Archives by Days Like This – Personlig styling

 

Motekonsulent kveld besøkte Days Like This i faget Personlig styling.

Konseptbutikken, som ligger under klesgiganten Varner, åpnet på Gunerius i august. Deres hovedfokus er  på bærekraft og re-use. Utstillingsdukkene er stylet med tidligere sesonger og viser kunder hvordan man enkelt kan oppdatere garderoben sin. Det vil si eldre plagg brukt på nye måter. Kundene får også hjelp til å sy om, reparere og passformjustere plagg av syersker. Dette trekker linjer tilbake til gamle haute couture tradisjoner. Bak symaskinene sitter sygruppa Kulmis som er en del av Tøyen Unlimited (www.toyenunlimited.no) og prosjektet Områdeløft Grønland.

 

Hva er personlig styling?

Personlig styling lærer studentene hvordan de gjør en stilanalyse av kunden. Ulike kroppsfasonger og silhuetter gjennomgås, og ved hjelp av linjeoptikk vises det hvordan man går frem for å skjule eller fremheve diverse attributter.

Å lytte til kunden er key når man jobber som personlig stylist. Enten kunden ønsker å utfordre seg selv stilmessig eller rett og slett bare vil finne et antrekk til en spesiell anledning, er det viktig at h*n føler seg komfortabel. I tillegg til stilanalysen må også studentene gjøre et personlig intervju med kunden for å kartlegge behov og for å lære å kjenne kunden.

Her ser du noen av bildene fra kvelden vi besøkte The Archives by Days Like This.