Om oss

Om oss

SoFI - School of Fashion Industry

Sofi folieklisjé.

Sofi logo folieklisjé

Foto av SolveIg Selj.

Foto av SolveIg Selj

SoFI – School of Fashion Industry er en avdeling i Treider Fagskoler. Treider Fagskoler var den første skolen i Norge som kunne tilby fagskolegodkjent utdanning for motekonsulenter. Siden høsten 2009 har vi utdannet Motekonsulenter, høsten 2013 startet vi opp den toårig fagskole utdanningen Moteindustri og i 2016 den toårig fagskolegodkjente utdanningen Motedesign.

Moteindustrien, definert som markedet for klær, sko, vesker og tilbehør, er blant verdens største industrier. Våre naboland, Danmark og Sverige, har en stor moteindustri med et velutviklet utdanningstilbud som er spesialtilpasset de ulike behovene og funksjonene innenfor motefeltet. I Norge er moteindustrien i vekst og bransjen har behov for flere med utdanning innenfor mote. Motebransjen består av mange ulike yrkesgrupper. Det er viktig at industrien får dekket behovet for et bredt spekter av kompetanse. Vår visjon er å utdanne medarbeidere til den norske moteindustrien med kompetanse innenfor de ulike fagområdene. SoFI tilbyr en praktisk og direkte yrkesrelevant utdanning som gjør våre studenter attraktive for næringslivet. Vi skal utvikle kunnskap og troen på egne erfaringer i møtet med et nytt arbeidsmarked.

SoFI ønsker å utfordre og utvikle selvstendige medarbeidere gjennom våre tre utdanninger; Motedesign, Moteindustri og Motekonsulent.

Vi tilbyr Motekonsulentutdanningen som

• Fulltid (ett semester på dagtid)

• Deltid (to semester på kveldstid)

Motekonsulent koster kr; 56.700,- opptaksgebyr på 1500,- er inkludert i denne prisen. Ved dagstudium betales studieavgiften i fire avdrag. Ved kveldsstudium betales studieavgiften i åtte avdrag, fire første semester, fire andre semester. Noen lærebøker og utstyr kommer i tillegg.

Moteindustri koster kr 53.000,- per semester (totalt går Moteindustri over fire semestere på dagtid) dette er inklusiv eksamensavgift.  Opptaksgebyr  på 1500,- kommer i tillegg første semester. Noen lærebøker og utstyr kommer i tillegg.

Motedesign koster kr 53.000,- per semester (totalt går Motedesign over fire semestere på dagtid) dette er inklusiv eksamensavgift.  Opptaksgebyr  på 1500,- kommer i tillegg første semester. Noen lærebøker og utstyr kommer i tillegg.

Motekonsulent, Motedesign og Moteindustristudiet er NOKUT-godkjent. Det betyr at våre studenter kan søke om lån og stipend i Statens Lånekasse For Utdanning.
 

Ansatte

Kari Torleifsdottir Søreide

Kari Torleifsdottir Søreide

Leder av SoFI


Kari har studert kunst og er utdannet klesdesigner og modelør ved Esmod. Kari er en av gründerne bak klesmerket Soya au lait. Kari har Jobbet med design, produktutvikling, salg og markedsføring for merker som Stokke, Lene V og Choli Collections. Kari Torleifsdottir Søreide underviser også i motehistorie og visuell fremstilling, hvor moteillustrasjonene står i sentrum.


 

Kontakt

Telefon
(+47) 415 66 633
E-post
Nettside
www.sofi.no
Jon Amund Søfferud

Jon Amund Søfferud

Jon Amund Søfferud har en design utdannelse fra Esmod Oslo, og tok deretter en Bachelor og Master i mote-design ved the Royal Academy of Fine Arts, Antwerpen, Belgia.
Han har vært finalist i Mittelmoda konkurransen i Italia i 2011 og senest i unge talenter i 2013, hvor de konseptuelle løsningene han demonstrerte vakte interesse og anerkjennelse fra juryen.
Etter han ble uteksaminert fra the Royal Academy i 2012 har han jobbet med Damien Fredriksen Ravn, Helly Hansen, Soyaaulait og Haik, parallelt med å gå inn som gjesteforeleser i design på HIOA.
Jon Amund Søfferud underviser i fagene; design, moteillustrasjon, stilhistorie, nyere motehistorie, eldre motehistorie, fargelære, porteføljefag, moodboard og digitale verktøy.

