Om oss

Om oss

SoFI - School of Fashion Industry

Sofi folieklisjé.

Sofi logo folieklisjé

Foto av SolveIg Selj.

Foto av SolveIg Selj

SoFI – School of Fashion Industry er en avdeling i Treider Fagskoler. Treider Fagskoler var den første skolen i Norge som kunne tilby fagskolegodkjent utdanning for motekonsulenter. Siden høsten 2009 har vi utdannet motekonsulenter, men har nå valgt å legge denne utdanningen under et eget navn, SoFI – School of Fashion Industry. Fra høsten 2013 starter vi opp den toårig fagskole utdanningen moteindustri.

Moteindustrien, definert som markedet for klær, sko, vesker og tilbehør, er blant verdens største industrier. Våre naboland, Danmark og Sverige, har en stor moteindustri med et velutviklet utdanningstilbud som er spesialtilpasset de ulike behovene og funksjonene innenfor motefeltet. I Norge er moteindustrien i vekst og bransjen har behov for flere med utdanning innenfor mote. Motebransjen består av mange ulike yrkesgrupper. Det er viktig at industrien får dekket behovet for et bredt spekter av kompetanse. Vår visjon er å utdanne medarbeidere til den norske moteindustrien med kompetanse innenfor de ulike fagområdene. SoFI tilbyr en praktisk og direkte yrkesrelevant utdanning som gjør våre studenter attraktive for næringslivet. Vi skal utvikle kunnskap og troen på egne erfaringer i møtet med et nytt arbeidsmarked.

SoFI ønsker å utfordre og utvikle selvstendige medarbeidere gjennom våre to studier, motekonsulentstudiet  og moteindustristudiet.

Vi tilbyr motekonsulentstudiet som

• Fulltid (ett semester på dagtid)

• Deltid (to semester på kveldstid)

Motekonsulent koster 53.500,- ,opptaksgebyr  på 1500,- kommer i tilleg. Ved dagstudium betales studieavgiften i fire avdrag. Ved kveldsstudium betales studieavgiften i åtte avdrag, fire første semester, fire andre semester. Noen lærebøker og utstyr kommer i tillegg.

Moteindustristudiet går over to år (fire semestere på dagtid)

Utdanningen koster Kr 52.500,-  pr semester inklusiv eksamensavgift.Opptaksgebyr  på 1500,- kommer i tilleg første semester. Noen lærebøker og utstyr kommer i tillegg.

Motekonsulent og moteindustristudiet er NOKUT-godkjent. Det betyr at våre studenter kan søke om lån og stipend i Statens Lånekasse For Utdanning.
 

Ansatte

Kari Torleifsdottir Søreide

Kari Torleifsdottir Søreide

Leder av SoFI


Kari har studert kunst og er utdannet klesdesigner og modelør ved Esmod. Kari er en av gründerne bak klesmerket Soya au lait. Kari har Jobbet med design, produktutvikling, salg og markedsføring for merker som Stokke, Lene V og Choli Collections. Kari Torleifsdottir Søreide underviser også i motehistorie og visuell fremstilling, hvor moteillustrasjonene står i sentrum.


 

Kontakt

Telefon
(+47) 415 66 633
E-post
Nettside
www.sofi.no
Mari Grinde Arntzen

Mari Grinde Arntzen

Mari Grinde Arntzen er lærer i semiotikk ved SoFI. Hun har mange år bak seg som journalist i blant annet Aftenposten og A-magasinet, og jobber i dag som skribent og forfatter. I tillegg til journalistutdanningen har hun en samfunnsfaglig utdannelse innen utviklingsstudier, natur og miljø, og sosialantropologi. Mote, design og trend har vært hennes fagområde som journalist siden 2000, og da spesielt mote sett i et samfunnsfaglig perspektiv. Mari jobber også en bok om dette temaet.

