null
MOTE OG ENTREPRENØRSKAP
Kurs i samarbeid mellom Norwegian Fashion Hub og SoFI - School of Fashion Industry om forretningsforståelse for gründere i motebransjen. Kurset vil gå over fem dager med en kombinasjon av teoretisk påfyll og praktisk læring, gjennom caseoppgaver og diskusjon av eget arbeid.

Har du lyst til å starte ditt eget brand? Er du designstudent som ønsker å utvikle forretningskompetanse?
Eller har du allerede startet ditt eget brand men trenger verktøy for å utvikle det videre?
Norwegian Fashion Hub (NFH) og School of Fashion Industry (SoFI) har utviklet et modulbasert kurs i forretningsforståelse for i motebransjen.

For å kunne lykkes som merkevare eller designer i dag må du ha en solid kombinasjon av god forretningsforståelse, i tillegg til gode produkter som kunden etterspør. Gründere i dag må kunne bygge en attraktiv og gjenkjennelig profil i et presset marked, skape en stabil økonomi og kommunisere sin identitet til riktig målgruppe. Delta på Mote og Entreprenørskap i vinter for påfyll på forretningskompetansen din.
Du vil igjennom kursdagene få kompetanse på nye forretningsmodeller, salgskanaler og et innkjøpssystem som har blitt mye tøffere i de seneste årene, i tillegg vil du jobbe med egen forretningsplan gjennom kurset.

Dyktige forelesere fra bransjen, med erfaring fra Varner, Blender Group, IKEA og egne merkevarer, og kompetanse innen forretningsutvikling, finansiering og merkevare- DNA vil gi deg oppdatert kunnskap og innspill på din forretningsidé og hjelpe deg å utvikle og spisse den mot en motenæring i stadig endring.
Per dags dato er det ingen lignende kurs i markedet rettet mot spesifikt gründere innen mote og design. Dette prosjektet vil gi tilgang til forretningsutviklingskompetanse, verktøy og nettverk for aktørene som er med på programmet.

 

NFH ble etablert i 2014 og er den offisielle næringsklyngen for norsk mote- og klesindustri, del av Norwegian Innovation Clusters programmet, og sølvsertifisert etter EUs standard for sertifisering av klynger.

NFH er navnet i innovasjonssystemet for den nasjonale næringen som samler og kobler industrien, bedriftene og utdanningsintuisjonene.

 

www.norwegianfashionhub.com

 

SoFI – School of Fashion Industry ble etablert i 2009 og har siden oppstart uteksaminert over 700 studenter. SoFI tilbyr utdanningene: Motedesign, Moteindustri, Motekommunikasjon, Motekonsulent, Retail design og Interiør. Flere av utdanningene går over deltid både stedsbasert og over nett. Blant studentene er aktører i næringen som har behov for et kompetanseløft.

 

 

Intendia er en av de ledende private aktørene innen utdanning og kursvirksomhet i Norge og Sverige. Konsernet har bl.a. Berghs School of Communication, Bilder Nordic School of Photograhy, Bjørknes, Iris, Junglemap, MedLearn, NKI nettstudier, School of Fashion Industry og Treider fagskoler i porteføljen. Intendia jobber aktivt med å koble sammen individets kompetanseutvikling og næringslivets behov for kompetansetilførsel.

 

www.intendiagroup.com

Glenn Veiby

Glenn Veiby er administrerende partner for Blender Group. Blender Group utvikler og driver merker innen motebransjen. Selskapet stammer fra Blender Agency, det ledende nordiske moderne motebyrået, som også har base i Oslo.

Blender er partner og eier av tre merker;
Diemme, et high-end sko merkevare og fabrikk, basert i Veneto-regionen i Italia
Cala Jade, som produserer vesker og tilbehør og er basert i Oslo
Fall Winter Spring Summer, Womenswear brand basert i Oslo.
Veiby har en omfattende bakgrunn i norsk forbruksvareindustri, med erfaring fra både mote, teknologi og media.… Read More

Anders Sverdrup-Dahl

Anders Sverdrup-Dahl har nesten 15 års erfaring fra motebransjen. Han var medeier og CFO for SWIMS AS fra 2006-2016 og bygget en struktur som rigget selskapet for rask og internasjonal vekst. Han har lang erfaring fra FMCG segmentet og har operasjon, supply chain, økonomi og finans som sine spesialområder.  Fliteless og Cala&Jade er andre selskaper innen dette segmentet hvor Anders har vært involvert.… Read More

Håvard Løkke

Håvard Løkke har over 15 års erfaring innen omdømmebygging, strategiutvikling, strategisk og operativt markeds- og kommunikasjonsarbeid. Løkke har erfaring fra forvaltning og videreutvikling av sterke, globale merkevarer. Han har spesialisert seg i å være representant for helhetlig og målrettet merkevarebygging som setter kunden i sentrum og sikrer en tydelig rød tråd gjennom verdikjeden. Løkke vil i tillegg bidra med sin brede erfaring som rådgiver og prosjektledererfaring fra både kunde- og konsulentsiden.… Read More

