Tekst Jeanette Farvik Kirkerud

 Nå er første kull av Motekommunikasjon uteksaminert fra SoFi. Et intensivt årsstudium i moterelatert markedsføring og PR, med særlig fokus på digitale plattformer i sosiale medier. Undervisningen foregikk på kveldstid på mandager og onsdager, med noen lørdagssamlinger.

Les intervjuene fra noen av de fantastiske elevene fra det første kullet! Hvorfor de valgte akkurat Motekommunikasjon, hvordan gikk det og hvor går veien videre? Kanskje dette er det perfekte studiet for deg!

Intervju av Erica Poppe: 

Hva gjorde at du valgte dette studiet?

Jeg hadde mye tid til overs grunnet arbeidsmarkedet og tenkte jeg ville bruke tiden min på noe fornuftig. Valgte studiet for jeg ønsket å investere tiden min i ett studiet som har så mye dagsaktuelt innhold, som markedsføring for å nevne noe.

 

Hvordan var det å studere kveld/deltid?

Det å studere kveld/deltid var veldig fint. Passelig mengde med tid som måtte settes av til gunstig tidspunkt. Ikke alltid like stas å komme hjem rundt kl. 22, men det var helt fint.

 

Hvor går veien din videre?

Veien videre går i en Retail-jobb, men med kunnskap om markedsføring, VM og digitale verktøy føler jeg at jeg står mye sterkere på jobb og i arbeidsmarkedet. Tusen takk for meg SoFi!

Intervju av Maria Elisabet Vadset Hultgren:

Hva gjorde at du valgte dette studiet?

Jeg er veldig interessert i mote og markedsføring. Og grunnet Corona situasjonen ville jeg gjøre noe nytt og ikke starte på en 3 års utdanning helt enda, men å ta et innholdsrikt år med noe jeg elsker.

 

Hvordan var det å studere kveld/deltid?

Jeg ble positivt overrasket over hvor bra det var å studere på kveldstid! Mye enklere å kombinere med jobb og annet.

 

Hvor går veien din videre?

Jeg skal nå studere digital markedsføring og kommunikasjon i Bergen. Drømmen er å jobbe innenfor mote så kanskje jeg kommer tilbake til SOFI etter hvert.

Intervju av Turid Strømfors:

Hva gjorde at du valgte dette studiet?

Det som gjorde at jeg valgte studiet var fordi jeg ønsket å tilegne meg mer kunnskap om motebransjen. Har fra før bachelor i tekstil fra Telemark og ønsket å bygge på utdanningen med bransjerelevante fagtermologi samt digitale plattformer og sosiale medier. Jeg har hørt mye bra om SoFi og at foreleserne der er høyt utdannet, og har nær kontakt med motebransjen i Oslo. Jeg kom over motekommunikasjon studiet ved SoFi og fant fort ut at det var akkurat det studiet jeg manglet på vitnemålet for å stå sterkt som jobbsøker. Derfor søkte jeg, fikk plass og flyttet til Oslo.  

 

Hvordan var det å studere kveld/deltid?

Jeg er positivt overasket over omfanget på studiet og hvor mye vi lærte underveis på kort tid. Spesielt Visual Merchandising, journalistikk og PR som jeg ikke hadde noe erfaring med fra før av, var ekstra nyttig. Nå kommer jeg på jobbmarkedet med super-relevant kunnskap innen motesegmentet og vet hvordan jeg kommuniserer mote og bygger relasjoner med bransjekolleger og kunder. Jeg har også lært å lage mitt helt eget butikkonsept og kan kommunisere merket sin identitet i digitale medier og vet hvordan jeg lager invitasjoner til mote events, skrive pressemeldinger, posteplan til sosiale medier, hvordan de ulike kreative aktørene jobber sammen i en kommersiell fotoshoot med redaksjonen til et motemagasin og hvilke datoer moteshow finner sted og hvorfor. Alt jeg har lært gjennom Motekommunikasjon studiet har gitt meg et stort fortrinn i arbeidsmarkedet fordi jeg sitter med kunnskap svært få har, noe jeg er veldig stolt over å ha med på vitnemålet. Gjennom SoFi studiet har jeg ikke bare fått nettverk av dyktige forelesere, men også fått kreative klassevenner som jeg svært sannsynlig vil samarbeide med i nærmeste fremtid.

