Moteillustrasjoner blir brukt som et universalt språk og har vært med oss siden 1500-tallet. De har vært til inspirasjon og fra tidlig tid vært med å sette agendaen for mote- og stilbildet. På 1700-tallet ble enkle illustrasjoner sendt fra hoffet i Paris til andre land i Europa for å presentere de seneste trendene. Dette fortsatte også under haute couture designernes høytid hvor man kunne finne franske desingerkjoler tilpasset amerikanerne i butikkvinduer i New York, basert på europeiske moteillustrasjoner. Dette var før motefotografiet gjorde sitt inntog på starten av 1900’tallet.

 

1.klasse Moteindustri og Motekonsulent har arbeidet med å utvikle egne figuriner – en tegnet base til bruk videre i studiene og etter endt skolegang.

Disse tegnes først for hånd, før de overføres til et digitalt format. Studentene skal først og fremst jobbe med å finne sitt personlige uttrykk og sin egen strek. Hvordan man får frem teksturer og nyanser i stoffer er også i fokus: hvilke blyanter er best for å få frem tykkelsen i en ullkåpe eller skinnet i pelskragen på en trench-coat. Her ser du to kreative arbeider fra prosessen av Benedikte Hansen(over) og Vilde Brandåstø(under).