null

De fire elementer

Er du opptatt av kunst og kultur? Eller bare på utkikk etter inspirasjon? Da oppfordrer vi deg til å besøke årets avgangsutstilling for interiør og retail design!

 

13. og 14. Juni viser avgangsstudentene fra Interiør og Retail Design årets kreasjoner i Kulturkirken Jakob. Årets avgangsutstilling vil være den femte utstillingen fra denne studieretningen, og er med på å markere studentenes uteksaminering hos SOFI. Dette blir deres sjanse til å vise frem sine kreative og kunnskapsrike sider som de har opparbeidet gjennom ett års hardt arbeid.

 

Studentene våre er modige og arbeidsomme. Jeg kaller de for flittige hender og kloke hoder, fordi de skal igjennom mye på veldig kort tid. Det er veldig gøy for meg å vise hva en ettårig fagskole kan få til, og hva de lærer seg gjennom en så intensiv periode. Det imponerer meg hver eneste gang, og jeg går nå med litt gråt i halsen og gåsehud. – Marit Andreassen, studieleder Interiør og Retail Design

Les intervju om årets avgangsutstilling med studieleder Marit Andreassen.

 

De fire elementer & bærekraft
Vi har et stort fokus på bærekraft og miljø på SOFI, noe studentene også er veldig opptatt av. Da studentene begynte å diskutere tema, var det tydelig at dette var noe de ville få frem. Derfor ble studentene enige om å navngi utstillingen De Fire Elementer. Navnet ble valgt ut i fra deres tro om at vi må ta vare på det rundt oss, naturen, og alle de elementene som utgjør den.

 

Utstillingen er høydepunktet i studietiden, og er studentenes mulighet til å få en virkelighetsnær opplevelse av bransjen; Møtet med bransjen er essensiell i utstillingen, ettersom publikum er en god blanding av erfarne fagfolk og genuine kunst- og kulturinteresserte.

 

Studentmagasin
Det vil være lett servering og underholdning, samtidig som at det vil være mulig å få tak i det inspirerende studentmagasinet MEGIN. Ordet MEGIN er en betegnelse på studentenes kraft og styrke, og magasinet vil inneholde studentinformasjon, trendrapporter, inspirasjon og mye mer.

 

Gratis foredrag: inspirasjon & faglig påfyll
I tillegg til mange interessante prosjekter og studentarbeid vil vi også få besøk av sentrale fagpersoner som vil holde ulike foredrag under utstillingen. Blant annet kommer kaospilot Chamilla Skjelstad som vil snakke om kreativitet og arv, Louise Byg Kongsholm som skal snakke om forbrukertrender, og Tove Steinbo som har spesialisert seg i farge-psykologi. I tillegg vil det være en presentasjon av studentenes forskningsrapport der retail-studentene har forsket på forbrukeratferd, og interiør-studentene har forsket på mennesker, og hvordan de ønsker å bo. Her er det mye som er verdt å få med seg! Ser vi deg der?

PRAKTISK INFO

Hva: Interiør og Retail design studentes årlige avgangsutstilling

Når: 13. & 14. juni 2019, kl 12.30 – 17.30 begge dager

Hvor: Kulturkirken Jakob, Hausmannsgate 14, 0506 Oslo

FOREDRAGSPROGRAM

Torsdag
12.30 Tove Steinbo, «Uten lys og farger intet liv»
12.45 Chamilla Skjelstad, «Kreativitet og arv»
13.00 Maria Azora Udø, Interiør studentenes forskningsrapport
13.15 Retail Designstudentenes forskningsrapport

Fredag
13.00 – 14.00 Louise Byg Kongsholm, Pej gruppen «Forbrukertrender»