Archives by Days Like This – Personlig styling

 

Motekonsulent kveld besøkte Days Like This i faget Personlig styling.

Konseptbutikken, som ligger under klesgiganten Varner, åpnet på Gunerius i august. Deres hovedfokus er  på bærekraft og re-use. Utstillingsdukkene er stylet med tidligere sesonger og viser kunder hvordan man enkelt kan oppdatere garderoben sin. Det vil si eldre plagg brukt på nye måter. Kundene får også hjelp til å sy om, reparere og passformjustere plagg av syersker. Dette trekker linjer tilbake til gamle haute couture tradisjoner. Bak symaskinene sitter sygruppa Kulmis som er en del av Tøyen Unlimited (www.toyenunlimited.no) og prosjektet Områdeløft Grønland.

 

Hva er personlig styling?

 

Personlig styling lærer studentene hvordan de gjør en stilanalyse av kunden. Ulike kroppsfasonger og silhuetter gjennomgås, og ved hjelp av linjeoptikk vises det hvordan man går frem for å skjule eller fremheve diverse attributter.

Å lytte til kunden er key når man jobber som personlig stylist. Enten kunden ønsker å utfordre seg selv stilmessig eller rett og slett bare vil finne et antrekk til en spesiell anledning, er det viktig at h*n føler seg komfortabel. I tillegg til stilanalysen må også studentene gjøre et personlig intervju med kunden for å kartlegge behov og for å lære å kjenne kunden.

Her ser du noen av bildene fra kvelden vi besøkte The Archives by Days Like This.

 

Ønsker du å studere Motekonsulent?

 

Motekonsulent gir en innføring i mote- og designhistorie, styling og trender, kommunikasjonsstrategi, bedriftsøkonomi og kjøplovgivning. Utdanningen vektlegger motekonsulentenes rolle mellom det personlig kreative og det kommersielle markedsorienterte. Det legges også stor vekt på utvikling av en særegen portefølje gjennom studiet, som du kan ta med deg i jobbsøkerprosessen og videre i møte med bransjen.

Fundamentet
Utdanningen kan tas over ett semester på dagtid. Studiet inneholder rundt 300 undervisningstimer med kreative og merkantile fag. Etter bestått fullført utdanning vil du ha gode praktiske ferdigheter og bred teoretisk kunnskap som gir stødig grunnlag for å løse virkelige arbeidsoppgaver og utfordringer.
Karrieremuligheter
Utdanningen egner seg for deg som ønsker bred og grunnleggende kunnskap om moteindustrien. Arbeidsmuligheter kan for eksempel  være som medarbeider eller sjef i motebutikker, som stylist innenfor mote- og livsstilsegmentet, eller assistent i PR og agenturvirksomhet.
Videre studiemuligheter
Endt studium gir grunnlag for opptak til den toårige Moteindustriutdanningen. Her kan du søke om direkteinnpass til andre semester da noen få plasser er holdt av til søkere som har fullført og bestått Motekonsulent.