 

Kontakt

Telefon
(+47) 924 04 969
E-post
Eirik Mogseth

Eirik Mogseth

Eirik Mogseth jobber som frilans stylist i Oslo med over 4 års erfaring. Han har tidligere studert kles og kostymedesign ved Kunsthøgskolen i Oslo hvor han spesialiserte seg i å designe herreklær. Eirik jobber med styling for motevisninger, motemagasiner, reklame og artister. De to siste årene har Mogseth i tillegg jobbet med å utvikle en ukentlig motespalte i Aften/Aftenposten. Eirik Mogseth underviser i fagene nyere motehistorie og visuell fremstilling/moodboard og konseptutvikling.

Kontakt

Telefon
(+47) 988 42 016
E-post
Solveig Selj

Solveig Selj

Solveig er motefotograf og medeier i den moterettede nettsiden oslonights.no. Hun har sin utdannelse fra Bilder Nordic School of Photography og har jobbet for magasiner som Costume, Det Nye, SVA og Woman. Solveig jobber også mye med fashion film og har hatt både filmer og moteserier publisert i internasjonale magasiner som Vanity Teen, Vaga Magazine, DModa og Ninja Magazine. Hun har jobbet med designere som Vatle og Fam Irvoll, og artister som Mariann Thomassen, Noora Noor og Charlotte Thorstvedt. Sammen med Anja Amundsen underviser de i Fashion Photoshoot.

Kontakt

Telefon
(+47) 959 26 222
E-post
Nettside
www.solveigselj.moo.no
Gro Mikkelsen

Gro Mikkelsen

Gro Mikkelsen startet Nytt Image i 2006, og siden den gang har hun vært genuint interessert i å styrke enkeltpersoners identitet gjennom personlig merkevarebygging. Foruten videreutdannelse fra Body Beautiful med Carla Mathis, et av USAs ledende skoler for personlige stylister, samt å være instruktør for Beauty By Jeunique, har hun også tatt utdannelse ved London Image Institute, et selskap som spesialiserer seg på profesjonell image og kommunikasjon. Gro er svært opptatt av å styrke enkeltpersoners og organisasjoners merkevare for å bedre selvtillit, synlighet og karriere. Fra før har Gro 15 års erfaring fra IT innen salg, markedsføring og prosjektledelse.


 

Kontakt

Telefon
(+47) 934 48 065
E-post
Nettside
www.nyttimage.no
Monica Brante

Monica Brante

Monica underviser i salg og markedsføring. Til daglig er hun partner i Head4Company og jobber med markedsrettet strategi- og organisasjonsutvikling. Hun har solid erfaring innen teamutvikling, salg og salgsledelse og har bidratt til salgs- og resultatvekst i en rekke bedrifter. Monica er utdannet siviløkonom fra Oregon State University med hovedfag i organisasjonsutvikling og finans.

Kontakt

Telefon
(+47) 932 80 2 90
E-post
Nettside
www.head4company.com
Silje Killi Skar

Silje Killi Skar

Silje er sosialantropolog og gjorde sitt feltarbeid på norsk mote. Hun har også en mastergrad i motevitenskap fra Stockholms Universitet. Der undersøkte hun stylistenes posisjon i motebransjen, samt forholdet mellom designer og stylist. Silje underviser I Trend og Samfunn, hvor hun foreleser om hvordan trender oppstår og utvikler seg, sett i lys av en samfunnsmessig kontekst.

Kontakt

Telefon
(+47) 995 71 913
E-post
Anja Kristine Amundsen

Anja Kristine Amundsen

Anja Amundsen er motefotograf og utdannet fra Bilder Nordic School of Photography. Anja har jobbet for norske magasiner og vært publisert i nettmagasiner. I tillegg til foto, jobber hun også mye med motefilm. Sammen med motefotograf Solveig Selj underviser de I motefotografi og hvordan gjennomføre en profesjonell fashionshoot for et motemagasin. Her lærer studentene blant annet hvordan det nære samarbeidet stylistene har med motefotografen, hår og makeupartistene og modellene fungerer.