 

Kontakt

Telefon
+47 93285935
E-post
Nettside
www.jonamundsofferud.com
Mari Grinde Arntzen

Mari Grinde Arntzen

Mari Grinde Arntzen underviser i semiotikk og motejournalistikk ved SoFI. Hun har mange år bak seg som journalist i blant annet Aftenposten, D2 og A-magasinet, og jobber i dag som skribent og forfatter. I tillegg til journalistutdanningen har hun en samfunnsfaglig utdannelse innen utviklingsstudier, naturvern og sosialantropologi. Mote, design og trend har vært hennes fagområde som journalist siden 2000, og da spesielt mote sett i et samfunnsfaglig perspektiv. Mari er også forfatter av bøkene "kleskoden. Den nakne sannheten om mote" (2013) som også har blitt oversatt til engelsk og "Perfekt. Skapelsen av det plettfrie mennesket" (2015)

 

Kontakt

Telefon
(+47) 924 04 969
E-post
Cathrine Røsseland

Cathrine Røsseland

Cathrine Røsseland er moteviter og har en BA grad i Estetikk fra Universitet i Oslo. Hun har også studert Cross Disiplinary Trendforecasting ved Central Saint Martins College of Arts and Design. Tidligere jobbet hun som PR- og kommunikasjonsrådgiver med kunder innen mote og livsstil. Hun har også vært innkjøper for Henrik Vibskov gruppen med innkjøp til deres butikker i både New York, København og Oslo. Cathrine underviser i emnene Trend og Samfunn og Trender og Trendforecasting.

Kontakt

Ida Elise Einrsdottir

Ida Elise Einrsdottir

Ida Elise Eide Einarsdóttir har lang erfaring som journalist og redaktør innen mote, trend og skjønnhet. Hun er redaktør i nettmagasinet VIXEN, og har tidligere jobbet som moteansvarlig i tv2.no og som frilanser for blant andre Dagbladet, minMote og Nettavisen. Hun har en Bachelor i Medier og kommunikasjon fra Høgskolen i Oslo og en Master i Journalistikk fra Universitetet i Oslo med avhandling om motejournalistikk. Ida er en mye brukt mote- og trendekspert i media hos blant andre Dagbladet, minMote, TV 2, Nettavisen, Klikk.no og NRK Radio. Ida Elise Eide Einarsdóttir underviser i emnet Journalistikk på Internett. 

Kontakt

Eirik Mogseth

Eirik Mogseth

Eirik Mogseth jobber som frilans stylist i Oslo med over 4 års erfaring. Han har tidligere studert kles og kostymedesign ved Kunsthøgskolen i Oslo hvor han spesialiserte seg i å designe herreklær. Eirik jobber med styling for motevisninger, motemagasiner, reklame og artister. De to siste årene har Mogseth i tillegg jobbet med å utvikle en ukentlig motespalte i Aften/Aftenposten. Eirik Mogseth underviser i fagene nyere motehistorie og visuell fremstilling/moodboard og konseptutvikling.

Kontakt

Telefon
(+47) 988 42 016
E-post
Gro Mikkelsen

Gro Mikkelsen

Gro Mikkelsen startet Nytt Image i 2006, og siden den gang har hun vært genuint interessert i å styrke enkeltpersoners identitet gjennom personlig merkevarebygging. Foruten videreutdannelse fra Body Beautiful med Carla Mathis, et av USAs ledende skoler for personlige stylister, samt å være instruktør for Beauty By Jeunique, har hun også tatt utdannelse ved London Image Institute, et selskap som spesialiserer seg på profesjonell image og kommunikasjon. Gro er svært opptatt av å styrke enkeltpersoners og organisasjoners merkevare for å bedre selvtillit, synlighet og karriere. Fra før har Gro 15 års erfaring fra IT innen salg, markedsføring og prosjektledelse.


