Studentarbeid – Motestyling

SoFI – School of Fashion Industry Studentarbeid – Motestyling.
Linn Øymo har fullført utdanningen Motekonsulent ved SoFI – School of Fashion Industry, og leverte en flott eksamensoppgave i faget Motestyling. Oppgaven studentene fikk utlevert var å lage en moteserie for magasinet Cover Magazine. Linn har latt seg inspirere av den svenske stylisten Zara Zachrisson og temaet ’rosa’.
– Zara Zachrisson er opprinnelig fra Sverige, men flyttet til New York i 2007 for å jobbe som freelance stylist. Siden har hun jobbet med mange dyktige og kreative folk i bransjen. Hun har hatt en rekke moteserier publisert i magasiner som The Wall Street Journal, Teen Vogue, Rika, China Vogue, og i-D. Hun har også stylet store kampanjer for blant annet Calvin Klein, Rag & Bone, Alexander Wang, Nike, Helmut Lang, Theory, og Armani Exchange.
Cover Magazine handler om å gi leserne et drømmende og kunstnerisk syn på livstil og mote. De vil motivere leserne sine til å leve sine drømmer, ta sjanser og utfordre grensene på en energirik og positiv måte.
I min egen moteserie er målet å få den samme unge og ferske følelsen jeg får av å se på bildene i Zaras portefølje. Jeg valgte å ha photoshoot i studio for å få mest mulig fokus på plaggene. Samt skape detaljer uten støy i bakgrunnen. Jeg føler jeg enda har mye å lære når det kommer til å style en shoot. Som å ha et klart konsept som forteller en historie gjennom bildene, modellen og plaggene. Derfor valgte jeg også å ha photoshoot i studio. Der har jeg mer kontroll over plaggene og poseringer som ville fungere bra med antrekkene. 
Med verdiene til Cover Magazine i bakhodet, noterte jeg ned hvilke elementer fra Zara Zachrissons moteserie «Sophia Ahrens» jeg ville gjenskape i min moteserie. Jeg bestemte meg for å bruke elementer fra denne serien.  Helheten av bildene blir seende fredelig og uskyldig ut, Samtidig er det også et lite hint om at modellen er sterk og sikker på seg selv.

SoFI – School of Fashion Industry Studentarbeid – Motestyling.

Styling: Linn Øymo

Fotograf: Youna Baupoux

Makeup: Sandra Erfjord

Hår: Jørgen Bech

Modell: Madelen, Pholk Agency

Klær fra: River Island, BikBok, Zara, Second Female, IBEN, Polhem PR og Storheil Agency

Accessories: H&M

Sko: Unisa

 

Under finner du et utdrag fra Linn sin eksamen i Motestyling.