VI ØNSKER DEG VELKOMMEN TIL ÅRETS DIGITALE AVGANGSVISNING

MELD DEG PÅ – HER!

Følg oss også på Instagram for å se sneakpeeks opp mot utstillingen – her!

Fredag 11.juni, klokken 18:00 inviterer vi deg til å klikke deg inn på studentenes digitale avgangsutstilling

Link blir sendt ut på mail kl.18.00 samme dag

Under SoFI´s avgangsutstilling for 2021 presenterer vi digitale visittkort fra våre avgangsstudenter på tvers av studiene 2årig moteindustri, 2årig motedesign og 1årig interiør- & retail design! Via fordypningsoppgaver får dere innblikk i hybridkunnskapen de besitter som gjør dem rustet for en fremtid hvor bærekraft og ny teknologi baner nye veier for våre samlede bransjer!

OM INTERIØR OG RETAIL DESIGN:

Studentene ved utdanningene Interiør og Retail Design ved School of Fashion Industry vil under årets digitale utstilling presentere sine fordypningsoppgaver. Fordypningsoppgavene har tatt utgangspunkt i Oslos nye område Vandkunsten og alle studentene leverer sine bidrag til både kommersielle lokaler som butikker, cafeer og til private leiligheter. Studentene presenterer seg selv, oppgaven og en film av det ferdige designet i lokalet.

«Studentene har vist pågangsmot, endringsvilje og arbeidslyst i en utfordrende periode med corona restriksjoner. De har tilegnet seg mer kunnskap og er dyktigere enn noen sinne! Det er med stolthet vi gleder oss til å vise frem studentene og deres arbeider – Uttaler studieleder Marit Andreassen

Studentene presenterer seg selv, oppgaven og en film av det ferdige designet via en online portfolio på den digitale utstillingen. Vi håper du tar deg tiden til å se og bli inspirert!

OM MOTEDESIGN:

Visningen vil bestå av tre inspirerende kolleksjoner med klassisk eleganse og fargerike mønstre. Designerne har hentet inspirasjon fra naturmaterialer som ull og silke og bruker 3D-verktøyet CLO 3D som en aktiv del av prosessen for å redusere tidsbruk, transport og avfall ved produksjon og konstruksjon av vareprøver. Utdanningen vektlegger nå i stor grad opplæring i 3D-verktøy som bidrar til mer effektiv og bærekraftig produksjon. SoFI tilbyr med dette en fremtidsrettet spesialisering og utdanner mer attraktive designere til en bransje i stadig endring.

“Motebransjen står ovenfor en revolusjon hvor ny vitenskap og teknologi vil legge grunnlag for en mer bærekraftig løsning. Ved å tilby studentene våre denne opplæringen, sikrer vi attraktive arbeidstakere til bransjen” sier Per Åge Bergquist, Rektor ved SoFI.

Verktøyet ble introdusert til årets studenter og det har gitt mulighet til å designe plagg og mønster til fotorealistiske bilder. Dette effektiviserer prosessen og minimerer sjansen for feilproduksjon og færre prototyper. Dessuten gir det større rom for kreativ utforsking med stoffer, teksturer, passform og mønster uten å måtte bruke tid, penger og belaste miljøet med transport av unødvendige mengder tekstiler.

Årets avgangsstudenter viser tre sterke kleskolleksjoner med inspirasjon fra perlemorsskyer, arkitektur og natur. Spennende fargepaletter, silhuetter og morsomme print inspirerer. Det maskuline og feminine, kontrastene mellom sart silke og grov ull og botaniske elementer er alle med på å skape et spennende uttrykk.