Linda Refvik

Linda Refvik har mange års erfaring som leder/administrerende direktør i små og mellom store bedrifter – nasjonale og internasjonale (Days Like This, Nye og Kloke Hoder, IKEA mfl.). Hun har i den anledning vært ansvarlig for store innovasjon og omstillingsprosesser og har igjennom dette arbeidet en solid erfaring i å utvikle og motivere organisasjoner/mennesker i tillegg til å bygge nye og utvikle eksisterende merkevarer som har bidratt til økt bunnlinje og styrket omdømme.
Linda er i dag ansatt som CEO for Norwegian Fashion Hub, i tillegg til å være engasjert i andre selskaper og styrer.… Read More

Det første kurset i Mote og Entreprenørskap ble avsluttet den 9 januar 2020

Det var stor interesse for kurset og 25 deltagere gjennomførte kurset den 9 januar 2020.
Deltagerne hadde ulik bakgrunn fra bl.a. motedesign, økonomi, ledelse, bærekraft, fornybar energi og gründerskap.

Melk og honning skrev en fin artikkel om kurset som du kan lese her. I tillegg kan du se 2 videoer fra kurskveldene til Linda Refvik og Glenn Veiby under.


 

OVERORDNET TEMA INNHOLD
Fashion business today – oversiktsbilde  

Bli kjent og spillereglene for kurset

Markedet i dag

Future of fashion

Hva betyr det å gjøre business i dette landskapet?

 

Forretningsstrategi  

Forretningsplan

Hvem er kunden?

Definering av behov og etterspørsel

Markedsforståelse – egen caseoppgave

Forretningsmodell – egen caseoppgave (Businessmodell canvas)

Distribusjon/logistikk

 

 

Brand DNA

 

Merkets identitets modell

Kommunikasjon/Salg

Team – hvilken roller/bakgrunn er mest kompatible

Merkevarens posisjon

Målgruppekart

 

 

Finansiering

 

Skalering/vekst

Prisstrategi

Budsjetteringsverktøy

Finansiering – muligheter/pitching

Seed funding/ Investor

 

 

 

Presentasjon av forretningsplan

 

 

 

Forretningsplanene blir presentert i fellesskap

Refleksjon/tilbakemeldinger

 

 

NB: Endringer i programmet kan forekomme

Jon Amund Søfferud

Jon Amund Søfferud har studert ved ESMOD Oslo med spesialisering womenswear, og har også en MA i motedesign ved the Royal Academy of Fine Arts, Antwerpen, Belgia hvor han spesialiserte seg i menswear. … Read More

Elin Kathrine Saunes

Elin Kathrine Saunes er manager for Norwegian Fashion Hub – den offisielle næringsklyngen for tekstil og motebransjen i Norge. Elin er utdannet forretningsutvikler med master fra Entreprenørskolen. Hun har vært pressesjef i UKA 09, kultursjef i ISFiT 2011. I tillegg har var hun med på å starte i Amok Equipment.… Read More

Søknadsfristen til neste Mote og Entreprenørskap kommer snart.

Du kan sikre din kursplass,  så lenge det er ledige plasser.  Så fort du har registrert din elektroniske søknad vil du motta en e-post med utfyllende informasjon. 

Når du har besluttet at du vil søke trykker du på «Søk Studie» og fyller ut skjemaet der. Når du har sendt inn skjemaet vil du motta en epost med instruksjoner og oppfølging.

Dersom du trenger lenger tid er det bare å sende oss en mail på js@sofi.no. 

 

Komplett søknad

Når komplett søknad er levert vil du motta svar på din søknad i løpet av få dager. Svar på din søknad varsles pr. e-post, og du mottar deretter en link til en betalingsside. 

Kurset skal betales før oppstart, ved for sen avmelding (2 uker etter at du har mottatt opptak) vil 70% av beløpet bli fakturert.

PRAKTISK INFORMASJON

Studiestart
Informasjon om nytt kurs kommer.


Søknadsfrist
Informasjon om nytt kurs kommer.

 

Opptak
Det vil være fortløpende opptak. NB: Det er begrensede plasser.

 

Varighet
5 kurskvelder / 20 undervisningstimer

Undervisningen vil gå fra kl. 17:00-20:30.

 

Omfang
Kursdag 1:
Kursdag 2:
Kursdag 3:
Kursdag 4:
Kursdag 5:

 

Kursbevis
For å motta kursbevis må du ha minst 80% oppmøte og innlevert alle oppgaver i kurset.