Forelesere og gjestelærere

Foto av Solveig Selj
Foto av Solveig Selj

Foto av Solveig Selj

Forelesere

For at du som student skal få de beste læringsforhold, har vi siden oppstarten av SoFI jobbet målrettet med å bygge et godt nettverk av spesialiserte og dyktige lærere.

Det er viktig for oss at de som underviser praktiserer den kompetansen de selv underviser i. Innholdet i forelesningene vil på denne måten alltid være tidsriktig og oppdatert i forhold til hva som møter deg i arbeidslivet etter endt utdanning. Vi har knyttet til oss mange meget kompetente lærere i tillegg til flere gjestelærere og forelesere som representerer ulike fagområder innenfor moteindustrien. Disse er dedikerte innenfor sine respektive fagfelt, og deres engasjement og formidling av erfaringer, kunnskap og innsikt gjør studiet enda mer praktisk og interessant for studentene.

Eksempler på tidligere forelesere hos SoFI:
Margrethe Gilboe er stylist i Pudder og er en av Norges fremste stylister. Eirik Mogseth er utdannet designer og jobber i dag som stylist og moteskribent i Aftenposten. Anja Stang er moteansvarlig i magasinet Stella. Mari Grinde Arntzen, journalist og forfatter og har i mange år skrevet om mote blant annet i Aftenposten, Dagbladet, D2, og Personae. Gro Mikkelsen er personlig stylist og driver sitt eget selskap, Nytt Image. Silje Killi Skar er moteviter og har blant annet forsket på utviklingen i den norske moteindustrien. Kari Torleifsdottir Søreide er designer, illustratør og en av gründerne bak klesmerket Soyaaulait. Kari underviser i visuell framstilling og motehistorie. Kirsten Røberg Hovig er førstelektor med fordypning i tekstil, kunstformidling og drakthistorie. Hun har skrevet over et dusin lærebøker innen sine fagområder. Kirsti Vikan Kjøsnes er tidligere salgsjef i Aller media og underviser i markedskommunikasjon. Hun har også eget selskap hvor hun jobber med personlig merkevarebygging rettet mot ulike kundegrupper. Monica Brante er partner i Head4company mens Solveig Selj og Anja Andersen er våre motefotografer.

Vi har fokusert på å invitere forskjellige mennesker med ulik kompetanse som representerer mange fagområder.

Noen av våre tidligere gjesteforeleserne har vært: NFI Norwegian Fashion Institute. Morten Brandt er ekspert på salgsutvikling i næringslivet og med spisskompetanse innenfor kommunikasjon og motivasjon er foredragene hans kåret til en av Norges beste. Ida Eritsland er moteviter og tidligere fagansvarlig for studieprogrammet Moteledelse i New York for Gateway College. Camilla Bruerberg er designer med eget merke C/Bruerberg. Christina Ledang, designer og stylist i Pudder. Simen Eriksen er gründer av Freudian Kicks. Julie Kase er moteansvarlig i Kamille. Maren Lindeberg i Patriksson Communication. Andreas Kleiberg, fotograf. Nic Herlofson er gründer av motemerket Fin Oslo. Siv Anker Eriksen er personal shopper. Julie Pike, motefotograf.

Dette er bare noen av representantene fra industrien vi har samarbeid med.