Om oss

Om oss

SoFI - School of Fashion Industry

Sofi folieklisjé.

Sofi logo folieklisjé

Foto av SolveIg Selj.

Foto av SolveIg Selj

SoFI – School of Fashion Industry er en avdeling i Treider Fagskoler. Treider Fagskoler var den første skolen i Norge som kunne tilby fagskolegodkjent utdanning for motekonsulenter. Siden høsten 2009 har vi utdannet Motekonsulenter, høsten 2013 startet vi opp den toårig fagskole utdanningen Moteindustri og i 2016 den toårig fagskolegodkjente utdanningen Motedesign.

Moteindustrien, definert som markedet for klær, sko, vesker og tilbehør, er blant verdens største industrier. Våre naboland, Danmark og Sverige, har en stor moteindustri med et velutviklet utdanningstilbud som er spesialtilpasset de ulike behovene og funksjonene innenfor motefeltet. I Norge er moteindustrien i vekst og bransjen har behov for flere med utdanning innenfor mote. Motebransjen består av mange ulike yrkesgrupper. Det er viktig at industrien får dekket behovet for et bredt spekter av kompetanse. Vår visjon er å utdanne medarbeidere til den norske moteindustrien med kompetanse innenfor de ulike fagområdene. SoFI tilbyr en praktisk og direkte yrkesrelevant utdanning som gjør våre studenter attraktive for næringslivet. Vi skal utvikle kunnskap og troen på egne erfaringer i møtet med et nytt arbeidsmarked.

SoFI ønsker å utfordre og utvikle selvstendige medarbeidere gjennom våre tre utdanninger; Motedesign, Moteindustri og Motekonsulent.

Les om oppstartsdatoer og studieavgifter her: http://www.sofi.no/opptak/#sknadsinformasjon

 

Motekonsulent, Motedesign og Moteindustristudiet er NOKUT-godkjent. Det betyr at våre studenter kan søke om lån og stipend i Statens Lånekasse For Utdanning.
 

Ansatte og forelesere

Kari Torleifsdottir Søreide

Kari Torleifsdottir Søreide

Leder av SoFI


Kari har studert kunst og er utdannet klesdesigner og modellør ved Esmod Oslo Hun har tatt Voksenpedagogikk ved NKI. Kari er en av gründerne bak klesmerket Soya au lait og har i tilegg jobbet med design, produktutvikling, salg og markedsføring for merker som Stokke, Lene V og Choli Collections. I tillegg til å være leder underviser Kari også i visuell fremstilling, hvor moteillustrasjonene står i sentrum.


 

Kontakt

Telefon
(+47) 415 66 633
Nettside
www.sofi.no
Jon Amund Søfferud

Jon Amund Søfferud

Jon Amund Søfferud har en design utdannelse fra Esmod Oslo, og tok deretter en Bachelor og Master i motedesign ved the Royal Academy of Fine Arts, Antwerpen, Belgia i tillegg til UHPED-(universitet og høgskole pedagogikk) ved HiOA.
Jon Amund har vært finalist i både Mittelmoda konkurransen i Italia i 2011 og i unge talenter i 2013, hvor de konseptuelle løsningene han demonstrerte vakte interesse og anerkjennelse fra juryen.
Etter han ble uteksaminert fra the Royal Academy i 2012 har Jon Amund jobbet med Damien Fredriksen Ravn, Helly Hansen, Soyaaulait og Haik.
Jon Amund Søfferud underviser i bl.a.fagene; design, moteillustrasjon, stilhistorie, nyere motehistorie, fargelære, porteføljefag, moodboard og digitale verktøy.

 

Kontakt

Telefon
(+47) 93285935
Nettside
www.jonamundsofferud.com
Christina Ledang

Christina Ledang

Christina Ledang er en Motedesigner uteksaminert fra London.Christina startet sitt eget merke C.L.E.A.N - Christina Ledang Essentials Always Necessary, samtidig som hun jobber som stylist for Pudder Agency. Christina føler at styling gir henne muligheten til å teste ut ideer uten å vente måneder for resultatet. Hun er nyskapende i sitt arbeid, har en veldig sterk kreativ og estetisk sans, og hun jobber alltid intuitivt. Christina underviser i Styling, Motedesign og Motehistorie

Kontakt

Nettside
www.christinaledang.com
Elisabeth Stray Pedersen

Elisabeth Stray Pedersen

Elisabeth Stray Pedersen er en motedesigner uteksaminert fra KHIO og Central St. Martins. Elisabeth har tidligere jobbet som designer for Epilogue og etablerte sitt eget merke ESP da hun overtok Lillunn og deres syfabrikk i Drammen i 2015. ESP selges I Norge, Japan og USA. Elisabeth produserer plaggene I Norge og har blitt fremmet som et eksempel på fremtiden til den norske motenæringen I annerkjente magasiner som Financial Times og I D2.

