Studentarbeid – Motestyling

Linn Øymo har fullført utdanningen Motekonsulent ved SoFI – School of Fashion Industry, og leverte en flott eksamensoppgave i faget Motestyling. Oppgaven studentene fikk utlevert var å lage en moteserie for magasinet Cover Magazine. Linn har latt seg inspirere av den svenske stylisten Zara Zachrisson og temaet ’rosa’.
– Zara er opprinnelig fra Sverige, men flyttet til New York i 2007 for å jobbe som freelance stylist. Siden har hun jobbet med mange dyktige og kreative folk i bransjen der hun har hatt en rekke moteserier publisert i magasiner som The Wall Street Journal, Teen Vogue, Rika, China Vogue, og i-D. Hun har også stylet store kampanjer for blant annet Calvin Klein, Rag & Bone, Alexander Wang, Nike, Helmut Lang, Theory, og Armani Exchange.
Cover Magazine handler om å gi leserne et drømmende og kunstnerisk syn på livstil og mote. De vil motivere leserne sine til å leve sine drømmer, ta sjanser og utfordre grensene på en energirik og positiv måte.
I min egen moteserie er målet å få den samme unge og ferske følelsen jeg får av å se på bildene i Zaras portefølje. Jeg valgte å ha photoshoot i studio for å få mest mulig fokus på plaggene, samt skape detaljer uten støy i bakgrunnen. Jeg føler jeg enda har mye å lære når det kommer til å style en shoot og ha et klart konsept som forteller en historie gjennom bildene, modellen og plaggene. Derfor valgte jeg også å ha photoshoot i studio, for å ha mer kontroll over plaggene og poseringer som ville fungere bra med antrekkene. 
Med verdiene til Cover Magazine i bakhodet, noterte jeg ned hvilke elementer fra Zara Zachrissons moteserie «Sophia Ahrens» jeg ville gjenskape i min moteserie. Jeg bestemte meg for å bruke elementer fra denne serien som får helheten av bildene til å se fredelig og uskyldig ut, men samtidig et lite hint om at modellen er sterk og sikker på seg selv.

Styling: Linn Øymo

Fotograf: Youna Baupoux

Makeup: Sandra Erfjord

Hår: Jørgen Bech

Modell: Madelen, Pholk Agency

Klær fra: River Island, BikBok, Zara, Second Female, IBEN, Polhem PR og Storheil Agency

Accessories: H&M

Sko: Unisa

 

Under finner du et udrag fra Linn sin eksamen i Motestyling.