 

Hvor går veien din videre?

Ikke bare har tiden min som student ved SoFi gitt meg et solid vitnemål, men også gitt meg muligheten til å delta i Miss Norway. Jeg møtte en klassevenninne som var tidligere deltaker og hadde jeg ikke startet ved motekommunikasjon ved SoFi, hadde ikke muligheten om å bli skjønnhetsutøver vært der for min del. SoFi er stappfullt av profesjonelle bransjefolk som man vil ha i nettverket sitt og som man ellers aldri har muligheten til å få. Vi lærer det nyeste innen alt av sosiale medier og alt innen motebransjen. For min del var studiet med motekommunikasjon akkurat det jeg trengte for å bygge på folkekunst bacheloren min. Veien videre er enten å ta master i Tradisjonskunst med årene, men først vil jeg ut å være kreativ, knytte kontakter i motebransjen, og med tiden kanskje starte med B2B og eget agentur med klesbutikk. I sommer blir det mest Miss Norway og her kommer alt jeg har lært i studiet om etiske retningslinjer innen journalistikk godt til nytte. Studiet har gitt meg et stort fortrinn i missekonkurransen som jeg ellers ikke ville ha hatt. Veien min videre er dynamisk, og det kan også hende jeg fortsetter å designe gjenbrukskolleksjoner av klær som jeg viser på sosiale medier. Det finnes utallige muligheter videre i karrieren min, noe SoFi er en viktig grunn til.

Intervju av Amy Elizabeth McLaren:

Hva gjorde at du valgte dette studiet?

Etter jeg ble jeg ferdig utdannet fotograf så ville jeg finne noe som jeg kunne kombinere med fotografi. Og jeg har lenge vært interessert i mote, så når jeg kom over motekommunikasjon så tenkte jeg at det kunne bli spennende og at det passer bra sammen.

 

Hvordan var det å studere kveld/deltid?

Når jeg studerte på Bilder Nordic så valgte jeg også å studere deltid på kveld. Av helsemessige årsaker så klarer jeg bare å studere deltid og det har passet perfekt for meg. Da har jeg fortsatt mulighet til å gjøre andre ting ved siden av.

 

Hvor går veien din videre?

Foreløpig blir det å jobbe litt som fotograf, så får vi se hva som skjer etter hvert.

Intervju av Sara A. Hildonen

Hva gjorde at du valgte dette studiet?

Jeg valgte studiet fordi jeg ville prøve noe nytt, samt at jeg alltid har hatt en interesse for mote. Så jeg tenkte det var en fin måte å se hvordan en framtid i den bransjen kunne se ut.

 

Hvordan var det å studere kveld/deltid?

Det var noe nytt, og veldig annerledes i starten. Det gikk kort tid også elsket jeg det. Da ga mye frihet, samt at man lett kunne kombinere det med jobb. Noe som passer perfekt for de som setter pris på litt egentid i hverdagen.

 

Hvor går veien din videre?

Veien videre går inn mot mote journalistikk og content creation. Jeg skal studere videre, fordi jeg selv føler at jeg trenger litt mer kjøtt på bena (om det er riktig å si). Men å skrive og dokumentere det rundt meg er noe jeg alltid har elsket, og nå som jeg kan få en framtid med det jeg elsker innenfor min største interesse virker det som den mest logiske veien videre

Intervju av Charlotte Netskar:

Hva gjorde at du valgte dette studiet?

Jeg valgte studie da fagene/studie var i tråd med sanntid med det moderne samfunnet. alt skjer i lynfart og SoFi føltes som en veldig aktuell skole å gå på ift dette.

 

Hvordan var det å studere kveld/deltid?

Jeg elsket å gå deltid da det ga mye frihet samtidig som jeg følte jeg lærte MASSE, det er en fin måte å kombinere hverdagslivet og jobb med kombo av Internship.

 

Hvor går veien din videre?

Etter endt studie fikk jeg Internship i et PR/Management-byrå som varer i 3 mnd, sikter meg inn på å få jobb etter endt Internship. det jeg liker med Internship er at du får veldig mye innblikk i muligheter og bransjen, fantastisk erfaring å ha og veldig relevant til jobbsøking!

