Nyheter

Gratis foredrag med professor fra Berkeley og prisvinnende fotojournalist

Hvordan kan kunstnere og visuelle historiefortellere engasjere seg for økologi og et bærekraftig samfunn? Den erfarne professoren og kuratoren Maya Kóvskaya og den anerkjente fotojournalisten Rena Effendi vil denne kvelden gi oss et innblikk i hvordan fotografi og kunst går sammen med forskning og vitenskap for å skape et bedre grunnlag for en bærekraftig fremtid. 

 

Over fem dager skal Maya og Rena, sammen med bilderedaktøren Cheryl Newman og forfatteren Ben McPherson utfordre studentene våre innen økologi og bærekraft.  Over de siste årene har man opplevd et større innslag av narrativ kunst i galleri-verden, hvor steder som Fotografiska i Stockholm har blitt viktige arenaer for samfunnsengasjerte fotografer og kunstnere, i en tid hvor avisene faller fra som eksponeringsarena.Velkommen til et spennende og unikt foredrag med en av kunstverdenens sterkeste intellekter på temaet, sammen med den prisvinnende fotojournalisten Rena Effendi, som har gjort store personlige prosjekt samt en rekke oppdrag på tematikken.

 

Om Rena Effendi
Rena Effendi ble født i Baku, Aserbajdsjan, og vokste opp i Sovjetunionen, hvor hun bevitnet sitt hjemlands vei til uavhengighet – en vei preget av krig, politisk ustabilitet og økonomisk kollaps. Helt siden Rena begynte å fotografere har hennes arbeid konsentrert seg rundt spørsmål om konflikt, sosial urettferdighet, og oljeindustriens effekt på mennesker og miljø. Fra 2002 til 2008 fulgte Effendi en 1700 kilometer lang rørledning gjennom Aserbajdsjan, Georgia og Tyrkia, og dokumenterte konsekvensene dette multimilliard-dollar-prosjektet hadde på fattige bønder, fiskere og andre borgere. Denne seks år lange reisen ble hennes første bok Pipe Dreams: A Chronicle of Lives Along the Pipeline. Prosjektet har mottatt en rekke priser, inkludert et Getty Images redaksjonelt stipend, en Fifty Crows International Fund Award, en Magnum Foundation Caucasus Photographer Award og en Mario Giacomelli Memorial Fund Award. Over de siste 10 årene, har Effendi dekket historier i den post-sovjetiske regionen, så vel som i Tyrkia og Iran, inkludert Russland-Georgia-konflikten i 2008, med tema som kvinner som ofre for heroin og sex trafficking i Kirgisistan, og de skjulte livet til ungdom i Teheran.

 

Om Maya Kóvskaya
Økologisk politisk teoretiker, kunstkritiker og kurator Maya Kóvskaya (PhD UC Berkeley, 2009) er utdannet innen politisk teori, komparativ politikk, og språklig og kulturell antropologi. Hun har tjue års erfaring i Kina, og et tiår med engasjement innen samtidskunst på det indiske subkontinentet, noe som førte til at hun har delt sin tid mellom Beijing og New Delhi siden 2009. Som uavhengig forsker har Maya forfattet, co-skrevet, redigert, oversatt, og bidratt til en rekke bøker og artikler om samtidskunsten som skjærepunktet mellom det politiske, kulturelle og økologiske. Hun har jobbet kuratorisk på over 30 asiatiske moderne kunstutstillinger og offentlige kunstintervensjoner, og forelest mye om kunst i Sør- og Øst-Asia. Maya er en av grunnleggerne av forsknings- og kurator-kollektivet Anthropo(s)cenes and their Discontents, {f}Lexicon of the Anthropocene Multilingual Working Group, samt det Sør-Asiatiske kurator-kollektivet PracForum, og Art Editor for positions: asia critique (Duke University Press) (2011 – d.d). Hun arbeider for tiden på en bok om politisk økologi, kunst og Anthropocene i India, og en annen om indisk moderne fotografi, performativitet og makt. Hun blogger om kunst, økologisk politisk teori og vitenskapsteori ved Mutual Entanglements: Diffractive Notes on Art and the Anthropocene. 

