null
MOTE OG ENTREPRENØRSKAP
GRATIS kurs i samarbeid mellom Norwegian Fashion Hub og SoFI - School of Fashion Industry om forretningsforståelse for gründere og arbeidstakere i motebransjen. Kurset vil gå på nett over fire dager med en kombinasjon av teoretisk påfyll og praktisk læring, gjennom caseoppgaver og tilbakemeldinger på eget arbeid.

Er du blitt permittert med følge av COVID-19? Er du designstudent som ønsker å utvikle forretningskompetanse?
Eller har du allerede startet ditt eget brand men trenger verktøy for å utvikle det videre?
Norwegian Fashion Hub (NFH) og School of Fashion Industry (SoFI) har utviklet et modulbasert kurs i forretningsforståelse for i motebransjen.

For å kunne lykkes som merkevare eller designer i dag må du ha en solid kombinasjon av god forretningsforståelse, i tillegg til gode produkter som kunden etterspør.
Gründere i dag må kunne bygge en attraktiv og gjenkjennelig profil i et presset marked, skape en stabil økonomi og kommunisere sin identitet til riktig målgruppe. Delta på Mote og Entreprenørskap i høst for påfyll på forretningskompetansen din.
Du vil igjennom kursdagene få kompetanse på nye forretningsmodeller, salgskanaler og et innkjøpssystem som har blitt mye tøffere i de seneste årene, i tillegg vil du jobbe med egen forretningsplan gjennom kurset.

Dyktige forelesere fra bransjen, med erfaring fra Varner, Blender Group, IKEA og egne merkevarer, og kompetanse innen forretningsutvikling, finansiering, bærekraft og digititalisering/teknologi vil gi deg oppdatert kunnskap og innspill på din forretningsidé og hjelpe deg å utvikle og spisse den mot en motenæring i stadig endring.
Per dags dato er det ingen lignende kurs i markedet rettet mot spesifikt gründere innen mote og design. Dette prosjektet vil gi tilgang til forretningsutviklingskompetanse, verktøy og nettverk for aktørene som er med på programmet.

Les intervju med den tidligere deltager Anne-Christine Lunde her

NB: kurset vil foregå på nett.

 

NFH ble etablert i 2014 og er den offisielle næringsklyngen for norsk mote- og klesindustri, del av Norwegian Innovation Clusters programmet, og sølvsertifisert etter EUs standard for sertifisering av klynger.

NFH er navnet i innovasjonssystemet for den nasjonale næringen som samler og kobler industrien, bedriftene og utdanningsintuisjonene.

 

www.norwegianfashionhub.com

 

SoFI – School of Fashion Industry ble etablert i 2009 og har siden oppstart uteksaminert over 700 studenter. SoFI tilbyr utdanningene: Motedesign, Moteindustri, Motekommunikasjon, Motekonsulent, Retail design og Interiør. Flere av utdanningene går over deltid både stedsbasert og over nett. Blant studentene er aktører i næringen som har behov for et kompetanseløft.

 

 

Intendia er en av de ledende private aktørene innen utdanning og kursvirksomhet i Norge og Sverige. Konsernet har bl.a. Berghs School of Communication, Bilder Nordic School of Photograhy, Bjørknes, Iris, Junglemap, MedLearn, NKI nettstudier, School of Fashion Industry og Treider fagskoler i porteføljen. Intendia jobber aktivt med å koble sammen individets kompetanseutvikling og næringslivets behov for kompetansetilførsel.

 

www.intendiagroup.com

Linda Refvik

Linda Refvik har mange års erfaring som leder/administrerende direktør i små og mellom store bedrifter – nasjonale og internasjonale (Days Like This, Nye og Kloke Hoder, IKEA mfl.). Hun har i den anledning vært ansvarlig for store innovasjon og omstillingsprosesser og har igjennom dette arbeidet en solid erfaring i å utvikle og motivere organisasjoner/mennesker i tillegg til å bygge nye og utvikle eksisterende merkevarer som har bidratt til økt bunnlinje og styrket omdømme.
Linda er i dag ansatt som CEO for Norwegian Fashion Hub, i tillegg til å være engasjert i andre selskaper og styrer.… Read More

Jon Amund Søfferud

Jon Amund er leder for SoFI Kompetanse, studieleder for Motedesign og Hovedlærer ved SoFI.
Han er CLO3D sertifisert og underviser studenter og bedrifter programvaren.