Intervju av Kirvil Johansen:

Hva gjorde at du valgte dette studiet?

Valgte og studerer ved SoFi deltid grunnet at jeg ikke er i fra Oslo, lang reise vei gjorde det mulig å møte opp kveldstid.

 

Hvordan var det å studere kveld/deltid?

Trivdes virkelig godt i klassen og med faget.

 

Hvor går veien din videre?

Veien videre er litt usikker grunnet covid-19 og arbeidsmarkedet, jeg søker Internship.

Intervju av Ann Karin Williams Aastø:

Hva gjorde at du valgte dette studiet?

Jeg valgte dette studiet for å lære mer om PR og markedsføring innen mote.

 

Hvordan var det å studere kveld/deltid?

Og studere på kveld / deltid var perfekt for min del da jeg driver mitt eget firma og fikk da tid til å jobbe ved siden av studiene.

 

Hvor går veien din videre?

Veien min videre blir å utvikle Go Glam som jeg så vidt rakk å starte opp før Covid 19 stengte landet i 2020. Og med alt jeg har lært i Motekommunikasjon gleder jeg meg til å drive mitt eget firma videre.

Intervju av Nora Marie Liverud:

Hva gjorde at du valgte dette studiet?

Valgte studiet da jeg interesserer meg både for markedsføring og mote, så det passet meg perfekt.

 

Hvordan var det å studere kveld/deltid?

Det var slitsomt å studere på kveldstid, skulle heller gjerne studert på dagtid.

 

Hvor går veien din videre?

Drømmen er FIDM i LA, meg grunnet Korona og litt annet blir det nok kun bachelor i digital kommunikasjon på BI

Intervju av Victoria Pozdnyakova:

Hva gjorde at du valgte dette studiet?

For å få introduksjon til motebransje.

 

Hvordan var det å studere kveld/deltid?

Det var bra, passet godt med jobben.

 

Hvor går veien din videre?

Jeg skal søke en Internship i VM, PR eller marketing.

Intervju av Samuel Strimp:

Hva gjorde at du valgte dette studiet?

Covid-19 gjorde at jeg ikke kunne reise på utveksling til Seoul, og da måtte jeg finne på noe i mellomtiden. Det er et fint tillegg til journalistikk utdanningen.

 

Hvordan var det å studere kveld/deltid?

Det var egentlig ganske greit. Jeg fokuserer best på kveldstid.

 

Hvor går veien din videre?

Nå skal jeg gjøre ferdig bacheloren i journalistikk, og håper å kunne jobbe litt frilans ved siden.

Intervju av Jeanette Farvik Kirkerud:

Hva gjorde at du valgte dette studiet?

Jeg ville satse på drømmen min. Var allerede utdannet Motekonsulent. Jeg elsker mote, og mennesker. Spesielt det å kunne være i et team. Bruke kreativiteten min til å løfte mennesker og skape innhold. Etter å ha vært med på to prosjekter ble jeg så inspirert til å virkelig satse. Drømmen min var å opprette et enkeltmannsforetak, og håpet dette studiet (og SoFi) kunne gi meg den siste dytten jeg trengte.

 

Hvordan var det å studere kveld/deltid?

For meg passet det ypperlig. Det var helt fantastisk å ha fysisk oppmøte. Det å kunne møte de jeg studerte med, og lærerne var med på å skape studieopplevelsen perfekt. Har skapt venner med studenter og lærere som jeg håper vil vare, og kanskje hvis jeg er heldig så møtes vi arbeidssammenheng, eller kanskje til å med skaper noe innhold/prosjekter sammen. Anbefaler virkelig stedbasert studie, hvis du har mulighet til det!

 

Hvor går veien din videre?

Drømmen om å opprette enkeltmannsforetak har blitt virkeliggjort. Det kan jeg takke lærerne og rektoren på SoFi. De ga meg inspirasjon og den siste dytten jeg trengte. Har startet med litt freelance som jeg håper fortsetter. Håper dette bare er starten på drømmen min. Gleder meg til det jeg har i vente! Husk ingenting er umulig, det umulige tar bare litt lengre tid!

 

Les mer om studiet her: https://www.sofi.no/motekommunikasjon/