Nyheter

Infomøte 18.januar

Onsdag 18. januar kl.17:00 inviterer vi til infodag i våre lokaler i Nedre Vollgate 8, 0158 OSLO

 

Vi vil holde en presentasjon av skolen og motelinjene vi tilbyr ved SoFI - School of Fashion Industry. Det vil bli mulighet å snakke med forelesere, se lokalene og stille de spørsmål du eventuelt måtte ha.

Ta gjerne kontakt med oss på 24 14 97 50 eller epost til: post@sofi.no om det er noe du lurer på.

 

Du kan melde deg på vårt Facebookarrangement her!

Publisert

06.01.2017

Elisabeth Stray Pedersen

Elisabeth Stray Pedersen(29) er daglig leder for ullfabrikken Lillunn og sitt eget merke ESP. Med en utdannelse inne design har hun drevet for seg selv siden 2009, og produserer klær med fokus på høy kvalitet og norsk ull. Hun har høstet gode ord fra lokal- og internasjonal presse, og blir sett på som et av Norges unge designerhåp.

Stray Pedersen har det siste halvåret undervist i tekstillære for våre elever på moteindustri, samt hatt en workshop for motedesign

- Faget tekstillære går ut på kunnskap om tekstiler: deres oppbygning, produksjon, miljø-påvirkning og funksjon.
Jeg tror at det viktigste er å få en større kunnskap om hva tekstiler som passer best til hvilket bruk. For å bli en bedre designer, innkjøper og forbruker er det viktig å se hva man kan jobbe med for å oppnå best mulig funksjon, og eventuelt hva som er de miljømessige smutthullene.

Om man ønsker å bli designer må man være tålmodig og ta til seg så mye kunnskap man kan. Mitt råd er å følge magefølelsen, og ikke minst finne noe som dekker et behov hos andre – jobb ut i fra en innfallsvinkel som løser et problem.


Følg Elisabeth Stray Pedersen på Facebook for oppdateringer.

Publisert

01.12.2016

Møte med næringen: Bærekraftighet

Bærekraftighet 

I en verden som kjemper mot et stadig voksende miljøproblem er det blitt opp til enkeltpersonen å jobbe mot et mer bærekraftig samfunn. Som en av verdens største industrier, verdsatt til over 3 trillioner dollar i 2015, har motebransjen et ansvar for å bidra til bærekraftig produksjon og velferden til sine arbeidere.

Hvordan skal vi sette fokus på bærekraftig mote i en verden dominert av fast-fashion, og en forbrukergruppe som ikke kjenner til konsekvensene av uetisk produksjon?


SoFI – School of Fashion Industry inviterer til
Møte med næringen 6.desember 12.30-16.00. Vi starter presis, og råder deltakere til å møte opp før tiden.
Debatten vil finne sted i auditoriet på skolen.
Nedre Vollgate 8, 0158 Oslo
Ringeklokke: SoFI

Møte med næringen er en paneldebatt hvor skolen inviterer kreative etablerte profiler fra bransjen til å diskutere aktuelle temaer i både den internasjonale- og globale moteindustrien.

Denne gangen vil paneldebatten bli ledet av Mari Grinde Arntzen, journalist, forfatter av boken Kleskoden – Den nakne sannheten om mote, og foreleser ved skolen.

Gjester:
Just Fashion - grunnlegger Marte Djupesland
AoE (Age of Enlightenment) og Global Goals Games - Sara Fosstvedt
Green House - grunnlegger og redaktør Anja Stang

Paneldebatten er en del av undervisningen til elever ved SoFI, men vi har denne gangen gleden av å tilby et begrenset antall gratis plasser til interesserte utenfor skolen.

Påmelding kreves, og her er det førstemann til mølla!

Publisert

24.11.2016