MOIRÉ

Velkommen til designduoen Moiré – våre nye hovedlærere i Motedesign

Charlotte Fische og Linn Sannes Brevik-Ribeiro har drevet det norske merket Moiré siden 2016, og skal denne høsten vise sin seneste kolleksjon under Bik Bok Runway Awards i regi av Oslo Runway.

Merket retter seg mot den mordne minimalistiske  kvinnen, som setter pris på plagg med lang levetid i rike tekstiler, og  med et mykt feminint preg.

Duoen starter fra høsten av opp som hovedlærere i design på SoFI – School of Fashion Industry. Vi har snakket med Charlotte om hennes tanker bak design og kreative yrker.

OM DESIGN

Hva er design?

Design kan være så mangt: det bidrar til debatt, inspirerer og motiverer til å skape. Design kan være like mye en prosess som selve resultatet. Hvordan du utarbeider en ide til et fullstendig produkt, er like viktig som selve produktet. På mange måter er design det som linker kreativitet og innovasjon sammen.

Hva er motedesignerens rolle?

 Designeren er en viktig stemmen i det moderne samfunnet. Gjennom design kan man fremme samfunnsaktuelle saker og gjenspeile den hverdagen vi lever i. Designere har også mulighet til å skape debatt samt ta sette spørsmål rundt globale problemer, som for eksempel mangel på bærekraftig produksjon. Med en unik mulighet som dette er det viktig å bruke sin egen stemme, for å fremme verdier like mye som den visuelle og estetiske profilen til merket.

OM INSPIRASJON

Hvordan går du frem for å hente inspirasjon? Hva inspirerer deg? 

Alt rundt meg inspirer meg. Opplevelser, mennesker, kunst, film, foto og arkitektur. Ofte kan en hel kolleksjon komme fra et enkelt sitat, en karakter i en bok eller en film-scene. For meg er det viktig å fortelle en historie i arbeidet mitt. Kolleksjonen må ha en hensikt, et budskap eller en story. Moiré er vår felles lekeplass der ikke bare produktet er i fokus men også selve prosessen.

OM KREATIVTE YRKER

Hvorfor er det viktig med kreative yrker? 

Kreative yrker er viktig for videre utvikling: det bidrar til å skape framdrift og forandring. Mennesker som jobber i det kreative er viktige pådrivere til innovasjon og en nøkkelfaktor til å endre og formidle, videreutvikle, skape og forandre samfunnet vi bor i!