson og Rigmor Nordberg, for å høre hva de leter etter hos en kandidat. 

 

Hva er det viktigste dere ser etter hos en kandidat? 

Det som er spesielt viktig for oss er motivasjonen rundt Ikea; hva er det som gjør at en kandidat ønsker å jobbe hos oss? Vi ser også på kandidatens verdier, ettersom vi på Ikea driver verdibasert rekruttering. På Ikea ser vi derfor etter mennesker som har de samme verdiene, eller som kjenner seg igjen i de og synes de er bra. 

Samtidig er også personlighet viktig. Hvilken type person er det vi ser etter? I dag rekrutterer vi både til et spesifikt team, og mer generelt. Til teamet ser vi da spesifikt for oss hvilken plass i teamet kandidaten skal fylle, og da går det mer på personlighet enn på erfaring og kunnskapsnivå. Det er viktig at det er en person som er åpen og har lyst – en nysgjerrig person, som er på hugget!

Vi ønsker jo å møte personen som sitter bak tegningene. Vi trenger passion – at det er noe man brenner for, og ønsker å utvikle seg i, og lære mer om! Men også at man tør å si “Dette er jeg flink på!”

 

Hva er deres beste tips til interiør og retail design studenter? 

Det høres kanskje klisjé ut, men det er så utrolig viktig at man tør å være seg selv, selv om man er nervøs – noe man naturlig nok er i en intervjusituasjon! Det er allikevel viktig at man er åpen og ærlig – og det har vi sett mye av i dag! Tør å vise hvem du er, tør å vise hva du får til – følg magefølelsen, og kjør på!

Illustrasjonsbilde: Ikea besøkte SoFI for å rekruttere blant Interiør og Retail Design studentene