 

Meld deg på her

Publisert

17.10.2016

Photography in Social Media – Isabel Martinez – 11. oktober kl 18.00

Etter å ha jobbet i mer enn 10 år som en prisvinnende art director, startet Isabel konseptet @IsabelitaVirtual som nå har mer enn 730.000 følgere. Hun har blitt kåret til en av 50 Fashion Social Media Voices to Follow av  New York Magazine / The Cut og vil nå dele sine erfaringer med oss gjennom et spennende og unikt foredrag tirsdag 11. oktober.

IsabelitaVirtuals arbeid kjennetegnes av en svært konseptuell karakter. Hun har en unik stil som en visuell historieforteller, og hun er en innovatør som bruker sosiale medieplattformer for å eksperimentere og prøve nye ut nye ting – enten det er å kjøre verdens første kunstauksjon på Instagram for lanseringen av Viktor & Rolf Couture Collection, eller det er å samarbeide i en kinetisk kunst installasjon for Art Basel Miami.

I dette foredraget får vi et innblikk i fotografi, sosiale medier og erfaringene til en som aldri har sett på seg selv som fotograf, men som har fotografert for merker som Dior, Hermès, Tiffany og Viktor & Rolf, og som har samarbeidet med de mest relevante moteblader i verden, som Vogue Italia, Document og W Magazine.

Blant temaene som tas opp er;

Fotograf, image maker, influencer … Er det nødvendig å definere deg selv i den digitale tidsalder?
Hvordan synliggjøre arbeidet ditt
Følgere: Den nye besettelsen
Instagram: Forbinder mennesker, visjoner og verdener.
Brands, kjendiser, redaktører, fotografer – Alle bruker nå sosiale medier som det beste verktøyet for forretninger. Betyr dette slutten på romantikken?
Innhold 24/7. En god grunn for merkevarer til å jobbe med deg.
Om begresninger: Ingen penger, inget navn, ingen midler… Hva nå?
Trenger du en agent når arbeidet ditt kan bli sett av hundretusener av mennesker?
Noen nyttige råd for overlevelse

Om Isabel Martinez
Instagram slynget Isabel Martinez fra en stilling som reklame-tekstforfatter til en posisjon som internasjonalt ettertraktet fotograf og sosiale medier entreprenør. I kjernen av dagens eksplosjon av sosiale medier virker umiddelbar anerkjennelse bare et klikk unna, men varig notoritet og suksess i den virkelige verden er mer flyktig enn noensinne. Så hva er hemmeligheten for å oppnå suksess? Og hva betyr egentlig det å være “Instagram-kjendis”? For å avsløre det får vi en av Instagrams hotteste stjerner, Isabel Martinez, den kreative lederen bak @isabelitavirtual med mer enn 700 000 følgere, på besøk. Med bakgrunn som tekstforfatter for reklamebyrået SCPE i Barcelona og JWT i New York har Isabel behov for å uttrykke seg utover begrensningene som ligger i kommisjonert arbeid. Det er dette som er drivkraften bak hennes nå legendariske Instagram-konto. Fotografiene er utfordrende, vakre, smarte og originale. Bildene ble oppdaget av tusener, og med kunder som Hermès, Dior, Viktor & Rolf, Coach og Tiffany, har Isabel klart å omgjøre likes til dollar og kreativt tidsfordriv til en drømmekarriere. – Publisert av Takeit.to

Se Isabel Martinezs arbeid på @isabelitavirtual!

Meld deg på her http://www.bildernordic.no/photography-in-social-media-isabel-martinez-11-oktober-kl-18-00/

Publisert

11.10.2016

Infomøte

Tirsdag den 02 August kl. 17:00 inviterer vi til infodag i våre lokaler i Nedre Vollgate 8, 0158 OSLO

 

Vi vil holde en presentasjon av skolen og motelinjene vi tilbyr ved SoFI - School of Fashion Industry. Det vil bli mulighet å snakke med forelesere, se lokalene og stille de spørsmål du eventuelt måtte ha. 

Ta gjerne kontakt med oss på 24 14 97 50 eller epost til: post@sofi.no om det er noe du lurer på.

 

Publisert

07.06.2016