 

Kontakt

Telefon
(+47) 981 05 678
E-post
Margrethe Gilboe

Margrethe Gilboe

Margrethe underviser i fashionstyling. Hun jobber som stylist og har over 20 års erfaring innen motebransjen. Margrethe jobber med styling for ulike medier som reklame, tv, motefoto og visninger. Hun jobber også med imagebygging og garderobeplanlegging for privatkunder, artister og kjendiser. Margrethe er en av grunderne og medeier i byrået Pudder som representerer noen av Norges mest anerkjente stylister, hår- og makeup artister og interiørstylister.

Kontakt

E-post
Nettside
www.pudder.org
Kirsti Vikan Kjøsnes

Kirsti Vikan Kjøsnes

Kirsti er tidligere salgssjef i Aller Media og underviser i markedskommunikasjon. Hun har jobbet med salg i magasiner som Det Nye, Kamille, Mag, KK og Henne. Hun er også utdannet hudpleier og makeupartist og har i dag eget selskap hvor hun jobber med personlig merkevarebygging rettet mot ulike kundegrupper. Kirsti har gjennomført et masterprogram i innovasjon «Nyskaping og kommersialisering» og har en bachelor i markedskommunikasjon fra BI. Hun har Advertising and media fra University of Wyoming og Advertising and Art.

Kontakt

Telefon
(+47) 928 09 318
E-post
Kirsten Røvig Håberg

Kirsten Røvig Håberg

Kirsten har over 40 års erfaring og undervisningspraksis innen høyere utdanning. Hun har blant annet arbeidet som førstelektor på Høyskolen i Oslo i mange år. Hun har fordypningsområder i tekstil og kunstformidling, tekstil og drakthistorie. Hun har hatt ulike lederoppgaver som Dekan ved Avdeling for estetiske fag og prorektor ved HiO. Hun har også vært leder av HiO´s Kunstsamling. Kirsten har skrevet over et dusin lærebøker innen sine fagområder, som blant annet «Den myke historien. Om tekstil, klær og moter». Kirsten underviser i motehistorie.

Kontakt

SOFI
SoFI – School of Fashion Industry
Adresse
Nedre Vollgate 8
0158 Oslo
Norge
Telefon
(+47) 24 14 97 50
Post
Nett
www.sofi.no

ABNU

ABNU
ABNU

Anton B Nilsen Utdanning

Anthon B Nilsen Utdanning AS er blant Skandinavias største private leverandører av utdanning og kursvirksomhet. Gjennom våre utdanningsinstitusjoner tilbyr vi masterprogrammer, bachelorprogrammer og fagutdanning innenfor områder som kommunikasjon og andre kreative fag, administrative fag, salg og service, IT, reiseliv, helse og internasjonale studier. I tillegg tilbys videregående utdanningsløp.

Våre utdanninger og kurs er karriereorienterte og gir studentene den kunnskap og fagkompetanse de trenger for å konkurrere med suksess i dagens arbeidsmarked. Over 30 000 mennesker er enten studenter og/eller tar et kurs ved en av våre skoler årlig. Anthon B Nilsen Utdanning AS eies av Anthon B Nilsen AS.

Anthon B Nilsen AS

Telefon: (+47) 23 01 10 70
Telefaks: (+47) 23 01 10 71

Kronprinsens gate 1
0251 Oslo

E-post: info@abnu.no
Nettside: ABN Utdanning

ABNU skoler

Bjørknes Privatskole
Bjørknes Høyskole
Treider Private Gymnas
Treider Jus
Treider Fagskoler
Westerdals School of Communication
Nordisk Institutt for Scene og Studio
Berghs School of Communication
Bilder Nordic School of Photography

Norges Informasjonsteknologiske Høgskole
NKI Nettstudier
NKI Forlaget
Scandinavian Safety Training Centre