Møte med næringen: Annette Elvhaug

Gründer Annette Elvhaug forteller om itsHappening og PR i dag.

Gründer Annette Elvhaug har 15 år med erfaring fra mote- og skjønnhetsbransjen, og en bachelor i Markedskommunikasjon fra Norges Markeds Høyskole (BI). Etter flere år som daglig leder for et av landets ledende PR-byråer, startet hun itsHappening i 2013. Tidligere denne uken var hun invitert til SoFI for å snakke for studentene våre. Vi tok en prat med Annette om itsHappening og PR i dag.

itsHAPPENING

– Hvordan kom ideen til event-og PR-byrået itsHappening?
Det startet med bryllup! Jeg hadde lyst til å starte for meg selv etter mange år i mote-og PR-bransjen, og hadde siden studietiden på NMH(nå BI) jobbet med eventer. Jeg hadde sondert markedet og opplevde at etterspørselen etter bryllupsplanleggere var økende, og at trenden allerede var godt etablert i utlandet. Etterhvert fikk jeg flere og flere bedriftskunder og bestemte meg for å la hovedfokuset være der. Jeg opplevde også at PR-bransjen, spesielt produktrettet PR som jeg jobbet med, var i endring: flere og flere magasiner kuttet ned på ansatte eller ble lagt ned. Jeg anså at opplevelsesbasert PR igjennom eventer var en mer effektiv måte å nå innovatører, influencers og presse på.

Å skreddersy events

– Hva fokuserer du på når skreddersyr et event for en kunde?
Vi tilpasser alltid eventene våre etter kundenes behov. Det er viktig for oss å vise at vi tilbyr unike konsepter og gjennomtenkte planer: slik at deres event blir like bra, om ikke bedre, enn de forventer. Det viktige stikkordet her er kommunikasjon og evnen til å sette seg inn i andres tanker.

– Hvordan vil du si at måten vi arbeider med PR på har forandret seg i løpet av de 10 siste årene frem til i dag?
Det har vært en stor endring hos mediehusene. Fra at magasinene hadde all makt har nå enkeltindividene vokst frem i form av bloggere og influencere med egne mediekanaler. De har rett og slett skapt sine egne mediehus. Det vil nok fortsette å være endringer, og vi har jo sett en stund nå at innholdsbasert markedsføring har fått en stor posisjon i markedet. Dette er noe jeg tipper vil bli enda mer synlig når ELLE går over til United Influencers. Spennende tider altså!

Gode råd til deg som ønsker å gå samme vei

– Har du et tips til studenter som ønsker å gå samme vei som deg?
Våg å satse og ta deg god tid til å finne ut hva du vil gjøre! Gå gjerne sammen 2 eller 3, slik at man har noen å sparre med fra start av. Bruk mennesker rundt deg til å hjelpe deg med konsept og oppstart. Nettverket ditt er utrolig viktig: bruk det!

FØLG OSS GJERNE