Hvordan kapre drømmejobben?

Hvordan kapre drømmejobben? 7 tips til hvordan du skal gå frem.

Entreprenørskap og CV-skriving

I forrige uke hadde Moteindustri oppstart i faget Entreprenørskap, hvor første time var et kurs i CV og søknadsskriving. Foreleser Hilde Sem fra Nye og Kloke Hoder snakket om hva som utgjør en god CV, hvordan skrive en bra jobbsøknad, hva man bør tenke på i forkant av et jobbintervju, samt do´s og dont´s under og etter intervjuet.

Her er klassen topp 7 tips om du ønsker å kapre drømmejobben:

1) Dropp det tradisjonelle oppsettet på CV’en. Vi er i en kreativ bransje,  kreative dokumenter er bare fint. Finn en lekker mal og før erfaringene inn her.
2) Ha med en personlig beskrivelse av deg selv øverst i CV’en din. Her skal du skrive et par avsnitt om hvem du er som person, både privat og som kollega. Man skal rett og slett fortelle historien om seg selv, uten å bruke klisjéer og for store adjektiv.
3) Legg ved et bilde av deg selv. Dette har ingenting med trynefaktor å gjøre, men det blir rett og slett lettere å huske deg.
4) Aldri oppgi referanser i jobbsøknaden. Skriv heller at arbeidstaker kan ta kontakt for referanser.

Vis at du vil ha jobben

5) I en god jobbsøknad skal du svare på arbeidsgivers bekymringer. Vil du klare å gjøre jobben? Er du motivert? Kommer du til å passe inn? Du burde vise alt dette på en smart, sjarmerende og kløktig måte.  Start også gjerne med en god innledning hvor du kommer med enten en påstand, et spørsmål eller kanskje en historie. Målet er å gjøre arbeidsgiver nysgjerrig og vekke interessen. Som arbeidssøker burde du skrive en overbevisende midtdel med hva som er din kompetanse og erfaring. Samt komme med konkrete eksempler og resultater på dette. Skriv en sterk avslutning så du blir  husket. Og kanskje aller viktigst: du må vise at du vil ha jobben!
6) Vær bevisst din egen historie og merkevare. Dette gjøres blant annet gjennom sosiale medier. Bruk Facebook, Instagram, LinkedIn osv til å fortelle din historie.
7) På jobbintervjuet: Kom forberedt, lytt til intervjueren og svar på det du blir spurt om. Ikke prat deg bort, men fortell heller historien din. Den skal være den samme som på CVen og LinkedIn-profilen din.

Ført i pennen av Stine Ravneberget.

FØLG OSS GJERNE