Elisabeth underviser I Tekstillære og holder workshop for Motedesign.

Moiré

Moiré

Moiré er skapt av designere Charlotte Fische og Linn Sannes Brevik-Ribeiro som har en BA (Hons) i Fashion Studies fra Arts Institute at Bournemouth. I 2013 stiftet de sammen Moiré agency som tilbyr alt fra design, konseptutvikling til full klesproduksjon. Etter en rask suksess med en stor og spennende kundevariasjon, utvidet de høsten 2016 med agenturets første egeneide klesmerket under samme navn.

Charlotte og Linn har tilsammen 20 års erfaring I bransjen fra bl.a: Varner-gruppen, Bestseller, Topshop, Helly Hansen, Bonnier og Reebook. Sammen har de utviklet klesmerker for klesagentur og tidligere Oslo-butikk Freudian kicks. En av prosjektene med Freudian kicks var en egen kolleksjon for musikkgruppen Røyksopp. Charlotte og Linn underviser i konstruksjon, i Produksjon og Verdikjede og i design
 
 

Kontakt

Nettside
www.moireagency.com
Mari Grinde Arntzen

Mari Grinde Arntzen

Mari Grinde Arntzen underviser i semiotikk og motejournalistikk ved SoFI. Hun har mange år bak seg som journalist i blant annet Aftenposten, D2 og A-magasinet, og jobber i dag som skribent og forfatter. I tillegg til journalistutdanningen har hun en samfunnsfaglig utdannelse innen utviklingsstudier, naturvern og sosialantropologi. Mote, design og trend har vært hennes fagområde som journalist siden 2000, og da spesielt mote sett i et samfunnsfaglig perspektiv. Mari er også forfatter av bøkene "kleskoden. Den nakne sannheten om mote" (2013) som også har blitt oversatt til engelsk og "Perfekt. Skapelsen av det plettfrie mennesket" (2015)

 

Kontakt

Telefon
(+47) 924 04 969
Cathrine Røsseland

Cathrine Røsseland

Cathrine Røsseland har en BA grad i Estetikk fra Universitet i Oslo. Hun har også studert Cross Disiplinary Trendforecasting ved Central Saint Martins College of Arts and Design. Tidligere jobbet hun som PR- og kommunikasjonsrådgiver med kunder innen mote og livsstil. Hun har også vært innkjøper for Henrik Vibskov gruppen med innkjøp til deres butikker i både New York, København og Oslo. Cathrine underviser i emnene Trend og Samfunn og Trender og Trendforecasting.

Kontakt

Afaf Ali

Afaf Ali

Afaf er utdannet Motekonsulent fra SoFI - School of Fashion Industry. Etter endt utdannelse fikk hun et internship i bladet Costume, der hun jobbet som moteassistent, i tillegg til dette har Afaf vært assistenten til Margrethe Gilboe, som er eier av stylingagenturet Pudder. Deretter startet Afaf i KK som bli-ny spalist, itillegg til å ha flere oppdrag i tv-bransjen og som fast stylist for Madcon. Afaf er representert av stylemanagment og underviser i Personlig styling

Kontakt

Eirik Mogseth

Eirik Mogseth

Eirik Mogseth jobber som frilans stylist i Oslo med over 4 års erfaring. Han har tidligere studert kles og kostymedesign ved Kunsthøgskolen i Oslo hvor han spesialiserte seg i å designe herreklær. Eirik jobber med styling for motevisninger, motemagasiner, reklame og artister. De to siste årene har Mogseth i tillegg jobbet med å utvikle en ukentlig motespalte i Aften/Aftenposten. Eirik Mogseth underviser i fagene nyere motehistorie og visuell fremstilling/moodboard og konseptutvikling.