 

Kontakt

Telefon
(+47) 934 48 065
E-post
Nettside
www.nyttimage.no
Solveig Selj

Solveig Selj

Solveig er motefotograf og medeier i den moterettede nettsiden oslonights.no. Hun har sin utdannelse fra Bilder Nordic School of Photography og har jobbet for magasiner som Costume, Det Nye, SVA og Woman. Solveig jobber også mye med fashion film og har hatt både filmer og moteserier publisert i internasjonale magasiner som Vanity Teen, Vaga Magazine, DModa og Ninja Magazine. Hun har jobbet med designere som Vatle og Fam Irvoll, og artister som Mariann Thomassen, Noora Noor og Charlotte Thorstvedt. Sammen med Anja Amundsen underviser de i Fashion Photoshoot.

Kontakt

Telefon
(+47) 959 26 222
E-post
Nettside
www.solveigselj.moo.no
Christina Ledang

Christina Ledang

Christina Ledang er en Motedesigner uteksaminert fra London.Christina har sin egen kleskolleksjon samtidig som hun jobber som stylist for Pudder Agency. Christina føler at styling gir henne muligheten til å teste ut ideer uten å vente måneder for resultatet. Hun er nyskapende i sitt arbeid, har en veldig sterk kreativ og estetisk sans, og hun jobber alltid intuitivt. Christina underviser i Styling, Motedesign og Motehistorie

Marit Andreassen

Marit Andreassen

Marit er fagansvarlig og lærer på Interiør og Visual Merchandiser/Retail Designer ved Treider Fagskoler Kreativ. Marit skriver en fagbok om Retail Design i samarbeid med Cappelen Damm Akademisk. Marit har lang erfaring både som Studierektor på Westerdals Eksponeringsdesign som Sisteleddsansvarlig og Inspirator på Jernia, som Retail Designer og med eget firma hvor hun designet møbler, interiør og utstillinger. Ved siden av å være fagansvarlig og lærer har Marit sitt eget firma hvor hun holder kurs og foredrag. Marit underviser i Eksponeringsdesign i Motekonsulent og Moteindustri

Kontakt

Hilde Kjønstad

Hilde Kjønstad

Hilde underviser i "produktutvalg og innkjøp", "mote og markedsføring" og "markedskommunikasjon og salg" ved SoFI - School of Fashion Industry. Fagene er relevante for at studentene skal få innsikt i mekanismene i motebransjen. Hilde har over 10 års arbeidserfaring fra innkjøpsavdelingen til Bik Bok, som merkevareinnkjøper på Bik Bok hadde hun ansvaret for sortimentsutvalg og innkjøp av de varene som var aktuelle for Bik Bok sitt konsept, i tillegg til dette har hun også jobbet med produktutvikling og produksjonsoppfølging av Bik Bok sin egenproduksjon. Hilde har en Bachelor grad i markedskommunikasjon fra BI og har studert pedagogikk for å få undervisningskompetanse på høyskolenivå. Kombinasjonen av teoretisk fundament og praktisk tilnærming til fagene hun underviser i, gir studentene solide verktøy som de kan ta med seg ut i arbeidslivet. Hilde jobber også som foreleser ved Norges Kreative Høyskole.

Kontakt

E-post

Afaf Ali

Afaf er utdannet Motekonsulent fra SoFI - School of Fashion Industry. Etter endt utdannelse fikk hun et internship i bladet Costume, der hun jobbet som moteassistent, i tillegg til dette har Afaf vært assistenten til Margrethe Gilboe, som er eier av stylingagenturet Pudder. Deretter startet Afaf i KK som bli-ny spalist, itillegg til å ha flere oppdrag i tv-bransjen og som fast stylist for Madcon. Afaf er representert av stylemanagment og underviser i Personlig styling

Kontakt

Ida Eritsland

Ida Eritsland har en BA-grad i sosialantropologi fra Universitetet i Oslo, og MA-grad I motevitenskap fra Stockholms Universitet Hun har tidligere vært kurs- og fagansvarlig ved Gateway College i New York. Nå skriver Ida for D2 samt er tilknyttet Khio og SoFI som foreleser og veileder.

Kontakt

Forelesere og gjestelærere

Foto av Solveig Selj
Foto av Solveig Selj

Foto av Solveig Selj

Forelesere

For at du som student skal få de beste læringsforhold, har vi siden oppstarten av SoFI jobbet målrettet med å bygge et godt nettverk av spesialiserte og dyktige lærere.

