Nyheter

Elisabeth Stray Pedersen

Elisabeth Stray Pedersen(29) er daglig leder for ullfabrikken Lillunn og sitt eget merke ESP. Med en utdannelse inne design har hun drevet for seg selv siden 2009, og produserer klær med fokus på høy kvalitet og norsk ull. Hun har høstet gode ord fra lokal- og internasjonal presse, og blir sett på som et av Norges unge designerhåp.

Stray Pedersen har det siste halvåret undervist i tekstillære for våre elever på moteindustri, samt hatt en workshop for motedesign

- Faget tekstillære går ut på kunnskap om tekstiler: deres oppbygning, produksjon, miljø-påvirkning og funksjon.
Jeg tror at det viktigste er å få en større kunnskap om hva tekstiler som passer best til hvilket bruk. For å bli en bedre designer, innkjøper og forbruker er det viktig å se hva man kan jobbe med for å oppnå best mulig funksjon, og eventuelt hva som er de miljømessige smutthullene.

Om man ønsker å bli designer må man være tålmodig og ta til seg så mye kunnskap man kan. Mitt råd er å følge magefølelsen, og ikke minst finne noe som dekker et behov hos andre – jobb ut i fra en innfallsvinkel som løser et problem.


Følg Elisabeth Stray Pedersen på Facebook for oppdateringer.

Publisert

01.12.2016

Møte med næringen: Bærekraftighet

Bærekraftighet 

I en verden som kjemper mot et stadig voksende miljøproblem er det blitt opp til enkeltpersonen å jobbe mot et mer bærekraftig samfunn. Som en av verdens største industrier, verdsatt til over 3 trillioner dollar i 2015, har motebransjen et ansvar for å bidra til bærekraftig produksjon og velferden til sine arbeidere.

Hvordan skal vi sette fokus på bærekraftig mote i en verden dominert av fast-fashion, og en forbrukergruppe som ikke kjenner til konsekvensene av uetisk produksjon?


SoFI – School of Fashion Industry inviterer til
Møte med næringen 6.desember 12.30-16.00. Vi starter presis, og råder deltakere til å møte opp før tiden.
Debatten vil finne sted i auditoriet på skolen.
Nedre Vollgate 8, 0158 Oslo
Ringeklokke: SoFI

Møte med næringen er en paneldebatt hvor skolen inviterer kreative etablerte profiler fra bransjen til å diskutere aktuelle temaer i både den internasjonale- og globale moteindustrien.

Denne gangen vil paneldebatten bli ledet av Mari Grinde Arntzen, journalist, forfatter av boken Kleskoden – Den nakne sannheten om mote, og foreleser ved skolen.

Gjester:
Just Fashion - grunnlegger Marte Djupesland
AoE (Age of Enlightenment) og Global Goals Games - Sara Fosstvedt
Green House - grunnlegger og redaktør Anja Stang

Paneldebatten er en del av undervisningen til elever ved SoFI, men vi har denne gangen gleden av å tilby et begrenset antall gratis plasser til interesserte utenfor skolen.

Påmelding kreves, og her er det førstemann til mølla!

Publisert

24.11.2016

Gratis foredrag med professor fra Berkeley og prisvinnende fotojournalist

Hvordan kan kunstnere og visuelle historiefortellere engasjere seg for økologi og et bærekraftig samfunn? Den erfarne professoren og kuratoren Maya Kóvskaya og den anerkjente fotojournalisten Rena Effendi vil denne kvelden gi oss et innblikk i hvordan fotografi og kunst går sammen med forskning og vitenskap for å skape et bedre grunnlag for en bærekraftig fremtid. 

 

Over fem dager skal Maya og Rena, sammen med bilderedaktøren Cheryl Newman og forfatteren Ben McPherson utfordre studentene våre innen økologi og bærekraft.  Over de siste årene har man opplevd et større innslag av narrativ kunst i galleri-verden, hvor steder som Fotografiska i Stockholm har blitt viktige arenaer for samfunnsengasjerte fotografer og kunstnere, i en tid hvor avisene faller fra som eksponeringsarena.Velkommen til et spennende og unikt foredrag med en av kunstverdenens sterkeste intellekter på temaet, sammen med den prisvinnende fotojournalisten Rena Effendi, som har gjort store personlige prosjekt samt en rekke oppdrag på tematikken.

 

Om Rena Effendi
Rena Effendi ble født i Baku, Aserbajdsjan, og vokste opp i Sovjetunionen, hvor hun bevitnet sitt hjemlands vei til uavhengighet – en vei preget av krig, politisk ustabilitet og økonomisk kollaps. Helt siden Rena begynte å fotografere har hennes arbeid konsentrert seg rundt spørsmål om konflikt, sosial urettferdighet, og oljeindustriens effekt på mennesker og miljø. Fra 2002 til 2008 fulgte Effendi en 1700 kilometer lang rørledning gjennom Aserbajdsjan, Georgia og Tyrkia, og dokumenterte konsekvensene dette multimilliard-dollar-prosjektet hadde på fattige bønder, fiskere og andre borgere. Denne seks år lange reisen ble hennes første bok Pipe Dreams: A Chronicle of Lives Along the Pipeline. Prosjektet har mottatt en rekke priser, inkludert et Getty Images redaksjonelt stipend, en Fifty Crows International Fund Award, en Magnum Foundation Caucasus Photographer Award og en Mario Giacomelli Memorial Fund Award. Over de siste 10 årene, har Effendi dekket historier i den post-sovjetiske regionen, så vel som i Tyrkia og Iran, inkludert Russland-Georgia-konflikten i 2008, med tema som kvinner som ofre for heroin og sex trafficking i Kirgisistan, og de skjulte livet til ungdom i Teheran.

 

Om Maya Kóvskaya
Økologisk politisk teoretiker, kunstkritiker og kurator Maya Kóvskaya (PhD UC Berkeley, 2009) er utdannet innen politisk teori, komparativ politikk, og språklig og kulturell antropologi. Hun har tjue års erfaring i Kina, og et tiår med engasjement innen samtidskunst på det indiske subkontinentet, noe som førte til at hun har delt sin tid mellom Beijing og New Delhi siden 2009. Som uavhengig forsker har Maya forfattet, co-skrevet, redigert, oversatt, og bidratt til en rekke bøker og artikler om samtidskunsten som skjærepunktet mellom det politiske, kulturelle og økologiske. Hun har jobbet kuratorisk på over 30 asiatiske moderne kunstutstillinger og offentlige kunstintervensjoner, og forelest mye om kunst i Sør- og Øst-Asia. Maya er en av grunnleggerne av forsknings- og kurator-kollektivet Anthropo(s)cenes and their Discontents, {f}Lexicon of the Anthropocene Multilingual Working Group, samt det Sør-Asiatiske kurator-kollektivet PracForum, og Art Editor for positions: asia critique (Duke University Press) (2011 – d.d). Hun arbeider for tiden på en bok om politisk økologi, kunst og Anthropocene i India, og en annen om indisk moderne fotografi, performativitet og makt. Hun blogger om kunst, økologisk politisk teori og vitenskapsteori ved Mutual Entanglements: Diffractive Notes on Art and the Anthropocene. 

 

Meld deg på her

Publisert

17.10.2016