STUDENTINTERVJU MED ANN THERESE YNDESTAD

 

Ann Therese har studert både tekstilkunst og produktdesign, og ønsket å kombinere tidligere erfaringer med studiet Retail Design. I dag er hun ferdig utdannet og fått drømmejobben som Visual Merchandiser på Stoff & Stil i Oslo.

 

Hvordan er det å jobbe som Visual Merchandiser på Stoff og Stil?

Det er en veldig kreativ jobb. Jeg har mitt eget verksted med symaskiner og rekvisittlager som brukes i de ulike utstillingene. Dette er virkelig drømmejobben for meg, ettersom jeg har mye frihet og stort ansvar i jobben. 

 

Hvordan ser en typisk arbeidshverdag ut for deg?

En typisk arbeidshverdag er variert. Jeg har ansvar for at alle utstillingene i butikken ser bra ut. Vi har salgsutstillinger etter tema i butikken, hvor jeg må passe på at det er godt med varer. Jeg lager stoffoppklipp som brukes i de ulike sonene. Nå har jeg gått gjennom en intens og hektisk tid med ny katalog. Jeg har fått føringer på forhånd gjennom en VM-manual med tema, farger og  nye stoffer. Alle utstillingene i butikkene skulle gjøres nytt og fresht. Jeg har sprayet, sydd og montert rekvisitter. 

 

Hvordan var det å studere Retail Design ved SoFI?

Det å studere på Retail Design ved SoFI var et intenst, krevende og lærerikt år. Jeg fikk stort utbytte av å lære om rommets påvirkningskraft, fokale punkter, moodboard, stilhistorie, varepresentasjon, det gylne snittet, fargelære/ materiallære,  og konsept. Vi hadde også ukentlige presentasjoner og det har styrket min evne til å prate foran andre.

Designet av Ann Therese: Spire (butikk og verksted for barn)

Hvordan reflekterer det du lærte på skolen i forhold til det du gjør på jobben din i dag?

Jeg har hele tiden mye i bakhodet fra tiden på skolen i jobben min. For eksempel hvordan man skaper en spennende atmosfære med det visuelle i rommet, hvordan man jobber med ulike høyder og kontraster, repetisjon av farger/ form, det å formidle en historie og holde seg til tematikk.

 

Hvilke råd har du til fremtidige studenter?

Det er viktig å være åpen, ydmyk og arbeidsom. Følg din egen dømmekraft og estetiske sans. Gi deg selv ros for alt nytt du lærer. Prøv å ikke være perfeksjonist. Da vil man alltid ende opp med en indre stemme som sier at det du gjør ikke er bra nok. Man lærer i alle prosesser og det betyr mye mer. Stå på og ha mye mot.