Det er viktig for oss at de som underviser praktiserer den kompetansen de selv underviser i. Innholdet i forelesningene vil på denne måten alltid være tidsriktig og oppdatert i forhold til hva som møter deg i arbeidslivet etter endt utdanning. Vi har knyttet til oss mange meget kompetente lærere i tillegg til flere gjestelærere og forelesere som representerer ulike fagområder innenfor moteindustrien. Disse er dedikerte innenfor sine respektive fagfelt, og deres engasjement og formidling av erfaringer, kunnskap og innsikt gjør studiet enda mer praktisk og interessant for studentene.

Eksempler på tidligere forelesere hos SoFI:
Margrethe Gilboe er stylist i Pudder og er en av Norges fremste stylister. Eirik Mogseth er utdannet designer og jobber i dag som stylist og moteskribent i Aftenposten. Anja Stang er moteansvarlig i magasinet Stella. Mari Grinde Arntzen, journalist og forfatter og har i mange år skrevet om mote blant annet i Aftenposten, Dagbladet, D2, og Personae. Gro Mikkelsen er personlig stylist og driver sitt eget selskap, Nytt Image. Silje Killi Skar er moteviter og har blant annet forsket på utviklingen i den norske moteindustrien. Kari Torleifsdottir Søreide er designer, illustratør og en av gründerne bak klesmerket Soyaaulait. Kari underviser i visuell framstilling og motehistorie. Kirsten Røberg Hovig er førstelektor med fordypning i tekstil, kunstformidling og drakthistorie. Hun har skrevet over et dusin lærebøker innen sine fagområder. Kirsti Vikan Kjøsnes er tidligere salgsjef i Aller media og underviser i markedskommunikasjon. Hun har også eget selskap hvor hun jobber med personlig merkevarebygging rettet mot ulike kundegrupper. Monica Brante er partner i Head4company mens Solveig Selj og Anja Andersen er våre motefotografer.

Vi har fokusert på å invitere forskjellige mennesker med ulik kompetanse som representerer mange fagområder.

Noen av våre tidligere gjesteforeleserne har vært: NFI Norwegian Fashion Institute. Morten Brandt er ekspert på salgsutvikling i næringslivet og med spisskompetanse innenfor kommunikasjon og motivasjon er foredragene hans kåret til en av Norges beste. Ida Eritsland er moteviter og tidligere fagansvarlig for studieprogrammet Moteledelse i New York for Gateway College. Camilla Bruerberg er designer med eget merke C/Bruerberg. Christina Ledang, designer og stylist i Pudder. Simen Eriksen er gründer av Freudian Kicks. Julie Kase er moteansvarlig i Kamille. Maren Lindeberg i Patriksson Communication. Andreas Kleiberg, fotograf. Nic Herlofson er gründer av motemerket Fin Oslo. Siv Anker Eriksen er personal shopper. Julie Pike, motefotograf.

Dette er bare noen av representantene fra industrien vi har samarbeid med.

Kontakt

SOFI
SoFI – School of Fashion Industry
Adresse
Nedre Vollgate 8
0158 Oslo
Norge
Telefon
(+47) 24 14 97 50
Post
Nett
www.sofi.no

ABNU

ABNU

Anton B Nilsen Utdanning

Anthon B Nilsen Utdanning AS er  Skandinavias største private leverandør av utdanning og kursvirksomhet. Gjennom våre utdanningsinstitusjoner tilbyr vi masterprogrammer, bachelorprogrammer og fagutdanning innenfor områder som kommunikasjon og andre kreative fag, administrative fag, salg og service, IT, reiseliv, helse og internasjonale studier.

Våre utdanninger og kurs er karriereorienterte og gir studentene den kunnskap og fagkompetanse de trenger for å konkurrere med suksess i dagens arbeidsmarked. Over 50 000 mennesker er enten studenter og/eller tar et kurs ved en av våre skoler årlig. Anthon B Nilsen Utdanning AS eies av Anthon B Nilsen AS.

Anthon B Nilsen AS

Telefon: (+47) 91 51 31 85

Universitetsgata 10
0164 Oslo

E-post: info@abnu.no
Nettside: ABN Utdanning

ABNU skoler

Bjørknes Privatskole
Bjørknes Høyskole
Treider Jus
Treider Fagskoler
Westerdals Høyskole - Oslo School of Arts, Communication and Technology AS
Berghs School of Communication
Bilder Nordic School of Photography
Norges Informasjonsteknologiske Høgskole
NKI Nettstudier
NKI Forlaget
Scandinavian Safety Training Centre