Han har tidligere vært designlærer ved ESMOD Oslo, og forelest ved OsloMet og Bilder Nordic og jobbet med designere som Damien Fredriksen Ravn, Helly Hansen, Soyaaulait og Haik.… Read More

Glenn Veiby

Glenn Veiby er administrerende partner for Blender Group. Blender Group utvikler og driver merker innen motebransjen. Selskapet stammer fra Blender Agency, det ledende nordiske moderne motebyrået, som også har base i Oslo.

Blender er partner og eier av tre merker;
Diemme, et high-end sko merkevare og fabrikk, basert i Veneto-regionen i Italia
Cala Jade, som produserer vesker og tilbehør og er basert i Oslo
Fall Winter Spring Summer, Womenswear brand basert i Oslo.
Veiby har en omfattende bakgrunn i norsk forbruksvareindustri, med erfaring fra både mote, teknologi og media.… Read More

Kjersti Kviseth

Kjersti Kviseth er bærekraftsansvarlig ved Norwegian Fashion & Textile Agenda. Kjersti driver 2025design, et rådgivningsbyrå innen miljø, bærekraft og sirkulærøkonomi. Hun har en solid faglig tyngde med bakgrunn fra sirkulærdesign i HÅG, og har blant annet jobbet for Borregaard, IKEA, Midelfart og Ekornes… Read More

Det første kurset i Mote og Entreprenørskap ble avsluttet den 9 januar 2020

Det var stor interesse for kurset og 25 deltagere gjennomførte kurset den 9 januar 2020.
Deltagerne hadde ulik bakgrunn fra bl.a. motedesign, økonomi, ledelse, bærekraft, fornybar energi og gründerskap.

Melk og honning skrev en fin artikkel om kurset som du kan lese her. I tillegg kan du se 2 videoer fra kurskveldene til Linda Refvik og Glenn Veiby under.


 

OVERORDNET TEMA INNHOLD
Fashion business today – oversiktsbilde med Linda Revik  – 17.09.20   

 

Markedet i dag

Future of fashion

 

Forretningsstrategi / Finansiering med Glenn Veiby – 22.09.20  

Forretningsplan

Skalering/vekst

Budsjetteringsverktøy

Finansiering – muligheter/pitching

 

 

 

Bærekraft med Kjersti Kviseth – 7.10.20

 

 

Miljø, bærekraft og sirkulærøkonomi

 

Digitalisering/teknologi med Jon Amund Søfferud – 13.10.20  

Effektivisering ved hjelp av nye digitale verktøy

 

NB: Endringer i programmet kan forekomme

Jon Amund Søfferud

Jon Amund er leder for SoFI Kompetanse, studieleder for Motedesign og Hovedlærer ved SoFI.
Han er CLO3D sertifisert og underviser studenter og bedrifter programvaren.

Han har tidligere vært designlærer ved ESMOD Oslo, og forelest ved OsloMet og Bilder Nordic og jobbet med designere som Damien Fredriksen Ravn, Helly Hansen, Soyaaulait og Haik.… Read More

Elin Kathrine Saunes

Elin Kathrine Saunes er manager for Norwegian Fashion Hub – den offisielle næringsklyngen for tekstil og motebransjen i Norge. Elin er utdannet forretningsutvikler med master fra Entreprenørskolen. Hun har vært pressesjef i UKA 09, kultursjef i ISFiT 2011. I tillegg har var hun med på å starte i Amok Equipment.… Read More

Søknadsfristen er den 2. september, kl . 14:00.

Når du har besluttet at du vil søke trykker du på «Søk Studie» og fyller ut skjemaet der.

Komplett søknad

Du kan sikre din kursplass, så lenge det er ledige plasser.  Når du har registrert din elektroniske søknad med motivasjonsbrevet, vil du kort tid etter motta bekreftelse på om du har fått plass. Svar på din søknad varsles pr. e-post.

PRAKTISK INFORMASJON

Studiestart
Nytt kurs starter opp 17. september 2020 med støtte fra Kompetanse Norge!


Søknadsfrist
10 september kl. 14:00


Kurset er støttet av Kompetanse Norge for permiterte og arbeidsledige pga. COVID-19

 

Opptak
Søkerne vil få beskjed om de har fått plass den 11. september.
Det er begrensede plasser.

 

Varighet
4 kurskvelder

Undervisningen vil gå digitalt fra kl. 16:30

 

Omfang
Kursdag 1: Torsdag: 17 september 16:30-19:00
Kursdag 2: Tirsdag: 22 september 16:30-19:00
Kursdag 3: Onsdag: 7 oktober 16:30-18:00
Kursdag 4: Tirsdag: 13 oktober 16:30-18:00
Deadline innlevering: 27 oktober 17:00

 

Kursbevis
For å motta kursbevis må du ha innlevert alle oppgavene i kurset.