null

5 smarte grunner til å velge en

fagskoleutdanning ved SoFI!

Fagskoleutdanning er en yrkesrettet utdanning på nivået over videregående opplæring.  Med yrkesrettet utdanning menes utdanning som gir kompetanse som kan tas i bruk i arbeidslivet uten ytterligere opplæringstiltak. Det er mange fordeler ved en fagskoleutdanning, blant annet jobber man mye praktisk og tett på bransjen man studerer. Dette gir deg en stor fordel når du skal søke jobb etter utdanning.

 

En praktisk hverdag:

En fagskole utdanning vektlegger en praktisk og kreativ tilnærming til faget, mens i en bachelorgrad vil man fokusere mer på det teoretiske. Ved SoFI vil du få muligheten til å jobbe med kjente personer fra bransjen du studerer og lære noe nytt hver dag. En typisk dag som fagskolestudent vil som regel innebære å samarbeide i team med spennende og interessante oppgaver, besøke ulike bedrifter for å forstå bransjen og få en bedre virkelighetsoppfatning, inspirerende foredrag, praktisk trening som er relevant til arbeidslivet og opplæring i det nyeste av digitale verktøy.

 

Små klasser med dyktige og engasjerte forelesere:

Som student ved en fagskole vil du ha mindre klasser med god oppfølging og raskere tilbakemeldinger på arbeidet ditt. Dette bidrar til et tettere klassemiljø, og at du studerer sammen med de som brenner for det samme som deg. Som student ved SoFI kan du glede deg til en intens tid med mange dyktige forelesere, et aktivt miljø døgnet rundt, og mange nye mennesker å bli kjent med.

 

Studiepoeng:

Fra og med 2018 har stortinget vedtatt at fagskole har fått status som høyere yrkesfaglig utdanning. Det nye vedtaket fra Stortinget har gitt mange positive endringer for fagskoleutdanning, blant annet får man  studiepoeng, rett til fødselspermisjon, rett til å organisere seg for å ivareta studentens interesse og synspunkter, og status som høyere yrkesfaglig utdanning.

En toårig utdanning vil gi deg 120 studiepoeng, mens en ettårig utdanning gir deg 60 studiepoeng. Med studiepoeng kan man bygge videre på utdanningen sin om man ønsker å studere mer. Ved SoFI har vi inngått et nytt samarbeid med University of South Wales som vil gi deg som har studert Motedesign eller Moteindustri muligheten til å oppnå en bachelor i Fashion Marketing and Retail Design, eller Fashion Promotion på ett år.

 

 

Nettverksbygging:

Ved School of Fashion Industry er du så heldig å ha erfarne og dyktige bransjeaktører som forelesere, og som vet hva som kreves for å lykkes. Du vil lære om nettverkbygging fra de beste i industrien. Alle våre utdanninger har i tillegg besøk av gjesteforelesere fra sin respektive bransje som inspirerer og engasjerer. Vi har hatt besøk av influenser Christina Fraas fra bloggen Kirsebærhagen, Anh-Marthe Storheil som er gründeren bak Storheil Agency, butikk-konseptet Støy, og klesmerket Iben og Einar Nilsson fra Tv2s «Tid for Hjem», representanter fra Ikea og interiørdesign studioet 124m2 for å nevne noen.

 

Mulighet til å gå rett ut i arbeidslivet:

Gjennom en fagskole utdanning vil du jobbe tett på bransjen som praktikant eller frivillig, slik at du allerede får en følelse av hvordan din nye hverdag vil se ut etter endt utdanning. Du får kunnskap og kompetanse som gir deg en fordel i en krevende og hektisk arbeidsdag og du vil bygge relevant arbeidserfaring gjennom realistiske  oppgaver til bransjen.  Dette vil gi deg et utvidet nettverk og en fordel når du står klar til å søke jobb etter utdanning.

Bilde er tatt fra Møte med Næringen med Øyvind Ruud fra O-F-C.