null

Her kan du se et eksempel på en opptaksprøve for Motedesign!

Hensikten med en opptaksprøve er ikke for å kategorisere hvor god den enkelte personen er. Det er kun slik at vi får en mulighet til å bli bedre kjent med deg og dine interesser. Gjennom et moodboard kan vi få en følelse av hva du er inspirert av og brenner for.

I en motedesign klasse vil det alltid være studenter med forskjellige bakgrunner. Alle har ulike styrker, mens noen er gode på å sy er andre gode på å tegne. Husk at det ikke er noe rett og galt, og at du er her for å lære.

Her kan du se noen eksempler på tidligere opptaksprøver. Bruk gjerne dette som mal, men husk at det ikke er en fasit.

 

TIPS:

  • Lag deg en Pinterest-bruker, hvis du ikke allerede har. Her kan du pinne de bildene du liker til moodboardet ditt.

DEL 1:

Moodboard er et visuelt hjelpemiddel som viser inspirasjon gjennom et utvalg av bilder, materialer, farger, mønster og annet. I denne oppgaven ønsker vi å se hva som inspirerer deg gjennom et moodboard. Her er alt lov, det er du som bestemmer hva som inspirerer deg. Du kan lage moodboardet både digitalt eller med saks og lim. Hensikten med oppgaven er å bli kjent med deg og det du er interessert i!

DEL 2:

Tegn et favorittplagg fra garderoben din. Tegningen kan ha valgfri stil, og trenger altså ikke være fotorealistisk. Fotografer selve plagget, scann eller fotografer tegningene.

Lag et tekstdokument hvor du beskriver hvorfor du liker dette plagget. Det kan du gjøre ved å si noe om:

  • Silhuett
  • Passform
  • Mål (lengde og bredde)
  • Materialene (hva slags tekstil er brukt, og hva består det av).

Hensikten med oppgaven er å reflektere rundt hva motedesign er.

Denim jakke:

Mitt yndlingsplagg fra garderoben min er en jakke jeg har i denim, og jeg har derfor valgt å tegne denne. Jeg er veldig glad i denim, spesielt i en mørk vask og gjerne at den er litt oversized. Jeg liker denimjakker fordi det er et klassisk plagg man kan bruke til alt. Jeg prøver å tenke praktisk når jeg kjøper nye klær, slik at jeg ikke kjøper plagg unødvendig, og som ikke blir brukt mer enn en gang. Denimjakken jeg har nå har jeg arvet av moren min og ser fortsatt veldig bra ut i stoffet, det er en jakke som fortsatt har mange gode år igjen. Jeg er usikker på hvilken str det er siden plagget er vintage, men jeg har målt disse målene: Bryst: 82 cm / lengde: 50 cm.

 

Cardigan:

Mitt favoritt plagg er en cardigan jeg har i merinoull fra Ralph Lauren. Jeg liker dette plaget fordi den er komfortabel, varm og ser bra ut på. Det er også et plagg jeg kan bruke både på litt kaldere sommernetter og midt på vinteren, noe som gjør at den blir godt brukt. Cardiganen er i str M og sitter godt til kroppen min. Jeg har tatt målene på plagget og funnet ut at midjen er 88 cm og bryst 97 cm.  Den er fin å ha både åpen og igjen og kan kombineres med andre plagg som skjorter og t-skjorter. Vanligvis kan jeg ikke bruke ull, pga at jeg syntes det klør, men med merinoull gjør det heldigvis ikke det. Jeg har lest en del om merinoull på nettet og jeg har nå blitt veldig interessert i strikk og ull, og har veldig lyst til å fordype meg mer i dette feltet når jeg begynner å studere motedesign.

 

Genser i ull:

Det plagget som blir brukt mest i garderoben min er en genser jeg har strikket selv. Det er en oppskrift jeg fant på nettet etter Ganni genseren. Den er strikket i mohair og er veldig god og myk. Jeg bruker den både til fest og hverdag. Jeg er veldig glad i litt store klær så jeg valgte å strikke den i en str for stor, slik at den ikke blir så trang. bredden rundt brystet er 84 cm, erme 60 cm og lengden 50 cm.

 

Jeans:

Mitt favorittplagg er en olabukse fra Weekday. Jeg har målt lengden på innsiden av bena til å være 95 cm, og bredden rundt hoftene til 89 cm. Jeg liker den spesielt godt fordi den sitter veldig bra på meg, og er laget i veldig myk denim, noe som gjør at den er veldig komfortabel. Lengden er også perfekt til høyden min. Jeg syntes det er veldig vanskelig å finne den perfekte olabuksa, så jeg ble veldig fornøyd når jeg kjøpte denne. Det er en bukse som jeg ofte bruker til hverdags og blir ekstra fin til boots.