Kontakt

Telefon
(+47) 988 42 016
Marit Andreassen

Marit Andreassen

Marit er fagansvarlig og lærer på Interiør og Visual Merchandiser/Retail Designer ved Treider Fagskoler Kreativ. Marit skriver en fagbok om Retail Design i samarbeid med Cappelen Damm Akademisk. Marit har lang erfaring både som Studierektor på Westerdals Eksponeringsdesign som Sisteleddsansvarlig og Inspirator på Jernia, som Retail Designer og med eget firma hvor hun designet møbler, interiør og utstillinger. Ved siden av å være fagansvarlig og lærer har Marit sitt eget firma hvor hun holder kurs og foredrag. Marit underviser i Eksponeringsdesign i Motekonsulent og Moteindustri

Kontakt

Hilde Kjønstad

Hilde Kjønstad

Hilde underviser i Produktutvalg og innkjøp, Mote og markedsføring samt Markedskommunikasjon og salg ved SoFI. Fagene er relevante for at studentene skal få innsikt i mekanismene i motebransjen. Hilde har over 10 års arbeidserfaring fra innkjøpsavdelingen til Bik Bok, som merkevareinnkjøper på Bik Bok hadde hun ansvaret for sortimentsutvalg og innkjøp av de varene som var aktuelle for Bik Bok sitt konsept, i tillegg til dette har hun også jobbet med produktutvikling og produksjonsoppfølging av Bik Bok sin egenproduksjon. Hilde har en Bachelor grad i markedskommunikasjon fra BI og har studert pedagogikk for å få undervisningskompetanse på høyskolenivå. Kombinasjonen av teoretisk fundament og praktisk tilnærming til fagene hun underviser i, gir studentene solide verktøy som de kan ta med seg ut i arbeidslivet. Hilde jobber også som foreleser ved Norges Kreative Høyskole.

Kontakt

Ida Elise Einrsdottir

Ida Elise Einrsdottir

Ida Elise Eide Einarsdóttir har lang erfaring som journalist og redaktør innen mote, trend og skjønnhet. Hun er redaktør i nettmagasinet VIXEN, og har tidligere jobbet som moteansvarlig i tv2.no og som frilanser for blant andre Dagbladet, minMote og Nettavisen. Hun har en Bachelor i Medier og kommunikasjon fra Høgskolen i Oslo og en Master i Journalistikk fra Universitetet i Oslo med avhandling om motejournalistikk. Ida er en mye brukt mote- og trendekspert i media hos blant andre Dagbladet, minMote, TV 2, Nettavisen, Klikk.no og NRK Radio. Ida Elise Eide Einarsdóttir underviser i emnet Journalistikk på Internett. 

Kontakt

Ida Eritsland

Ida Eritsland

Ida Eritsland har en BA-grad i sosialantropologi fra Universitetet i Oslo, og MA-grad I motevitenskap fra Stockholms Universitet Hun har tidligere vært kurs- og fagansvarlig ved Gateway College i New York. Nå skriver Ida for D2 samt er tilknyttet Khio og SoFI som foreleser og veileder.

Kontakt

Lars K. Midtsjø

Lars K. Midtsjø

Lars Midtsjø er utdannet litteraturviter og har en BA i estetikk fra UiO: Fordypning i sosiologi.

Lars er daglig leder i Midtsjoe & Midtsjoe, deleier i Melk & Honning og skriver for Finansavisen Fashion. Tidligere jobbet som PR-rådgiver i Patriksson Communication med fokus på luksussegmentet: Hermès, Ralph Lauren, Filippa K og Tretorn.Skrevet om mote i anerkjente publikasjoner som bl.a. Another Magazine, Bon Magazine, Dagens Næringsliv D2, Personae. Lars underviser i Trend og Samfunn.

 

Kontakt

Solveig Selj

Solveig Selj

Solveig er motefotograf og medeier i den moterettede nettsiden oslonights.no. Hun har sin utdannelse fra Bilder Nordic School of Photography og har jobbet for magasiner som Costume, Det Nye, SVA og Woman. Solveig jobber også mye med fashion film og har hatt både filmer og moteserier publisert i internasjonale magasiner som Vanity Teen, Vaga Magazine, DModa og Ninja Magazine. Hun har jobbet med designere som Vatle og Fam Irvoll, og artister som Mariann Thomassen, Noora Noor og Charlotte Thorstvedt. Sammen med Anja Amundsen underviser de i Fashion Photoshoot.

