Motepraktikant

Ingvild Kjenne jobbet som  frivillig under Oslo Runway.

 

SoFI ønsker å sette fokus på studenter i industrien, og tilbyr en syv uker lang praksisperiode for våre Moteindustri-elever. Her får studentene sjansen til å jobbe i sin drømmebedrift og får prøvd ut kunnskapen og ferdighetene de har tilnærmet seg i klasserommet.

Motepraktikant: Ingvild Kjenne

Ingvild Kjenne, 22 år, studerte Motekonsulent våren 2016 og begynte på Moteindustri høsten 2016. Hun har arbeidet som frivillig under Oslo Runway, og jobber også deltid hos Ilse Jacobsen ved siden av skolen.

Fortell litt om hvordan du opplevde det å jobbe under Oslo Runway.

Dette er den andre gangen jeg var med å jobbe for Oslo Runway. Denne gangen var arbeidsoppgaven min rigging. Dette innebar å gjøre klar runwayen før hver visning. Under de to visningsdagene gikk jobben min ut på design av location. Der  fulgte vi en mal fra hver enkelt designer. Vi skulle telle plasser slik at det ble riktig antall på hver benk, legge frem goodiebags, og annet som skulle være der. Det var alltid finpuss rett før visning for å sørge for at alt så perfekt ut.

Det ble forventet at jeg holdt meg innenfor mitt tildelte område til en hver tid, og alltid var tilgjengelig for å hjelpe til med andre oppgaver. Jeg måtte være selvdreven og vise eget initiativ.

Jeg likte godt at de beholdt samme arena som i fjor. Jeg var kjent med hvor de forskjellige tingene befant seg. Det gjorde det enklere å finne frem, og guide andre. Det var spennende å se på gjennomgangen før hver visning, når designerne og modellene øver. Det er også interessant å se hvor nøye alt planlegges. Jeg jobbet med rigg og hadde ledig tid under visningene. Dermed fikk jeg mulighet til å få med meg alt live.

Hadde du en designer du gledet deg til å se? Hva var din favorittvisning?

Jeg hadde gledet meg til å se Cathrine Hammel og ByTimo. Sistnevnte var min favoritt. Jeg likte godt designet på runwayen som vi jobbet med før visning.

Hvilke fag fra SoFI føler du at du har fått mest bruk for når du har vært ute i arbeid?

Produktkunnskap er for meg det faget jeg har fått mest bruk for i den jobben jeg har nå hos Ilse Jacobsen. Vi har lært om de ulike fibrene: hva de er laget av, hvordan de produseres, og hvordan de ulike stoffene oppfører seg. For meg har det vært nyttig å vite hvorfor det er en blanding av forskjellige fibre i et plagg. Hva de forskjellige sammensetningene består av og hvordan de skal behandles. Personlig styling er også et fag jeg har fått bruk for. Å lære om de ulike kroppsfasongene og hvilke passformer som passer til hvem, har vært bra å kunne når jeg har hjulpet kunder med å finne klær i butikken.

Har du noen tips til studenter som ønsker å jobbe seg inn i bransjen?

Et godt tips er å være frivillig, både på store og små arrangementer. På de mindre arrangementene kan det åpnes for mingling. Da er det lurt å by på seg selv og få hilst på de «riktige» personene i bransjen. Hvis mingling virker skummelt kan det være lurt å bli kjent med de du jobber for. Hvis de får et bra inntrykk av deg så introduserer de deg gjerne til andre. På mindre arrangementer jobber du ofte også tettere på arrangøren. Et tips er å snakke litt om hva du ønsker å jobbe med i fremtiden slik at du for eksempel kommer i kontakt med en innkjøper, stylist eller journalist.