Kontakt

Telefon
(+47) 959 26 222
Nettside
www.solveigselj.moo.no

Gjestelærere

Foto av Solveig Selj
Foto av Solveig Selj

Foto av Solveig Selj

Forelesere / Gjestelærere

For at du som student skal få de beste læringsforhold, har vi siden oppstarten av SoFI jobbet målrettet med å bygge et godt nettverk av spesialiserte og dyktige lærere.

Det er viktig for oss at de som underviser praktiserer den kompetansen de selv underviser i. Innholdet i forelesningene vil på denne måten alltid være tidsriktig og oppdatert i forhold til hva som møter deg i arbeidslivet etter endt utdanning. Vi har knyttet til oss mange meget kompetente lærere i tillegg til flere gjestelærere og forelesere som representerer ulike fagområder innenfor moteindustrien. Disse er dedikerte innenfor sine respektive fagfelt, og deres engasjement og formidling av erfaringer, kunnskap og innsikt gjør studiet enda mer praktisk og interessant for studentene.

Eksempler på tidligere forelesere hos SoFI:
Margrethe Gilboe er stylist i Pudder og er en av Norges fremste stylister. Anja Stang er moteansvarlig i magasinet Stella.Gro Mikkelsen er personlig stylist og driver sitt eget selskap, Nytt Image. Silje Killi Skar er moteviter og har blant annet forsket på utviklingen i den norske moteindustrien. Kirsten Røberg Hovig er førstelektor med fordypning i tekstil, kunstformidling og drakthistorie. Hun har skrevet over et dusin lærebøker innen sine fagområder. Kirsti Vikan Kjøsnes er tidligere salgsjef i Aller media og underviser i markedskommunikasjon. Hun har også eget selskap hvor hun jobber med personlig merkevarebygging rettet mot ulike kundegrupper. Monica Brante er partner i Head4company.

Vi har fokusert på å invitere forskjellige mennesker med ulik kompetanse som representerer mange fagområder.

Noen av våre tidligere gjesteforeleserne har vært: NFI Norwegian Fashion Institute. Morten Brandt er ekspert på salgsutvikling i næringslivet og med spisskompetanse innenfor kommunikasjon og motivasjon er foredragene hans kåret til en av Norges beste. Ida Eritsland er moteviter og tidligere fagansvarlig for studieprogrammet Moteledelse i New York for Gateway College. Camilla Bruerberg er designer med eget merke C/Bruerberg. Simen Eriksen er gründer av Freudian Kicks. Julie Kase er moteansvarlig i Kamille. Maren Lindeberg i Patriksson Communication. Andreas Kleiberg, fotograf. Nic Herlofson er gründer av motemerket Fin Oslo. Siv Anker Eriksen er personal shopper. Julie Pike, motefotograf.

Dette er bare noen av representantene fra industrien vi har samarbeid med.

Kontakt

SOFI
SoFI – School of Fashion Industry
Adresse
Nedre Vollgate 8
0158 Oslo
Norge
Telefon
(+47) 24 14 97 50
Post
Nett
www.sofi.no

ABNU

ABNU

Anton B Nilsen Utdanning

Anthon B Nilsen Utdanning AS er  Skandinavias største private leverandør av utdanning og kursvirksomhet. Gjennom våre utdanningsinstitusjoner tilbyr vi masterprogrammer, bachelorprogrammer og fagutdanning innenfor områder som kommunikasjon og andre kreative fag, administrative fag, salg og service, IT, reiseliv, helse og internasjonale studier.

Våre utdanninger og kurs er karriereorienterte og gir studentene den kunnskap og fagkompetanse de trenger for å konkurrere med suksess i dagens arbeidsmarked. Over 50 000 mennesker er enten studenter og/eller tar et kurs ved en av våre skoler årlig. Anthon B Nilsen Utdanning AS eies av Anthon B Nilsen AS.

Anthon B Nilsen AS

Telefon: (+47) 91 51 31 85

Universitetsgata 10
0164 Oslo

E-post: info@abnu.no
Nettside: ABN Utdanning

ABNU skoler

Bjørknes Privatskole
Bjørknes Høyskole
Treider Jus
Treider Fagskoler
Westerdals Høyskole - Oslo School of Arts, Communication and Technology AS
Berghs School of Communication
Bilder Nordic School of Photography
Norges Informasjonsteknologiske Høgskole
NKI Nettstudier
NKI Forlaget
Scandinavian Safety Training Centre